Šta je novo?

problem sa aktiviranjem viste

• Začetnik teme Začetnik teme T00L
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

T00L

Čuven
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
619
Moja oprema  
CPU & Cooler
MOS Technology 6510/8500 + kina :)
Matična ploča
64C
RAM
64 KB
GPU
VIC-II
Storage
Digital tape
Zvuk
SID 6581/8580
Problem je sledeci imam dell unapred aktiviranu vistu koja je instalirana na 30-ak kompova i radi svugde bez problema ali kada sam pokusao da je instaliram na hp laptop vista nece da se aktivira tj pise da je ostalo 30 dana! U cemu bi mogao da bude problem? Probao sam sa jos par verzija viste koje su aktivirane i koje savrseno dobro rade na drugim masinama ali na ovoj nece nikako! :wall:

Problem je sledeci imam dell unapred aktiviranu vistu koja je instalirana na 30-ak kompova i radi svugde bez problema ali kada sam pokusao da je instaliram na hp laptop vista nece da se aktivira tj pise da je ostalo 30 dana! U cemu bi mogao da bude problem? Probao sam sa jos par verzija viste koje su aktivirane i koje savrseno dobro rade na drugim masinama ali na ovoj nece nikako! :wall:

Vezali su OEm Vistu za bios same masine. kako, bolje nemoj da pitas, jer je procedura komplikovana.
Moguce je i da imas MAk kljuc za bas takj broj racunara ( 30).
Ako ste OVS korisnik ( sta je sad pa to?) moze tvoj admin da preko ugovora trazi jos kljuceva, kao i Vistu ultimate.
Kao sto sam ja uradio, jer sam administrator za Microsoft ugovore, kod mene u firmi.
Imam tu srecu.

Hvala na odgovoru sada mi je situacija malo jasnija.
ova mashina je kupljena bez os pa mi je zbog toga cudno zasto bi to uopste radili.
da li bi stavljanje novog biosa pomoglo?

Da li je moguce instalirati legalnu vistu na ovu masinu? da li ce praviti problem i sa njom? da li treba od hp-a ili microsofta da trazim(platim) cd key za vistu za ovaj odredjeni lap top?

Kupiš Vistu (koju god) u Retail varijanti i instaliraš na koji god hoćeš comp.

pa zasto onda nije htela da se instalira unapred aktivirana dell licencirana vista?

hvala puno na odgovoru bash si mi pomogao!

Molim lepo i drugi put 🙂

U postu #2 ti je lepo objasnjeno zbog cega imas problema sa instalacijom te verzije Viste.
Ja sam boldovao i podvukao odgovor koji si sam sebi dao u postavljenom pitanju.

NHF

...a mogu li ja da iskoristim... neku instalaciju Viste Business x64 sa serijskim koji sam dobio za OEM Vistu Business na svom laptopu???

Mene je pitao komp prilikom prvog paljenja hoću li x32 ili x64 Vistu B. a ja kada se završila instalacija nešto nisam mirisao tu Vistu B. pa sam obrisao sve i instalirao XP 32bita...
BTW. Imam pravo na "downgrade" sa te Viste B. ali sam instalirao svoju kopiju XP 32 bita!

Poslednja izmena:
Ukoliko si dobio "klasičnu" OEM Vistu, ona ti praktično kao i Retail, možeš da je instaliraš na koji god hoćeš comp (naravno, na samo jednu makinu).
Ako je u pitanju "prilagođen" OEM za određen tip makine, onda neće da može.
Pozz

Mislio sam da ću moći da uzmem instalaciju Viste B. x64 lepo instaliram sa svojim serijskim pa onda udarim po HP softveru i to je to...

Plašim se da je "prilagođen"... za HP 8710w jer me nije pitao za serijski a instalirao se sa kompletnim HP softverom na jednoj particiji a na drugoj je ostala sama instalacija sa drajverima ili imidž, a na trećoj recovery neki... tako nešto....
Uglavnom čekam da vidim šta će mi ovi iz HP-a odgovoriti, poslao sam mejl u petak... pa kažem da pitam i ovde... nije za odmet!

Ovi iz servisa firme gde sam pazario laptop su to hteli da mi naplate... pa da vidim šta mi je jeftinije... ako uopšte imam opcija po tom pitanju!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno