Šta je novo?

Vase misljenje oko izbora

Alaric

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2003
Poena
645
Posto je stari CRT blizu zasluzene penzije, pala je odluka da se pazari neka plazma i izbor je pao na Panasonic 42PV80 model. Od ulaza imam kablovski SBB (dobar signal) sa D3 i racunar koji bez problema pusta HD 750/1080 HD ripove. Udaljenost za gledanje bi bila negde oko 3-3.2m

Zanima me vase misljenje da li je 42" previse za ovu udaljenost (mada je cenovna razlika izmedju izabranog modela u 37" i 42" varijanti mala) i da li za ovu situaciju vredi dati osetno vise para za fullHD model PY80?

Svaki savet i misljenje su dobrososli:wave:

Sa te razdaljine, slika na D3 ce ti izgledati fantasticno. Tj, as good as SD can get. Sto se tiche HD, sa razdaljine od 3 metra ne mozes videti razliku izmedju 1080 i 720. Investicija u full hd apsolutno nije potrebna ako ne nameravas da gledas br diskove sa 2 metra ili manje :)

To za SD mi je bitno zbog familije, a ja sam se dvoumio izmedju 37 i 42" jer sam video misljenja na raznim forumima da sa manjom dijagonalom na ovoj udaljenosti, SD program izgleda "bolje". S druge strane, kao sto rekoh, razlika u ceni je mala. Zbunjuje me jos jedna stvar, zasto ljudi tvrde da je HD ready ekran zahvalniji za SD signal nego full HD? Jel to ima neke veze sa rezolucijom ili sta?

utisci o plazmi kakvi su?
koliko si ga platio

Uzeo sam ga u tehnomaniji za 71K, zadnji u magacinu. Po isporuci proverio u servisnom meniju, nije paljen. Gledam ga sa razdaljine od 2.5 - 3m i kablovska/D3 je ok, pogotovu kanali koje volim da pratim, tipa discovery, history, viasat i sl. Jedino sto mene ovde nervira, ali na to ne mogu da uticem, je 4:3 format u kome se emituje 95% kanala, tako da mi je TV u Just aspektu gde je koliko-toliko prihvatljiva deformacija slike zbog 16:9.
TV ima 3 HDMI ulaza, na jedan sam nakacio Pioneer-ov DV-610 dvd player koji radi upscaling i vrlo sam zadovoljan kako izgleda. Na drugi HDMI sam povezao PC odakle pustam BR/HD ripove. Treci ce biti zauzet jednog lepog dana kad uzmem neki AV risiver

Ja sam kupovinom PV80 dobio tacno ono sto sam ocekivao. Iskreno, razmisljao sam i o PY85 fullHD plazmi ali nisam nasao racunicu zasto bi u ovom trenutku dao 50K dinara vise. Dok u u ovoj zemlji krene emitovanje HD kanala i dok BR zazivi po prihvatljivim cenama proci ce dosta vremena...naravno ne racunam ulaganje u HD risivere u ovom trenutku jer nisam toliki ovisnik o televiziji

42PY8P je oko 87k dinara.
Zašto ne pustiš TV da radi upscaling sa DVD-a, čisto probe radi?

42PY8P je oko 87k dinara.
Zašto ne pustiš TV da radi upscaling sa DVD-a, čisto probe radi?

Tacnije oko 90K, ali nisam mogao nigde da ga vidim uzivo, cisto radi uporedjenja.
Sto se DVD-a tice, pustam ga na taj nacin.
Trenutno gledam da pazarim neki 5.1 sistem i da zasad zaokruzim pricu. Imas mozda neki predlog Heinz??

Poslednja izmena:
5.1? Koliko para?

Zasto imam osecaj da ces mi predloziti Z-5500;)

Ne znam ni sam, vise od cene me muci kako da uklopim sve sto bih hteo ali ne znam da li je moguce. Malo sam ispao iz price sa zvucnicima, imam AL ATP5 koji mi savrseno odgovara i sluzi sve ove godine, ali je vezan za PC koji je u susednoj sobi i to ne bih rasparivao.

