Šta je novo?

MSI 3850 i WoW

DonMarkon

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.09.2008
Poena
425
Situacija je ovakva , vec vremesni 7600gt ne moze vise da se izbori na native 19 inca rezoluciji , i nazalost its time . Planiram da uzmem 3850 MSI za 5400din . Ostatak konfiguracije je 2 giga rama dd2 667 d805 chieftec na 350 ili 400w ne secam se ne zamerite .

E sad problem je u tome sto sam cituckao po netu malo i pimetio da ljudi imaju dosta problema sa 3850 (uopste ATI+WOW)

Mene zanima koliko bih dobio ovom zamenom i uopste ako neko igra wow na ovoj grafici neka podeli svoja iskustva .

Unapred zahvalan.

imao sam dve verzije 3850-ke. ni sa jednom nije bilo frke. NIKADA. i sa 256 i 512. i sit se u tih godinu dana naigrah svih mogucih i nemogucih mmorpg-ova. isto kao i gomila mojih drugara sa BAS takvim ili 3870 karticama. samo izbegni stock hladjenje ako mozes i ne brigaj.

Hvala puno na recime podsticaja ali sad da predjemo na tehnicki deo 🙂 .

Gledao sam ovu MSI ATI Radeon RX3850-T2D256E-OC
five_pictures1_7473fca477751d6a66942a25fe30c7d8.jpg

koja je od ove 2 , i da li ovi kuleri valjaju ? .

Drugo pitanje kolika je razlika u verziji sa 256 i 512 dd3 vredi li doplatiti ? Inace ovakvu sam nasao ovde u selendri od Kraljeva za 5400din ~

Ili ako imas ti (ili neko drugi ) predlog za neku drugu grafiku da kupim samo mi je bitno da na ovoj mojoj masini radi glatko Wrath jer sad trenutno na native rezoluciji 1280 x1024 sa 4x multisampling ume da stuca a to je nedopustivo (sve ostalo na full) . 😀

Unapred hvala

tu levo uzmi i ne brini super radi i super se clock-uje + hladna i tiha

Poslednja izmena:
Hvala puno na recime podsticaja ali sad da predjemo na tehnicki deo 🙂 .

Gledao sam ovu MSI ATI Radeon RX3850-T2D256E-OC
five_pictures1_7473fca477751d6a66942a25fe30c7d8.jpg

koja je od ove 2 , i da li ovi kuleri valjaju ? .

Drugo pitanje kolika je razlika u verziji sa 256 i 512 dd3 vredi li doplatiti ? Inace ovakvu sam nasao ovde u selendri od Kraljeva za 5400din ~

Ili ako imas ti (ili neko drugi ) predlog za neku drugu grafiku da kupim samo mi je bitno da na ovoj mojoj masini radi glatko Wrath jer sad trenutno na native rezoluciji 1280 x1024 sa 4x multisampling ume da stuca a to je nedopustivo (sve ostalo na full) . 😀

Unapred hvala

mislim da je ta desno ta za 5k dinkica. to je stock kuler. nije nesto, toplija je nego ostale ali ne pravi probleme.
razlika izmedju 3850 sa 256 i 512 je samo u jednome: ona sa 512 je znacajnije brza u vecim rezolucijama i/ili igrama koje zahtevaju veliku video memoriju (npr Assasins Creed - tu se kartica sa 512mb ponasala i preko 40% bolje u vecim rezolucijama)
sa obe ce ti SVE mmorpg igre raditi na full-full-max-max

ova levo je 5400din i super je (licno sam je isprobao) i mislim da trenutno nema nista bolje za te pare i za wow ce da ti radi super(i ne samo za wow)

Ma meni samo za wow treba ta prokletinja mi izbi iz dzepa 15 k din do sad ZLo®

E sad ne znam da li ste upzoznati wow Vainla (obican wow ) i tbc meni su radili u full u bez problema ali sad wotlk ubacili su sencenja neka i neke gluposti uopste fps je drasticno pao svima . Znam samo poredjenja radi prijatelj sa procesorom d820 i N9600gt ne znam koji tacno prozivodjac znam da je dd3 i da on izvlaci po BG-ovima oko 40fps-a (to je sa oko 80etak + ljudi na jednom mestu) . Tako da me kopka sad kolika je razlika u performansama izmedju ovog Ati-ja i Ove Nvidie .

Takodje koliko citam ove postove mislim da bi mi vise legao model sa vise memorije jer wow prosto zdere istu ....

Choices choices ....

pa onda fataj onu sa 512. i jos jedno friendly pitanje: sto bre trosi tolke novce na WoW?
nit je naj-naj, nit izgleda bog zna nesto, a kosta djavo i po!
fala bogu danas je to maltene A MUST da je mmorpg free-to-play. ako oces platices. i tacno za ono sto hoces. mastodonti tipa WoWa su (ce biti) istorija. postoje goooomile igara koje su vrednije za igru od wowa po svim kriterijumima. a besplatne su.

pa onda fataj onu sa 512. i jos jedno friendly pitanje: sto bre trosi tolke novce na WoW?
fala bogu danas je to maltene A MUST da je mmorpg free-to-play. ako oces platices. i tacno za ono sto hoces. mastodonti tipa WoWa su (ce biti) istorija. postoje goooomile igara koje su vrednije za igru od wowa po svim kriterijumima. a besplatne su.

Da ne bih isao mnogo u offtopic osgovoricu kratko i jasno 🙂

WOW je kao droga mozes da prestanes ali ces uvek ostati zavistan i sklon tome 😉 .

Inace oticicu ovih dana da uzmem 3850 ali da mi ne otkuca racun da je probam pa ako sljaka kako treba sve da je zadrzim tnx alot.

Bio bih ti zahvalan da mi pošalješ linkove od igara na PP koje si ti isprobao u tom rangu ja sam se samo zezao sa Tribal Wars-om jeste smešna igra ali igrao sam je skoro 4meseca pa sam se smorio😀 Za momka koji igra WoW -Kada već uzimaš uzmi verziju sa 512mb i ako možeš da se malo više isprsiš kupi 3870-ku doći ćeš u situaciju kada će ti dosaditi Wow ili ćeš uzeti veći monitor🙂

Bio bih ti zahvalan da mi pošalješ linkove od igara na PP koje si ti isprobao u tom rangu ja sam se samo zezao sa Tribal Wars-om jeste smešna igra ali igrao sam je skoro 4meseca pa sam se smorio😀 Za momka koji igra WoW -Kada već uzimaš uzmi verziju sa 512mb i ako možeš da se malo više isprsiš kupi 3870-ku doći ćeš u situaciju kada će ti dosaditi Wow ili ćeš uzeti veći monitor🙂

Dosaditi wow ? Ne razumem sta si hteo da kazes ? 😛

Salu na stranu bio sam danas kod lika koji ima ASUS 3850 256/256 DDR3 Company of heroes na kuritji . I proprilicno sam se razocarao (preterujem) , u smislu radi sve odlicno na 1280x1024 ali bez sencenja ikakvog (postoje 3 lvl 1 samo igraci 2 ovjbjekti 3 okolina kompletna) . Onako koliko sam video radi glatko ali necu da lazem ocekivao sam vise hteo sam barem da kad kupim nesto mogu da igram na full detaljima sve do kraja . Koliko je 3870 bolja koji konkretno model da gledam (imam i neku soluciju za 8800 GTS sa 320 mb Asus) . Moze neki savet?

Hvala puno !

PS > UZmite u obrzir moju masinu koliko bi bilo usko grlo za 3870

Poslednja izmena od urednika:
Dosaditi wow ? Ne razumem sta si hteo da kazes ? 😛

Salu na stranu bio sam danas kod lika koji ima ASUS 3850 256/256 DDR3 Company of heroes na kuritji . I proprilicno sam se razocarao (preterujem) , u smislu radi sve odlicno na 1280x1024 ali bez sencenja ikakvog (postoje 3 lvl 1 samo igraci 2 ovjbjekti 3 okolina kompletna) . Onako koliko sam video radi glatko ali necu da lazem ocekivao sam vise hteo sam barem da kad kupim nesto mogu da igram na full detaljima sve do kraja . Koliko je 3870 bolja koji konkretno model da gledam (imam i neku soluciju za 8800 GTS sa 320 mb Asus) . Moze neki savet?

Hvala puno !

PS > UZmite u obrzir moju masinu koliko bi bilo usko grlo za 3870

pa ako uzmes 3870, bice malko usko grlo. ali ne brigaj i to ces kad tad da udomis i predjes na nesto novije. ta 3850-ka sa 256mb je sasvim ok kartica za svoje pare, ali se moze koristiti ipak sa malo "rezerve" u detaljima. fali video RAMa. ona sa 512 je idealna za 19'' monitor. 8800GTS 320 je katkad brzi malko a uglavnom je sporiji u novijim naslovima i u vecim rezolucijama i osim toga trosi cca 50% vise "juice-a".

EDIT: kako vidim ona sa 512 kosta cca 6,5k dinkica
EDIT #2: u te pare ima da se nadje i 4670-ka koja je isto sjajna kartica, totalno egal sa 3850 512

Poslednja izmena:
pa ako uzmes 3870, bice malko usko grlo. ali ne brigaj i to ces kad tad da udomis i predjes na nesto novije. ta 3850-ka sa 256mb je sasvim ok kartica za svoje pare, ali se moze koristiti ipak sa malo "rezerve" u detaljima. fali video RAMa. ona sa 512 je idealna za 19'' monitor. 8800GTS 320 je katkad brzi malko a uglavnom je sporiji u novijim naslovima i u vecim rezolucijama i osim toga trosi cca 50% vise "juice-a".

EDIT: kako vidim ona sa 512 kosta cca 6,5k dinkica
EDIT #2: u te pare ima da se nadje i 4670-ka koja je isto sjajna kartica, totalno egal sa 3850 512

Hvala puno na detaljnom infu , i sam sam dosta gledao citao itd i znam sledece 3850 bi mi bila za nekih 35% bolja od postojece (po nekim benc testovima koje sam gledao) mozda se varam . U svakom slucaju ne bi bila dovoljna za ono sto zelim a to je da igram glatko . E sad zanima me koja atijeva kartica je pandan 9600gt nvidia posto je njena cena abormalna po mom skromnom misljenju : )

Sve uzimam u obzir ali ovo ne mogu da izbacim iz glave 🙁 .

"Radeon HD 4670 imaće malih problema dok Radeon HD 3850 ne ode sa tržišta: sa poslednjim pojeftinjenjem stariji, ali i dalje brži model košta isto kao i novi rođak. Moramo biti iskreni, po istoj ceni radije bismo se odlučili za Radeon HD 3850. No, njega sigurno neće biti posle Nove godine i tada mogućnost izbora prestaje." A on mi izadje oko 54 e dok koliko gledam 4670 nema ispod 70e

"Radeon HD 4670 imaće malih problema dok Radeon HD 3850 ne ode sa tržišta: sa poslednjim pojeftinjenjem stariji, ali i dalje brži model košta isto kao i novi rođak. Moramo biti iskreni, po istoj ceni radije bismo se odlučili za Radeon HD 3850. No, njega sigurno neće biti posle Nove godine i tada mogućnost izbora prestaje."

A on mi izadje oko 54 e dok koliko gledam 4670 nema ispod 70e

Koga si citirao? Napiši link.

Test pokazuje drugačije rezultate, osim u jednoj igri ...

HD 3850 256 ili 512 MB?

uzmi onda polovnu ali sa pisanom garancijom 8800gt,3870-ku ili 9600gt...moze da se nadje polovna za 75-80e

Hvala puno na detaljnom infu , i sam sam dosta gledao citao itd i znam sledece 3850 bi mi bila za nekih 35% bolja od postojece (po nekim benc testovima koje sam gledao) mozda se varam . U svakom slucaju ne bi bila dovoljna za ono sto zelim a to je da igram glatko . E sad zanima me koja atijeva kartica je pandan 9600gt nvidia posto je njena cena abormalna po mom skromnom misljenju : )

7600GT je, slozices se, slabiji od 8600GT. 3850 zna i preko 100% da ubije 8600GT, a najcesce je razlika 50-80%. racunaj dalje sam koliko je to onda u odnosu na 7600GT.

4670 bi ti sjajno zavrsio posao. malo trosi puno daje. ili onda vec stvarno 3850 sa 512.

Nazad
Vrh Dno