Šta je novo?

[VGA] MSI 4830 OC

Ti si bre neki mnogo dobar biznismen! :) Pin i Pakom su prvenstveno veleprodaje. I jedni i drugi namerno imaju vishe cene da stite svoje komitente, a ne zato sto su glupi ili maloumni. ;)

Jao bre Gx-xu, nisi me shvatio da su pametni iz Pakoma, narucivali bi ih u vecem broju MSI 4830OC, a ne na kasicicu, to sam hteo da kazem, naravno da imaju vece cene, ljudi koji ne znaju za taj princip rada kada odu na sajtu PIna izbezumljuju se, pa im onda ja kazem cekaj, polako, pozoves ovu firmu ili odes u onu i uzmes to isto po drugoj ceni.

Poslednja izmena:
Nego izgubi se onaj GoranM, sa konstatacijama da treba napajanje od 100 evra i ploca od 180 evra!? :d

@Tarmi tacno tako, oni iz Pakoma da su pametni kao sto nisu, mogli bi samo sa ovim MSI 4830 OC da se izvade iz finansijske bule! :D

@Frenkyshka, evo odgovorio Tarmi, nema ih trenutno.

Hehe pa znam i ja da ih nema, nego ti rece da imas nekog insidera da sazna kad ce biti.:d

Nije bio na poslu danas insajder, pitacu i sutra.

Hvala u svakom slucaju, sutra bi trebalo da mi stigne Power Color tako da MSI otpada. Zna li neko kakav je Power Color generalno, nisam se sretao do sad? Jel bese isto sto i Palit ili sa ja opet pobrkao?:p

pobrkao si. PowerColor je cerka TUL-a, zajedno sa Club3D. sasvim je korektan proizvodjac. ja imam od njih X1650XT i ima bolje hladjenje od referentne...

Tacno,lepo kaze Chinaski;)TUL je ujedno koliko ja znam i jedan od najvecih partnera AMD-a,tj ATI-ja.

Hvala u svakom slucaju, sutra bi trebalo da mi stigne Power Color tako da MSI otpada. Zna li neko kakav je Power Color generalno, nisam se sretao do sad? Jel bese isto sto i Palit ili sa ja opet pobrkao?:p

Bas sam to hteo da pitam,interesuje me kakav je ATI Radeon 4830 PowerColor 512MB u odnosu na taj overclockovani MSI(znaci nepitam za PowerColor kao ime ,vec kakava je ta njihova karta u odnosu na taj MSI overclock)

Ja sam uzeo sapphira hd 4830 juce za 9700. Samo imam problem sa overclockom pa da sad ne sirima napravio sam temu za to. Nego meni su drajveri malo perko nvidinih instalirani a i nisam imao vremena detaljno da se pozabavim time ali bez OC grafa shuri pes 2009 u 1920x1200 na 42'' ne stucne ali elem rekoh treba jos da je isprobavam nego da znate da je ima za 9700 din to i je 98 evro koje racunaju kurs 100 a ono ispadne manje ne kapiram ali nema veze.Kada je detaljnije isprobam jabvljam utiske.

Bez uvrede, ali stvarno ste smesni sa ovom ATI vs Nvidia polemikom.
Naslov teme nije 8800GT(S) vs 4830 i ubuduce obratite paznju sta pisete.

dokle god brises SVE ne objektivne i ne proverene tvrdnje - fine by me :wave:

LJudi, samo cu kratko, XFX 4830 je zmija. Markovi su prosli testove na poprilicno visim taktovima nego ovaj MSI, a karta ladna ko shpricer!

Veceras detaljnije!!!

Evo nasao sam najmanji zajednicki imenilac za obe MSI R4830 kartice koje su kod mene.
Testirane obe MSI 4830 kartice i recimo da bez ikakve glavobolje mogu obe da rade
opusteno na 700MHz za GPU i 2100MHz za memoriju ...
Sto se tice samog gpu-a limit im je na nekih 720-730 MHz dok za memoriju mogu
da kazem da moze ici do nekih 2150 MHz na obe kartice ...
Naravno zbog toplijih letnjih dana i zbog toga sto volim okrugle cifre kartice ce biti
podesene na 700 - 2100.
Inace gledao sam pomocu RBE-a bios kartice i napon grafickog procesora je podesen
na 1.258v za svaki od 10 "profila"

Edit:
Kartica u leru radi na 42-43 stepena dok kada se igra nesto ide na oko 52-53 stepena celzijusa na ovim klokovima

Edit: Catalyst 9.1 izgleda da ce da se pojave...konacno......na ati-jevoj strani postoji postoji link ali jos uvek preusmerava na stare 8.12
Samo da poprave bug sa CrossFire i X2 karticama ...
Mogu se skinuti (dok se ne pojave na atijevom sajtu) odavde

Poslednja izmena:
Evo nasao sam najmanji zajednicki imenilac za obe MSI R4830 kartice koje su kod mene.
Testirane obe MSI 4830 kartice i recimo da bez ikakve glavobolje mogu obe da rade
Naravno zbog toplijih letnjih dana i zbog toga sto volim okrugle cifre kartice ce biti
podesene na 700 - 2100.
Inace gledao sam pomocu RBE-a bios kartice i napon grafickog procesora je podesen

Edit:
Kartica u leru radi na 42-43 stepena dok kada se igra nesto ide na oko 52-53 stepena celzijusa na ovim klokovima

Edit: Catalyst 9.1 izgleda da ce da se pojave...konacno......na ati-jevoj strani postoji postoji link ali jos uvek preusmerava na stare 8.12

Ima ih i na ATI strani za download! ;)

E pa vidis, u vreme kada sam ja postovao sa ati sajta su se na download linku
dobijali 8.12 :)

Ja sam uzeo sapphira hd 4830 juce za 9700. Samo imam problem sa overclockom pa da sad ne sirima napravio sam temu za to. Nego meni su drajveri malo perko nvidinih instalirani a i nisam imao vremena detaljno da se pozabavim time ali bez OC grafa shuri pes 2009 u 1920x1200 na 42'' ne stucne ali elem rekoh treba jos da je isprobavam nego da znate da je ima za 9700 din to i je 98 evro koje racunaju kurs 100 a ono ispadne manje ne kapiram ali nema veze.Kada je detaljnije isprobam jabvljam utiske.

Odlicna je cena to, odlicna!

Ako neko zeli info imali su jos 4 na stanju kada sam ja pazario.

Recite mi koja je maksimalna temperatura koju smem da dozvolim naprimer u Ati tool-u kada skenira za artifakte kolko kartica ne sme da predje.Nisam preterivao sa klokom dok mi neko ne kaze koju temp da ne prelazim evo sad trenutno mi je na Zlo i naopako klokovana tj. gpu na 666 a memorija na 999 a temperatura je 61-62 fura ati tool evo 10 minuta.CCC prijavljuje 90 % activity

Pa koju temp da ne prelazim???????

U principu mozes da cepas sve dok ti ne pokaze artefakte. Kad ti pokaze to je to, nema dalje. Uglavnom karticu ogranici naponska jedinica a ne temp, mada ima i takvih slucajeva. U nekom kracem vremenskom roku moze da izdrzi i 100 C pa i vise ali se smanjuje radni vek kartice, sto nije neki problem ako ne planiras da je cuvas do 2015.

Poslednja izmena:
A jel moze da se cepa napon mislim da se pojacava i koliko ne bih sme da premasim ?
Primetio sam da clock procesora bolje klokuje od memorije mada ipak memoriju drzim na 999 ali menjacu cim stignem kuci joj.
Ako se ne ljutite jedan mali off topic svugde sam trazio ali nigde ne nadjoh znaci stock cooler am2 brisbane 4800+ mi je na onih fabrickih 10% OC da li moze to josh ili da ne diram?hvala lepa ako vam smeta off nemojte mi odgovarati :(

podesene na 700 - 2100.

Edit:

I kod mene temperature identicne, evo testiram je na 700/2150 mislim da ce biti stabilna tako, gpu radi i na 740+ ali baca artefakte.
S tim sto sam ja smanjio obrtaje ventilatora sa slop 60 na slop 50

Poslednja izmena:
A jel moze da se cepa napon mislim da se pojacava i koliko ne bih sme da premasim ?

Ne moze, ako ne zelis da se bavis nekom egzotikom tipa saranje po stampanoj ploci.

Danas sam dobio Power Color ATI4830 i mogu vam reci da su prvi utisci prilicno dobri. Lepo odradjeno hladjenje za naponsku, solidan kuler na GPU (slican MSI-jevom resenju) ono sto me najvise iznenadilo su bakarne plocise preko memorijskih cipova, nisam siguran dal su bakarne ili samo prefarbani aluminijum ali je dobra ideja, e sad kolko je efikasna videcemo.
Testove nisam stigao da odradim jer sam do malopre reinstalirao sistem (praktikujem kad god menjam hardware), mogu samo da kazem da kocka u ATI Tool-u baca 1100 fps:D.
Jos jedna stvar koja je bitna jeste da ona i masina iz potpisa rade na Chieftecu od 350W samo sam ubacio onaj adapter na moleks konektoru. Javicu i kako se ponasa pri igranju.

Kartu drzim na 730/2010 i u novom FurMark-u, u 1680x1050, 4xAA, nakon 7 minuta temperatura je 80/95C kao i u ATITool-u nakon 6 minuta.
Ove temperature su sa dve osmice koje sede na karti i duvaju u nju?!

ili ti se otkacio hladnjag ili su u fabrici zaboravili pastu :)

Kartu drzim na 730/2010 i u novom FurMark-u, u 1680x1050, 4xAA, nakon 7 minuta temperatura je 80/95C kao i u ATITool-u nakon 6 minuta.
Ove temperature su sa dve osmice koje sede na karti i duvaju u nju?!

Jesi li nasao mozda ovde na forumu jos nekog sa takvom grafickom da ima identican Asus da vidis koje tepmerature imaju drugi ljudi?

Moguce da nesto nije u redu sa grafickim cipom, onda bi i mogao da reklamiras tu karticu.

Jesi li nasao mozda ovde na forumu jos nekog sa takvom grafickom da ima identican Asus da vidis koje tepmerature imaju drugi ljudi?

Moguce da nesto nije u redu sa grafickim cipom, onda bi i mogao da reklamiras tu karticu.

mean_machine ima identicnu kartu, pa cu njega da pitam. ;)

Nazad
Vrh Dno