Šta je novo?

Usporenje interneta preko ADSLa - beotel

Ma mene mnogo vise iritira sto imam problem sa surfovanjem. Poslednjih dana je malo bolje, da ne gresim dusu. Ali, poslednjih 2 nedelje je veza nekako troma, brzina kojom se preuzimaju web stranice su kao da imam imam npr 256kbps.
Prvih nedelju dana od povecanja sve je bilo munjevito brzo. Sadrzaji na istim sajtovim se danas ucitavaju uocljivo sporije.
Izmedju 6 i 8 ne mogu normalno da slusam online absolute radio, stalno secka iako uzima bednih 15-20kB/s.
Sa p2p nemam nesto problema, koristim torente uglavnom, mada se neka popularna serija sa puno seedera skidala brzinom od oko 30kB/s. Mozda je to samih seedera jer stalno drzim u utorrentu ubuntu 8.10 za proveru brzine. On se stalno zakuca na 100kB/s. Veza je 1Mbps/128kbps.

Zbog tog sporog surfovanja sam poceo poslednjih dana da razmisljam o promeni provajdera. Telekom ili Verat mi padaju na pamet. Verat me ne obavezuje da budem godinu dana njihov korisnik kao Telekom, ali zato Telekom ima IPTV i ovaj promo period...
Jedini razlog sto do sada nisam zatrazio migracioni kod je zato sto ne znam kako stoje sada stvari kod Telekoma ili Verata sto se tice kvaliteta konekcije. Ne znam da li je to stvarno svuda tako, da li su kapaciteti linkova preoptereceni itd...

Ispada da sto vise napredujemo i dobijamo vece brzine to je sve gore .
Jednostavno zavrnuli slavinu i samo pustili da kaplje .
Ocigledno je da prate logove korisnika i onda po nekom parametru (tipa dnevnog protoka ili mesecnog) ogranicavaju :wall:
Najgore od svega je sto se prave ludi . To je najobicniji bezobrazluk .
Na kraju ce svi da predju kod Telekoma a za mene je to cista blasfemija imajuci u vidu
njihovo monopolsko ponasanje svih ovih godina .

Evo uhvatio sam ih da me shapuju,a evo i screenshotovi kao dokaz.Zakacio sam se na firmin Telekom ovde od kuce i sve je u najboljem redu.Zatim sam se vratio na Beotel i sve je uzasno lose.Evo sada sam zvao tehnicku podrsku,predlozili su mi da sutra zovem sefove da prijavim problem jer oni ne mogu nista da urade po tom pitanju.Onda mi je naklapao koliko sam skinuo za ovaj mesec i da je moje iskoristenje preko 90%(sto je glupost jer nisam ovog meseca skidao onoliko koliko umem da skinem).Zatim me je ubedjivao da je to ok i da eto ja skidam sa neta i da je sve u redu i da ako u ovom trenutku meni net radi na Telekomu 4Xbrze to je samo trenutak itd.Sve u svemu,izgleda da sutra uzimam migracioni kod,jer ovo je vec prevrsilo svaku meru...Videcete na screenshotovima da je na speedtest sve u redu,ali nije mi namera bila da pokazem kako speedtest meri protok vec da vidite da su pri merenju koristena dva razlicita ISP(pri cemu je YU Net=Beotel).
Telekom:
Telekom ADSL ATI.JPG

Telekom ADSL Microsoft.JPG

Telekom ADSL nVidia.JPG

Poslednja izmena:
Šta da vam kažem momci, izgleda da ću i ja morati malo da se primirim glede skidanja, da i mene ne bi uhvatili na zub.
A ako me budu zavlačili preko negarantovanog protoka odoh kod nekog drugog, sada bar postoji MIK, boli me baš uvo. Jedino što bi mogli da se potrude da na malo finiji način pomire potrebe korisnika i realne resurse, čisto onako, korektnije je.
Malo mi nije jasno drsko ponašanje tehničke podrške po pitanju toga koliko je ko skinuo? Šta to njih boli dupe? Jesam li ja platio 2 Mbit-ni ADSL da ga imam na papiru ili da ga koristim. Da neću dobar protok, ostao bih na dial-up-u i ćao. Iskorišćenje 90%? Pa ovim je samo priznao ono što svi znamo, a to je da prodaju ADSL preko kapaciteta, što je u najmanju ruku nekorektno, da ne kažem neku težu reč. Neko ko ne zna malo više, kao mi ovde, ladno će biti potpuno dezinformisan u pogledu mogućnosti njegovog budućeg interneta.
Inače, meni net plaća kompanija i NEOPHODAN mi je max. realni protok mog 2 Mbit-nog ADSL-a, ne stalno, ali kada mi treba MORA da bude max. prohodno, jednom rečju, DA LETI.
Download filmova je ovde samo surogat, relaksacija kada se vratim sa posla, stvarne potrebe su ipak ono što je neophodno.
Da ne čuje zlo, za sada je sve ok, nadam se da će tako i ostati.
A vama braćo po provajderu - sretno.:D

Poslednja izmena:
Evo uhvatio sam ih da me shapuju,a evo i screenshotovi kao dokaz.Zakacio sam se na firmin Telekom ovde od kuce

Kako si se nakacio sa istog tel. broja na drugog provajdera ? zar to moze? Jel neko od poznavaoca zna, da li moze preko ruterovog loga ili cega vec da se vidi sta se desava sa ovim i da li ogranicava provajder? .

BTW. Jel jos uvek vazi ona telekomova akcija za nove korisnike nesto tipa besplatno mesec dva i sl.

Naravno da mogu da se nakacim jer se ne kacim preko tel broja vec preko adsl porta koji je na dlsamu i nema veze sa fixnim telefonom.Probaj i sam imas sigurni nekog druga koji je kod drugog ISP i veruje ti za toliko da ti da user i pass na pola sata.Brzina je ogranicena na tvom portu,znaci ukoliko taj neko ima recimo 4mbit net a ti 1mbit kada se ulogujes kao on imaces i dalje 1mbit.Uradi tako uvece kada te beotel zeza i utvrdices isto sto i ja,da te shapuju.Inace ako pogledate jedan od mojih prethodnih postova u ovoj temi,za one koji nisu upuceni,Beotel je ISP sa ogromnim resursima i sa velikim popustima kod nase drzave(samim tim i Telekoma),tako da je sramota ono sto nam rade,nemaju velike potrebe za time.I da,akcija vazi,do 1.4.2009. placas 1 dinar mesecno kod Telekoma,ali neces kod njih srecu da nadjes(bar ja nisam).Zasto ne probas nesto tipa Verat/PTT?

P.S. Koristim priliku da povucem izjavu u jednom od prethodnih postova da je za ovaj problem sa usporenjem kriv Telekom.Mozda je tako bilo u prvo vreme kada je DL isao sa 4kbps,sada je kriv iskljucivo BeotelNet-ISP,svesno i namerno radi bandwith shaping korisnika koji su dosta skidali ranije(a i sada pokusavaju),i to na najbezobrazniji moguci nacin.

Poslednja izmena:
P.S. Koristim priliku da povucem izjavu u jednom od prethodnih postova da je za ovaj problem sa usporenjem kriv Telekom.Mozda je tako bilo u prvo vreme kada je DL isao sa 4kbps,sada je kriv iskljucivo BeotelNet-ISP,svesno i namerno radi bandwith shaping korisnika koji su dosta skidali ranije(a i sada pokusavaju),i to na najbezobrazniji moguci nacin.

Meni i sada free RS ide manje od 10kb/s. Premium sa 6 konekcija ide oko 100kb/s. (1mbit paket)

PTT/Telekom/Verat kod koga otici? Meni je u principu najbitnije da daju ruter :d

Poslednja izmena:
Naravno da mogu da se nakacim jer se ne kacim preko tel broja vec preko adsl porta koji je na dlsamu i nema veze sa fixnim telefonom.Probaj i sam imas sigurni nekog druga koji je kod drugog ISP i veruje ti za toliko da ti da user i pass na pola sata.Brzina je ogranicena na tvom portu,znaci ukoliko taj neko ima recimo 4mbit net a ti 1mbit kada se ulogujes kao on imaces i dalje 1mbit.Uradi tako uvece kada te beotel zeza i utvrdices isto sto i ja,da te shapuju.Inace ako pogledate jedan od mojih prethodnih postova u ovoj temi,za one koji nisu upuceni,Beotel je ISP sa ogromnim resursima i sa velikim popustima kod nase drzave(samim tim i Telekoma),tako da je sramota ono sto nam rade,nemaju velike potrebe za time.I da,akcija vazi,do 1.4.2009. placas 1 dinar mesecno kod Telekoma,ali neces kod njih srecu da nadjes(bar ja nisam).Zasto ne probas nesto tipa Verat/PTT?

Da li si ti bio vec kod Telekoma i zasto mislis da nisu bolji od Beotela? Ako nista drugo bar ne mogu da kazu "kriv je telekom" kada nesto ne radi, imaju ponudu za vece brzine i iptv itd. Brobacu kasnije da se nakacim na Sezam da probam.

Meni se, posle jedno nedelju dana stvarno uzasnog rada, sve vratilo u normalu, nadam se da ce tako i ostati.:)
ps.nisam bas neki ''heavy downloader'', ali dosta skidam (uglavnom preko p2p)

Poslednja izmena:
Da li si ti bio vec kod Telekoma i zasto mislis da nisu bolji od Beotela? Ako nista drugo bar ne mogu da kazu "kriv je telekom" kada nesto ne radi, imaju ponudu za vece brzine i iptv itd. Brobacu kasnije da se nakacim na Sezam da probam.

Naravno da jesam,Telekom je bio moj prvi ISP,koristio sam ga jedno 14 meseci.Imao sam velike probleme sa pucanjem veze(bar 10 puta dnevno mi pukne veza),tako da sam posle jedno 2 meseca ubedjivanja sa njima presao na Sezam.Sa Sezama sam presao na Beotel posle 3 meseca kada je moja firma poslatal Beotel distributer,jer mi je bilo lakse da tako uplacujem net,a i Beotel je stvarno odlicno radio.Sada me Beotel pravi na budalu isto kao i Telekom,tacnije i oni su mi objasnjavali da mi "super radi internet,sta li ja to hocu,pa sta ako ponekad(ponekad je kao sto rekoh bar 10 puta dnevno) pukne veza,pa vidi koliko skidam itd itd"...Znaci Telekom ok dok ne dodje do prvih problema,a posle toga sipak,niko nikada nece da se pomeri da resi bilo sta.Zapamti:99% ili 100% radnika Telekoma zaposljeno je tamo na vezu,nemaju kvalifikacije niti mozga za radna mesta na kojima su,a njihova parola je "zasto da se trudim pa nece mi biti veca plata".

meni nije jasna jedna stvar: da li ove probleme imaju samo korisnici beotel-a ili svi na adslu?
Zasto bas Beotel sece protok odjednom kad je sve radilo?

Meni lik iz podrske Beotela kaze kao "ako nadjem ADSL provajdera gde download ide konstantno sa 205kb/s da ga zovem da vidi jer on garantuje da je svuda tako"
Kad mu kazem da je kad su digli na 1.5mbit i kasnije na 2mbit sve islo kako treba, onda promeni pricu pa mi kaze da je to ubrzanje izazvalo zagusenje i da je tako"
Najjace mu je kad me pita odakle probam download, ja mu kazem "sa Rapidsharea" a on mi kaze "pa jel znas koliko ljudi skida sa rapidshare-a? mora da je do njih", ja mu kazem "isto je i sa downloadom sa nvidia sajta" onda me nesto tera tamo da refreshujem download kao "sigurno je lose povukao..."
KAO DA SMO BUDALE...mozda mogu da prevare i zamaju nekog neukog ali to se tesko vari.

Juce sam bas gledao kod drugara koji je Telekom-ovom ADSL-u istih karakteristika (2mbit) i sve radi ok, kad krene download ide sa po 205-210kb/s sto je maksimum tog paketa.

Meni je prethodne 2 godine Beotel ADSL radio UVEK sa maksimumom, nikad nije bilo problema, ni kad su digli na 1mbt, ni kad su digli na 1.5mbit.....i kad su digli na 2mbit nije bilo problema 7-8 dana, do nekog 5-6 januara.
E od tada odjednom pocinju problemi.
Njihov odgovor je da je to kao "normalno" i kad im ponudis neki argument oni ti kazu "ajde nadjite mi ADSL u beogradu koji radi kako treba"

"Problem" se zove CISCO SCE, http://www.cisco.com/cdc_content_elements/flash/csc/cisco_FINAL_no-loop.html. A upravo mu je zadatak da radi ovo:
Evo uhvatio sam ih da me shapuju,a evo i screenshotovi kao dokaz....
Beotelnet i Beoshity su 2 jedina ISP-a koji priznaju da imaju uredjaj (od kraja 2006. godine) i naravno da ga koriste. Ovog puta nije Telekom krivac.

Sto vise galame podignete, vece su sanse da se Beotel dozove pameti i prestane da ogranicava saobracaj ako zeli da zadrzi sadasnje ADSL korisnike i privuce nove.

"Problem" se zove CISCO SCE, http://www.cisco.com/cdc_content_elements/flash/csc/cisco_FINAL_no-loop.html. A upravo mu je zadatak da radi ovo:

Beotelnet i Beoshity su 2 jedina ISP-a koji priznaju da imaju uredjaj (od kraja 2006. godine) i naravno da ga koriste. Ovog puta nije Telekom krivac.

Sto vise galame podignete, vece su sanse da se Beotel dozove pameti i prestane da ogranicava saobracaj ako zeli da zadrzi sadasnje ADSL korisnike i privuce nove.

Imas li mozda informaciju da li Sezam isto to koristi? Ili mozda cak i sam Telekom?

Imas li mozda informaciju da li Sezam isto to koristi? Ili mozda cak i sam Telekom?

Imam ja, priznao je Sezamov admin da ga imaju ali da eto trenutno nije ukljucen, igrali su se malo i da je to uredjaj koji je predvidjen za mnogo vise korisnika.

Citiram
"imamo mi Cisco SCE, ali ga ne upotrebljavamo za tu namenu, igrali su se nasi iz mreza malo, ali nisu ga nesto ni provalili, i on svoju efektivu pokazuje tek na 50000 korisnika"

E ljudi ajde polako pocnite da ih snimate pa da se okace razgovori na rapidshare.

I Eunet ima zaboravio si:
http://www.pcmagazin.co.yu/2007/05/04/eunetu-priznanje-cisco-a/

Heh, izgleda da su se igrali malo vise posto meni od 1. novembra do 26. decembra p2p na sezamu nije radio kako treba pa sam na kraju presao na Telekom. :trust:

Evo malo svezih informacija sa ES foruma na temu Beotela:
Kod:
http://www.elitesecurity.org/t352205-Beotel-merenje-protoka-posebna-lista-korisnika
...
Koliko sam shvatio, stavljen sam na neku posebnu listu, ili poseban opseg IP adresa na kome se vrši merenje protoka ili testiranje za nove pakete koji će krenuti verovatno zajedno sa ponudom 8Mbit i 16Mbit paketa. Pretpostavljam da sam se na listi našao zbog količine prenetih podataka u proteklom periodu, što ako mogu da primetim je drastično manje u poređenju sa downloadom kojim sam radio pre, tako da je granica posle koju vas stavljaju na tu specijalnu listu zaista klimava ili preniska.

Rečeno mi je da će ti novi paketi podrazumevati i tipove paketa kao što to nude neki drugi provajderi, na primer, GOLD, PREMIUM, P2P, GAMING kao i da će postojati ograničenje i kvote za prenete podatke. Sve to zbog toga što se povećavaju brzine interneta.

S obzirom da su mene već svrstali pod neki od ovih paketa iako me niko o tome nije obavestio niti je to paket koji ja plaćam tražio sam da me obrišu za te liste. Naravno na to sam dobio odgovor da čovek sa kojim pričam ne može da mi pomogne i da zovem u ponedeljak.. da pričam sa šefom, uz opasku "sa srećom".

Meni je apsolutno jasno o čemu se ovde radi, provajderi imaju pravo da menjaju pakete, ali sumnjam da imaju pravo da pakete primenjuju ovako nezvanično i bez obaveštenja korisnika. Meni je efektivno internet u toku dana ograničen na 0.5Mbit iako plaćam 2Mbit. Garancija protoka ne postoji ali očekujem da mi tih 2Mbit za koje plaćam mogu da iskoristim u meri u kojoj trenutno stanje na mreži i opterećenje to dozvoljava, a ne da mi neko ograničava protok bez potrebe.

Ako je ovo tacno, i ako se zaista sprema takva "komercijalizacija" internet usluge onda nam se crno pise.

Ne znam kako je kod ostalih, meni danas stvarno radi ok, dl ide super, videcemo kako ce biti posle 18h posto je tada najgore.

I meni danas, ne mogu da verujem... od 11 jutros do sada full speed kao nikad , prosecna brzina 437,8 kb/s skinoh oko 8gb za 4 ipo sata !? Sta se dogadja videcemo.

Evo da se pridružim listi nezadovoljnih korisnika Beotela. Npr. danas do nekih pola šest download je išao brzinom oko 105kB/s a onda prekid. OK nije to neki prekida ali je iritantno kad brzina sa gore pomenutih 105 padne na 80 uz izgovor tehničke službe da to mora da varira :) Inače taj fajl je skidan sa Nvidia sajt.
Dok pišem ovo download "varira" od 70-80kB/s i ni kB preko toga. Nisam dugo koristio Beotel pošto na drugoj lokciji imam Telekom koji radi perfektno i kad sam se vratio zateknem ovo. Kao da ja i ostali korisnici imamo 10Mbit pa ajde, ali ako oni ne mogu da pokriju ni ovaj mučni 1 onda im svaka čast. :S:

sto se mene tice ja jos uvek imam dosta los download.
Sutra se ozbilno razmisljam da promenim beotel ,plasim se samo da cu mozda opet imati iste probleme i sa telekomom ili ostalim

ja ****** uplatio 3 meseca :(
do aprila cu da razmislim o sbb-u

398213347.png

Kako im ide ona reklama, BeotelNet to je internet?

^ NENADWEBIV :d:d:d:d

ja sam danas oko podne zvao SBB, dosao je lik u 20h uvece, montirao sve za bukvalno 5min
ovo pisem sa ADSL-a koji mi je otvarao prvu stranu Bencha 3 minuta, a imam 2mbti (sto je naravno potpuno logicno jer tu niko nista ne garantuje :)))

A stvarno sam bio sklon da ih hvalim jer mi je 3 godine sve radilo ok, ali eto, nazalost primera kako se poverenje tesko gradi ali lako rastura.

a sto pises sa adsl-a ako si uveo sbb? :D
kakvi su ti ustisci o sbb-u?

Razvoj situacije je sledeci(bar za mene).Posto sam mozda napomenuo da je moja firma distributer Beotel usluga,danas sam posle 6-7 prijava tehnickoj podrsci zvao direkno njihove nadredjene.Bar me niko vise ne laze.Da,shapuju nas.I ne zele da cuju za to da makar za moj account to prestanu da rade jer smo njihovi direkni saradnici.Dobio sam informaciju da jos uvek vezbaju,i da ce biti mnogo bolje do kraja nedelje.Posto mi to nije bilo dovoljno,kao svaki samosvesni korisnik napisao sam zahtev za MIK i ocekujem sutra mail sa mojim MIK-om.Ako vi ljudi koji imate iste probleme kao i ja,a ostanete da im date sansu jos jedan mesec,onda niste normalni.U nastavku navescu razloge zasto mislim da je to tako.
Pod 1 koristeni smo(i jos nas koriste) u svrhe testiranja mimo nase volje.
Pod 2 imamo 4X sporiji internet od onoga koji placamo(opet mimo nase volje).
Pod 3 verujem da svi to shvataju ali ajde da kazem ipak:Bila to vreca krompira ili ADSL flat paket,roba je roba.Kada platis 100 dinara 1kg krompira jel ti daju 250 grama?Da li bi pristao na to?Naravno da ne,jer je izvrsena robno-novcana razmena utvrdjenih vrednosti i nema odstupanja od ugovorene cene.U drugom slucaju to je posao za trzisnu inspekciju.E sada ako je greskom prodavca 1kg krompira ispao na 250 grama,da li ocekujes refundaciju?Naravno da da.A ako je 1mbit/s ispao 250kbit/s da li ocekujes refundaciju?Ne?E pa ja ocekujem jer roba je roba,novac je novac...Internet paketi nisu vazduh,primanjem novca za njih postaju roba,i kao takva treba da podlezu kontroli svih nadleznih inspekcija.Kod nas to nazalost nije slucaj,jos uvek,zbog neobrazovanosti pomenute isnpekcije i nespremnosti drzave da zastite nas potrosace od Internet Service Provider-a.
Pod 4 tehnicka podrska nas pravi na budale,samim tim dovodi u zabludu(sa naglaskom na namerno dovodjenje u zabludu radi protivpravnog dobitka materijalnih vrednosti).U nekim civilizovanim drzavama to je krivicno delo(i kod nas ali cik dokazi da je tako u slucaju nekog pokvarenog prljavog ISP).
Znaci,onaj ko drzi do sebe migracija.laknuce njima,ostace im ovce koje malo koriste a puno placaju.Laknuce i nama(nadam se).Ja cu licno da probam Verat.Trenutno se niko ne zali na njih,uslova za SBB nemam,a mrzi me da se smaram sa PTT.Moj prijatelj je Verat distributer pa ce sutra da mi popuni pristupnicu sa MIK kodom,tako da uopste ne moram da se smaram oko toga.
Potrosaci koji drzite do sebe,bojkotujte pokvarenjake.Nadajmo se da ce vremenom i ovce da se osveste kada vide da im njihov dragoceni youtube secka i da ce da zatraze MIK.Do tada za mene je ovaj topic closed.No more Beotel 4 me.

Poslednja izmena:
Meni u Beotelu rekose da kada vratim opremu i raskinem ugovor - tom prilikom dobijam MiK...Jel to ok procedura?
Vidim neki od vas spominju dobijanje MiKa pre raskidanja ugovora. Nekako mi sigurnije da novi provajder prvo pokrene proceduru sa MiKom, pa tek onda da raskinem ugovor sa starim provajderom.

@kobaya:
Svaka cast sto si to napisao -- treba da se zna, ja bih to u sticky ovde u ovoj sobi. Bilo bi dobro i da si snimio razgovor sa tim "sefovima" i okacio ga ovde i da takodje prestane tvoja firma da nudi Beotel usluge.

Poslednja izmena:
Pa ne ide to bash tako.Ja ne snimam razgovore kada mi ljudi kazu nesto sto nije za javnost.Ne bih ni ovde to izneo da to vec nije javna tajna,jer svako od nas je svestan sta nam rade.A sto se tice prestanka prodaje,to isto ne ide bash tako lako.Imam nekoliko drugara koji su kod mene uzeli beotel i njima radi ok,jer nisu heavy downloaderi,tako da opcija prestanka saradnje sa njima nije subjektivna vec profesionalna stvar,a profesionalno nemam nikakvo opravdanje za tako nesto,jer su ovde uvrnuli mene kao jedinku a ne kao pravno lice.A ja sam(kao i vi ostali) na zalost manjina,tacnije kolateralna steta,sa kojom su se ocigledno pomirili kada su ovo poceli da rade.U svakom slucaju ja mogu samo da bacim cipelu i kazem:"Shame on you Bush" :D

Poslednja izmena:
a sto pises sa adsl-a ako si uveo sbb? :D
kakvi su ti ustisci o sbb-u?

ADSL mi je i dalje aktivan jer mi SBB jos nije pusten. Juce sam se prijavio za SBB i rekli su mi "oko 4 dana traje procedura" i ja reko ok...taman dok kupim ruter i kablove i privezem sve ali lik iz teh. sluzme je dosao pre nego sto sam stigao sve to da sredim. Zvao sam danas pustice mi sutra net pa cu bas da okacim screenove kako ide 2mbit ADSL kod Beotela i kako ide 2Mbit kod SBB-a

@kobaya
slozio bih se sa tobom.
U ugovoru sa njima ne pise nigde koliko to mogu ili ne mogu da skinem mesecno, dnevno ...na sat ili sta vec. Ako postoje neka dodatna pravila neko barem treba da obavesti korisnike.
Kad korisnik provali da nesto nije u redu, tu stupa tehnicka podrska koja obmanjuje (laze) korisnika zamajavajuci ga svakojakim izgovorima.
Sama cinjenica da se korisnik opredeljuje prema karakteristikama protoka (2mbit/256kbit), a pritom provajder NE GARANTUJE protok je potpuno apsurdna. To "ne garantujemo" protok znaci da je i 0kb/s ok jer je to korisnik potpisao sto je ponizavajuce za zdrav razum.

Poslednja izmena:
Jedna stvar je ne garantovati (ne utices na razvoj dogadjaja), a sasvim druga ogranicavanje. Sto se mene tice te dve stvari apsolutno nisu iste.

Na temu, naravno internet se i dalje kilavi, rekli su mi da zovem tad i tad da pricam sa nekim adminom naravno kad god zovem covek je na terenu, kad pitam da li ima neki drugi admin naravno opet svi oni su na terenu i tako..

Nazad
Vrh Dno