U drugoj sobi je 42PV80 (do koga vucem HDMI signal sa pomenutog kompa) i DV-610. Osnovna ideja mi je bila da prikacim novi 5.1 sistem na DVD koji ima analogne 5.1 izlaze, opticki i coax digitalni izlaz i taj deo price naravno nije problem. Medjutim ne znam kako da na taj novi set zvucnika dovedem zvucnii signal sa kompa da upotpuni ugodjaj kad se gleda neki BR rip ili stavec. Da li je uopste moguce da neki 5.1 set ima "dupli" ulaz, jedan sa dvd-a, drugi sa PC-ja?

I odmah da presecem, kupovina AVR u ovom trenutku nije opcija:d

Z-5500 ima 6ch analogni ulaz ili 3x stereo analogni ulaz, ima sa strane dodatni ulaz za neki mp3 player i coax in i optical in. Znaci, optical sa dvd playera, coax sa PC. Sta drugo da predlozim kada niste ne moze da im pridje. Ako ne zelite decodere i taj kvalitet ok, samo sto su sada 35-40k din.

postoji,
logitech x540
sedamdesetak wati, 5.1 , radi radnju odlicno
i ako imas srece imas u tm za 5999 din.,pa pozuri...

Ne sumnjam da su Z-5500 odlicni zvucnici, ali su overkill za moje potrebe i skupi su sada. Koji drugi bi po tebi bili vredni razmatranja? Koliko sam shvatio moraju da imaju opt in i coax in...

Jos par stvari oko povezivanja...

1. na rear panelu ploce imam i optical i coax SPDIF out (ostali su zauzeti sa ATP5), znaci bilo koji od njih sprovodim do sub-a od 5.1 seta u kome je dekoder i to je to? Da li ima sanse da tu bude problema s obzirom da sam sa malim dvozilnim SPDIF kablom spojio graficku i maticnu, da bi mi kroz HDMI kabl isao i zvuk do tv-a (nvidia, heh...)
2. zasto si u prethodnom postu rekao "optical sa dvd playera", ja sam mislio da analogne 6ch out sa dvd playera spojim na 6ch analogni ulaz zvucnika? Ili ja tu nesto gresim?
3. nevezano za ovo gore, ako bi hteo da iskoristim audio out sa tv-a, to bi moralo da ide preko nekog pojacala standardnim RCA kablovima, ne bi moglo direktno kao ulaz subwoofera?

Poslednja izmena:
1. U principu, nema problema. Trebalo bi ploca da salje dig signal sa svih dig out.
2. Rekao sam optical jer je jeftinije da coax dovedes sa kompa u odnosu jeftiniji kabl po metru a opet ako mozes dig signal bolja varijanta nego analogni.
3. Sa tv audio ou ide na audio in sa RCA kablovima.

Postoji recimo sansa na Genius 5.1 drvenim kutijama koje su 9-12k din zavisno od modela. Imam 3600w model (oznaka ne i prava snaga :) ) od pre nekoliko god koji ima takoreci 2x 5.1 ulaz. Na zalost, to nije pravi dupli ulaz vec 1 isti sa dva nacina povezivanja - 6x RCA ili kompletic sa 3 bananice. Ako bi koristio jedan ili drugi uredjaj, s' tim da onaj koji se ne koristi ne radi to bi moguce i funkcionisalo. Nisam bas to probao, jer bi ulazni signal jednog mogao da ode na izlaz drugog uredjaja ali mozda i funkcionise bez problema.

@gvlada, zahvaljujem na savetima, sad mi ostaje samo da nadjem nesto sto ima pristojan zvuk i ove duple ulaze :)
BTW, da li je za duzinu od 10m (komp-subwoofer) bolja optika ili coax?

Ne stitim se, pustam tv da se sam bori sa time hehehhe.....
GLedam tv normalno, filmove taodje, igrice bez problema....
Stos je sto nekoliko sati nije frka da bude isti prikaz a meni vise od toga nikad nije.

da ne otvaram novu temu,kako se pokazali PANASONIC TH-42PV70P,SAMSUNG PS-42C62H i SAMSUNG PS-42P5H?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno