Šta je novo?

Gainward 9600Gt i Farcry2 Problem!

• Začetnik teme Začetnik teme none38
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

none38

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2009
Poena
304
E ovako prvo pozz. svima

Imam problem sa farcry2 igricom. Medjutim nekag blokira me slika ali strogo!!! Vec kad sam gledao intro video na pocetku vec tada mi se javo te problem i nekad kada ima vise akcije (znaci pucam, i vise ljudi na mene). A ovako radi na ultra high. ne znam sta moze da bude problem posto na ostali igricama nemam nikakvi problema cod5,dirt,nfs undercover....driver mi ovaj najnovije 180.22... i imam amd phenom 9550, 4gb ram, asus m3a78 ploca i imam sat kar.(ss2) i 400w codegen napajanje. temperatura je ok oko 55 C je kaka igram farcry2. ali blokira slika i ako pritisnem esc taster posle 10sec. reaguje.... mene lici kao da neki drajver mu fali...moguce da nesto drugo zeza? sta mislite???

400w CODEGEN ja pikiram na to...mada vrlo je moguće da igra ima neki bag ili pak da je do drajvera(ja sam imao sličnih problema sa tom igrom).Dakle kreni od naj jednostavnijeg....ubaci druge drajvere...pa vidi i javi...

driver sam vec menjao 3 puta :

180.48_geforce_winxp_64bit_english_whql.exe
181.20_geforce_winxp_64bit_english_whql.exe
181.22_geforce_winxp_64bit_english_whql.exe

a moguce da je farcry2 baguje jer na verry high i na 1650 x 1050 res. mogu lepo da igram.

a sto se tice napajanje to ne bih da menjam jer oko mesec dana sam kupio racunar. samo zbog farcry-a...

ako ima neki softverski to sigurno cu da probam..... (e da vec su me menjali grafucku zbog ventilatora, znaci to trebalo bi da bude ispravan)

Codegen 400w? Phenom + 9600gt? Cudo je i da radi kako treba.
Codegen 400 je ima problem da potera 6000+ x2 + 9600gso, restartovao se komp prilikom veceg opterecenja.

Ja sam imao neko zito napajanje koje je teralo 7600GT bez problema ali čim sam prešao na jaču grafiku bukvalno je izgorelo ko licna....a zito je malo kvalitetnije od codegen-a 🙂
Verovatno ti je i kuler na grafici stradao zbog slabog napajanja koje nije moglo da isporuči dovoljno struje.probaj da uzmeš od nekog jače napajanje i vidi kako će se ponašati grafika.

Poslednja izmena:
hmmm... znaci ipak napajanje... ne znam sta da radim videcu jos... nasao sam neki codegen 500w za nekih 20e i lc power lc6550 5550w za 40e. a moze i dalje da radi tako sa ovom 400w napajanjem? naravno da ne igram farcy2.

hmmm... znaci ipak napajanje... ne znam sta da radim videcu jos... nasao sam neki codegen 500w za nekih 20e i lc power lc6550 5550w za 40e. a moze i dalje da radi tako sa ovom 400w napajanjem? naravno da ne igram farcy2.

Da možeš da teraš na 400w dok ne izvališ neki naslov koji u skorije vreme izlazi i radi kao FC2 a šta onda?
LC 500w ili ocz koji je oko 4000k sasvim dovoljno za tu grafu....

ok hvala. mozda cu da kupim nesto ali malo kasnije zasad ovaj sasvim ok. i ako imacu neki problem vraticu ga u servis posto jos imam 3g gar.

😀 jedini kalkulator koji tebi treba je Phenom 9550+nVidia 512 mb+periferije=500w ili više originalnog napajanja...jedino ako ti se sviđa mučenje sistema i stalno trčkanje do servisa ili još gore menjanja celog računara za rad jednog kung-fu napajanja.
Da se razumemo nemam ja nšta protiv njih ali oni mogu da podrže neki niži segment računara...znači za neki low-medium segment...sve iznad toga je kocka 🙂

Ooovvvaaajjj jesi li ti siguran da je to 9600 GT 🙂 kolika je temperatura grafike tad?

Najverovatnije je napajanje ali nije na odmet da probaš od nekog pozajmiš napajanje i poteraš tvoju mašinu sa njim.

oko 55-60c.

hvala FIREBIRD znaci LC 6600GP!

Probaj sa drugim napajanjem za svaki slucaj.
Mislim da je OCZ SXS500 bolji do LC-a, samo ako imas srece da ubodes primerak koji ne zuji.
Ako mozes kupi PC Power Silencer 500w to je najbolje za te pare.

Poslednja izmena:
Probaj sa drugim napajanjem za svaki slucaj.
Mislim da je OCZ SXS500 bolji do LC-a, samo ako imas srece da ubodes primerak koji ne zuji.
Ako mozes kupi PC Power Silencer 500w to je najbolje za te pare.

Jeste bolji ali i zujiii info iz prve ruke 😡

ljudi kupiosam napajanje CHIEFTEC GPS-550AB-A 550W a medjutim i dalje imam isti problem!

probaj drugi disk far cry-ja mozda ovaj nije u redu...ja sam imao slican problem sa left4dead dok nisam nabavio drugi

a kod drugara radi bez problema samo na low detajlu (posto ima 8400). sta moze jos da bude problem. jel moguce da je system posto imam xp x64?

heh, sad sam citao post i vidim da ti je x64
pa vrlo je moguce da nije u potpunosti kompatibilan sa 64bitnim interfejsom....

Pa što ne reče za x64 ranije....

a je tolko bitno je os x64? ostale aplikacije samo brze rade. a zbog napajanje nije problem svakako trebaosam da kupim kvalitatan. nije mi jasno. treba da instaliram neke druge drajvere?

Nazad
Vrh Dno