Šta je novo?

4um racunari - ponovo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zbog ovakvih stvari sam cvrsto resio da se ne upustam vise u tehnicke konsultacije i da ne dajem savete. Takve situacije uvek pocnu sa mojim predlogom "uzmi to to to i to", na sta sledi, "a ja sam video kod nekog..., cuo sam..., rekli su mi u radnji..." I em ja ispadam budala, em se nesto nerviram oko necega sto i nije za mene. Zbog toga mi i nije zao takvih sto placaju 1000 evra masine od 500, sto uzimaju kredite i rate gde za vrednost od 1000 isplacuju 1400 na kraju itd. Tako da bih ja umesto pljuvanja po 4umovcima rekao jedno - bravo majstori ! Ako mozete, uzimajte i vise. Pa po principu prirodne selekcije dok se ne istrebe maloumni...
Sve više razmišljam ovako :D dok je ovaca biće i šišanja!
Jedno je biti prevarant, lažov i kršiti zakon, a drugo je imati nerealno visoke cene.
Niko ne tera kupca da nešto kupi ;)

A što se saveta tiče. Ako ga neko već traži treba da ga i prihvati, a ne da se pravi pametan.

dzonika ti ga baš pretera. Kartica koja košta 80 evra i kartica koja košta 190 evra?! Razumeo bih da si mu rekao 8800GT ili GTS... A ti ga baš zapuca.

I kakve veze ima mrtav pixel sa cenom? Svakom prodavcu/prodavnici može da se zadesi da mu je monitor faličan.
8600gt ima i za 40-50e nova, a 9600gt je od 85e pa navise. Ne kapiram sta je zapucano tu?
U stvari, jedina stvar koja je zapucana u ovom topiku jesu 4um racunari.
:wave:

U 4um-u ne bih kupovao samo zbog njihove saradnje sa Grandom... Sad kad sam jos ovo procitao, ne pada mi napamet da im ni pridjem.
Ma lako za Grand, oni se reklamiraju na RTS-u u Beogradskoj hronici, jednoj od najgledanijih emisija. Istom onom RTS-u kojem plaćamo pretplatu (u stvari pametni ne plaćaju, ja budala plaćam)

Koliko je kod 4foruma 9600GT i 8800GT? Jel ima neko njihov cenovnik?

Gledao sam cene sa ITsveta i našao da najskuplju 9600GT i normalna 8800GT i 8600GT. Tako da verujem da su njemu tamo upravo takve stvari predložili, odokativno odmerivši cenu koja je bila napisana posle orginalne ponude.

Poslednja izmena:
Procenjujete vi snagu 4um "kolor štampača u boji" i Telekomove Novak Đoković majice...

:D

To je ono - cene se formiraju slobodno. Pa jel gledate čuvenu Radu-brbljadu i Beogradsku hroniku. Ajd malo da joj se žalimo na gošču iz 4um-a kao što ona ima iste priloge za neke raznorazne kućene "majstore" koji deru ljudima kožu na šiljak. A onda kažu cene se formiraju slobodno i mi tu ne možemo ništa.

Moj matori je tako hteo da nasedne i kupi frizider u tehnomaniji i isti bi ga izašao ~35.000+ din na kredu od 2 god. a pošto sam ja popizdeo isti je plaćen ćekovima na 3 rate za 22.000 din.

Aj malo history-like-topika na ovu pljačku. ;)

Ja bi bre uveo sebi lepo kredit u najavi + kamata i tako da si ti banci lepo obavezan da uplaćujesh kredu u prazno i onda se pojaviš jedan dan i kažeš te pare idu za ovo i kupiš uređaj. Ali kako bi naterali ljude da ŠTEDE (jer se neko drugi služi tvojim kapitralom) i još zarade. Bolje ovako nek se muči i još ga oderu. Male plate i unapred potrošene. Šta je plata. Novac što je i kreda tj. dug. a onda ispada da je novac dug što i jeste. ;)

Amero-ciono-satano-masonski princip koji su i doveli do ovoga što se danas dešava i finansiske krize. Dogodilo se 1907 pa su onda ušli na mala vrata 1913 pa su se kao povukli 1920,1921 a onda 1929 kada je bilo najgadnije. Da bi kao izašli iz krize sve do 1933 su uzeli svo zlato koje su mogli. Ljudi sve je lazno, nema KONSIDERACIJE. Oni ti ne daju ono što je vredno oni ti naštampaju kredit i daju ti ga po izvodima. Zato i rastu dugovi a dugovi nas čine robovima a robovi nisu samo obični ljudi nego i vlade i cele države. Ko će bre da vrati pare MMF-u sad kad vlada zavuče ruku u taj fond. To ne treba niko da vraca kao i baja kojem 69-te nisu oduzeli kuću kad nije mogao da vrati kredu banci jer nije bilo konsideracije, koju je on zaključio sa bankom, izmedju banke i klijenta. Više o ovome u dok. filmovima Zeitgeist i Zeitgeist Addendum. Pa znate i sami ko je zaboo nož u leđa Tesli.

E sam moje je mišljenje da tu stvarno ima nečega. Ja nikad nisam mogao da zgotivim ekonomiju(tj. trgovina), bankarstvo i sociloško/političkih nauke sem istorije (a poznato je da istu pišu "pobednici" tj. da ne mora da bude uvak tačna) To su poslovi koji "lebde" negde u vazduhu a poznato je da najviše zarađuju upravo ljudi koji se bave ovim "lažnim poslovima".

Poslednja izmena:
ivice, da mogu da ti dam "thank you" na ovaj post, vrlo rado bih uradio :)

kazem ja, da nema banaka ovaj svet bi bio mnogo lepsi. Banke nisu nista drugo do legalizovani mafijasi.

Amero-ciono-satano-masonski princip koji su i doveli do ovoga što se danas dešava i finansiske krize.

U potpunosti se slazem sa navedenim, ali imam osecaj da ako i to pomislim da ce da mi uleti neka NVO sa sacmaricama u stan i da kaze kako nisam normalan. Ili neki "ispravljac" javnog mnenja koji ce reci da nisi korektan.
More, je*ite se svi, crnac je predsednik USA i nema vise predrasuda i strahova!
Neka svako radi sta oce, ali da ne ugrozava mene, ko ugrozava mene, nadrljo je.
I to je sva filozofija demokratije. Zivi i pusti druge da zive.

Poslednja izmena:
Ivice okej skapirali smo poentu zeitgeist-a ali mene zaista chudi kako je ovaj topik i dalje u zhivotu ?

Jel treba na svakih 6 meseci do godinu dana da se polemishe o njima? Svi znamo ko su i svi znamo shta su. Ako neko ko dolazi na bench forum ne zna za 4um on je def bio u hibernaciji, ali ako zna onda malte ne napamet zna celu prichu ili barem toliko da u zhivotu ne bi pomislio da ima ishta sa njima.

Ne mozhesh posmatrati sve kroz Zeitgeist. Ti da imash upravo taj novac o kojem je rech mislish da bi te bolelo uvo za bilo shta drugo. Znam da ne bi nego bi kombinovao kako shto bolje da zhivish ili da josh vishe zaradish. Ovako se cimash i cimacjesh se do kraja zhivota osim ako te ne strefi neki loto ali svi znamo kako je debeli iz Lost-a proshao.

gadsejk

@sirNemanja pro

Veruj mi tako je bilo. Rekli su mu ove konfiguracije su optimizovane (!) i nije ih moguce menjati, ali ukoliko bas hocete cena od 37000 sa monitorom, bi bila, umesto 8600gt-9600gt sada 49000 ali bez monitora!

Ja nisam mogao da verujem sta mi je rekao! A to za mrtav pixel, da, to moze svakome da se desi, to je Ok, njemu to nije ni toliko bitno...

Poslednja izmena:
E sam moje je mišljenje da tu stvarno ima nečega. Ja nikad nisam mogao da zgotivim ekonomiju(tj. trgovina), bankarstvo i sociloško/političkih nauke sem istorije (a poznato je da istu pišu "pobednici" tj. da ne mora da bude uvak tačna) To su poslovi koji "lebde" negde u vazduhu a poznato je da najviše zarađuju upravo ljudi koji se bave ovim "lažnim poslovima".

A recimo, Google i vrsta poslova kojom se bavi je prava?
Gde god vidi prednost u odnosu na druge pripadnike svoje vrste (a pogotovu one u neposrednome okruzenju), covek ce to da iskoristi. Tako da, ako je neko osmislio lukavi plan da zaradi masne pare na tudjim grbacama, sta mu ko moze.
Na kraju se ionako sve svodi na naturalnu selekciju - ko ume i moze, bice mu dobro.

Da se vratimo na temu i prestanite vise o ekonomiji i politici.
Ekonomska kriza je nastala zbog lose ekonomije/politike a ne zato sto ljudi vole da uzimaju kredite...
No necemo ovde o tome ovo je IT forum.

Kad smo vec kod forum racunara

Pre 20 dana me je zvao dobar drug koji se inace malo razume u kompjutere a njegovi jos manje.
Rece mi da su videli na tv-u povoljni kompjuter na 24 rata i da hoce to da kupe.
Ja : ime firme ?
on : ne secam se
ja : forum racunari ?
on : a da jeste kako znas?
ja : nemoj da su jedini :D

Poslednja izmena:
Da se vratimo na temu i prestanite vise o ekonomiji i politici.
Ekonomska kriza je nastala zbog lose ekonomije/politike a ne zato sto ljudi vole da uzimaju kredite...
No necemo ovde o tome ovo je IT forum.

Jos samo malo :)
Ekonomska kriza je nastala zato sto su neki bahati krupni igraci suvise neozbiljno shvatili berzu. A itekako ima direktne veze sa kreditima jer su prvo banke i investicioni fondovi pukli u Americi, naravno samo one koje su bile za odstrel. Nesto slicno kao pre 8 godina WTC, ring a bell?
A kad se vratimo u nasu sredinu, da li je neko primetio da ovde nijedna banka nije osetila krizu? Ako vec kukamo kako se nasa Vlada nije pripremila za nadolazecu krizu, sta su uradile domace banke u vezi krize? Da li su spustile kamate na kredite, da li su povecali kamate na stednju? Da li su domace banke vise bahate nego americki brokeri?

Poslednja izmena:
pa imas samo jednu "domacu" banku, sve ostale su ti strane... samo posluju ovde.

pa imas samo jednu "domacu" banku, sve ostale su ti strane... samo posluju ovde.
Ne ne...sve su to domace banke.Neke imaju vecinski strani kapital a neke ne ali po zakonu R. Srbije sve su "domace".38 banaka ima u Srbiji i cak 12 ima ucesce drzavnog kapitala,negde kao vecinski a negde kao manjinski vlasnik.AIK i Komercijalna su jedine dve banke u prvih deset koji imaju vecinsko ucesce domaceg - drzavnog kapitala.
Mali off ali cisto da se razjasni koje su zle(strane) a koje dobre(domace) banke:d
Uglavnom,sve deru i zavrcu usi.

Upravo tako, sve "strane" banke koje posluju kod nas su u stvari domace banke. To ces vrlo lako da proveris tako sto ces da probas recimo Reiffeisen karticu da probas da koristis u Austriji.

moj komentar je bio u smeru da su sve "strane" odgovorne maticnim kucama, mada, sve one su profitni centri, i poenta je da sve sto zarade investiraju u Srbiji po "prijateljskim" kamatama (mnogo vecim nego u npr. Austriji) ili ispumpavaju u maticne kuce - po potrebi.

btw, mislio sam da je AIK banka dokapitalizovana i da vise drzava nije vecinski vlasnik

anyway, back on topic ~ 4um racunari prodaju robu po ogromnim cenama, i reklamom hvataju neiskusne kupce, koji ce se mozda ubuduce nauciti - a mozda i nece...
sve u svemu, Caveat emptor iliti buyer beware

btw, mislio sam da je AIK banka dokapitalizovana i da vise drzava nije vecinski vlasnik
Jeste dokapitalizovana,u pravu si ali su vecinski vlasnici domaca pravna lica,zato sam i napisao "domaceg-drzavnog kapitala".No to nije ni bitno,bitno je da forum sasvim legitimno i legalno zavaljuje racunare ovcama i ja tu ne vidim nista lose.Te iste ovce se veoma dobro raspitaju koliko kosta i kakav frizider,altenator etc,etc...

ss

Skoro je drug servisirao jedan racunar kupljen u 4um-u. Vrednost racunara je oko 130000 imali smo i racun od tog kompa. E sad najveci fazon pishe na racunu stavka multimedija (a nije cak ni neki periferni uredjaj u pitanju) od 50000 dinara :d gledasmo i gledasmo i ne skapirasmo sta bi to moglo da bude otvorimo kuciste pogledamo komponente i vidimo da sve zajedno nije vise od
oko 80000 dinara.

Zar je moguce da su ti forumovci stavili nepostojecu stavku u rachun koju su i naplatili??? :d

Poslednja izmena:
ali su je uredno stavili na platni/fiskalni racun... a mozda multimediju podrazumeva neki Hi-Fi sistem, ili neko drugo sokotjalo, npr. LCD foto-frame :wall:

Skoro je drug servisirao jedan racunar kupljen u 4um-u. Vrednost racunara je oko 130000 imali smo i racun od tog kompa. E sad najveci fazon pishe na racunu stavka multimedija (a nije cak ni neki periferni uredjaj u pitanju) od 50000 dinara :d gledasmo i gledasmo i ne skapirasmo sta bi to moglo da bude otvorimo kuciste pogledamo komponente i vidimo da sve zajedno nije vise od
oko 80000 dinara.

Zar je moguce da su ti forumovci stavili nepostojecu stavku u rachun koju su i naplatili??? :d

"Moguce je, moguce, svakako moguce..."!

Pa ljudi pricamo o 4um racunarima - oni su u stanju da i nemoguce stvari ucine mogucim, steta samo sto je to u sasvim negativnom kontekstu.

ali su je uredno stavili na platni/fiskalni racun... a mozda multimediju podrazumeva neki Hi-Fi sistem, ili neko drugo sokotjalo, npr. LCD foto-frame :wall:

Ne nije nista od toga pitali smo vlasnika kompa... Stavio sam u svom tekstu vec da nije nikakav periferni uredjaj u pitanju ili nesto slicno. Znaci zeznushe coveka totalno.:d

Svaka im cast. :type::smash:

Ili je taj covek ``prao`` kintu u dosluhu sa njima ili je lud jer im je poklonio te pare... ja sam pre za ovu prvu varijantu kakvi god da bili ovi iz foruma... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno