Šta je novo?

OC E4400 molim za savet, komentar

Zashto pishe da ti je procesor na 4.4 ghz ?!?! Svejedno da, vishe skora na procu dok je grafika slabija..to je 4870 ?!

pa kazem ti ..sistem vidi max brzinu na tom fsb-u ..a pretpostavlja mnozilac uvek 11 ,posto je fsb 400mhz a max mnozilac 11 onda je to 4400mhz.
ali sistem ne vidi da sam ja u biosu stavio mnozilac na 8 pa je to 400x8 =3200mhz
Grafa je sapphire dualslot 4850 625/993 stock klokovi...
deluju bedno rezultati ali sjajno radi....jedino sto se nikako ne klokuje ...

promakla mi malo ova tema:D...inace ja mog E4400 drzim na 3.2GHz sa 1.375v hladjen gemini-jem II u idle temperatura ide 25 stepeni u sobi u kojoj je 23-25 stepeni dok u full loadu opterecen orthosom posle dva sata ne prelazi 55 stepeni..inace ploca je p5k pro...maximalni fsb koji sam uspeo da izvucem je 413MHz inace ga drzim na 400,,,to podesavanje mi se pokazalo kao najstabilnije..zanimljivo da kad je procesor u defoltu znaci bez OC temperature su mu vise:D maximum sto sam uspeo da mu izvucem je 4GHz sa 1.65v ali na kratko tek toliko da prodje 3dmark 06...jer ipak je vazdusno hladjen...

Meni toliki napon 1,375V treba za 2,8GHz :D.
Za 3 GHz mu vec treba vise od 1,41V :zgran:, gladan je ko da su ga izgadnjavali tamo u fabrici.
Box je cooler, temperature ne smem da pomenem.
Sad kad je na 2,8GHz i napon 1,35V, temperatura dostigne 85C :smoke:.
U normalnom radu, veoma retko preko 70C, npnr otpakivanje velikog .rar fajla, u igrama, T je max 70C.

jel mogu ja da se nadovezem na ovu temu,da ne bih postovao novu,
moj E4300 nece da ide preko 3.0 ghz,i na 3.0 je vrlo ne stabilan sto se orthosa tice...
ako vas ne mrzi da se cimate HEEEEELP :)

Daj postavke iz BIOS-a, pa mozemo dalje, ili slikaj podesavanja u BIOS-u, pa okaci sliku :)
:wave:

Poslednja izmena od urednika:
Meni toliki napon 1,375V treba za 2,8GHz :D.
Za 3 GHz mu vec treba vise od 1,41V :zgran:, gladan je ko da su ga izgadnjavali tamo u fabrici.
Box je cooler, temperature ne smem da pomenem.
Sad kad je na 2,8GHz i napon 1,35V, temperatura dostigne 85C :smoke:.
U normalnom radu, veoma retko preko 70C, npnr otpakivanje velikog .rar fajla, u igrama, T je max 70C.

pa dobro i moj je isao ladno na 3.2 sa box kulerom kad ukljucim orthos u momentu ode na 60 stepeni:d..al Gemini je cudo...zaledio ga je sa dve ciftekove dvanestice:D

1zyhhy8.jpg

naravno ovo je u idle....:D
@zdravko nemoj tog tvog da pustas da ide na 85(ubices ga:D)...meni pokazuje da je Tj.Max 85 stepeni inace je L2 steping ako se ne varam i tvoj je taj

Poslednja izmena od urednika:
@zdravko nemoj tog tvog da pustas da ide na 85(ubices ga:D)...meni pokazuje da je Tj.Max 85 stepeni inace je L2 steping ako se ne varam i tvoj je taj

I meni pise stepping 2, a revizija L2, ovo chitam iz cpu-z .
Ali, moj ima Tjunction = 100C ;), kazu svi coretemp programi.

nece ga ubiti nikako temperaturom ..pa ja neznam sa kojim modelima intelovih procesora je uvedena termo zastita..i trothlovanje..

Nazad
Vrh Dno