Šta je novo?

e 8500 radi na 2003.7 Mhz

screen

Slavan
Učlanjen(a)
23.01.2009
Poena
304
znam za to da stedi energiju a kada se pokrene nesto radi na default kada pokrenem nesto na test cpu ne prelazi 2003.7 Mhz normalno u biosu sam probao na c1e dis/ena ista stvar hvala na odgovoru

hvala na odgovoru

hvala na odgovoru

advanced C1E support je tu ali EIST ne mogu da nadjem U BIOSU dali je to na advanced/cpu configuration ne mogu da nadjem
hvala jos jednom

advanced C1E, ako si ga ugasio a u radu nema efekta verovatno imas problem sa Biosem proveri da li imas aktuelan bios na toj ploci.

Proveri u Windowsu ispod enrgy-opcija da li si ukljucio i full power.

Poslednja izmena:
advanced C1E jeste upravo EIST ako si ga ugasio a u radu nema efekta verovatno imas problem sa Biosem proveri da li imas aktuelan bios na toj ploci

E bre monti napravi pogolem propust, C1 nije isto što i EIST. Jedan menja pad množioca drugi promenu FSB-a, a opet isto im je pad kloka proca :)

@screen
Kad isključiš C1 u 99% slučajeva i EIST je isključen i ne vidiš ga, međutim možeš ga naći i kao Enhanced Intel SpeedStep pa ga svakako isključi ako naletiš u BIOS-u na njega. :wave:

Poslednja izmena:
E bre monti napravi pogolem propust, C1 nije isto što i EIST. Jedan menja pad množioca drugi promenu FSB-a, a opet isto im je pad kloka proca :)

@screen
Kad isključiš C1 u 99% slučajeva i EIST je isključen i ne vidiš ga, međutim možeš ga naći i kao Enhanced Intel SpeedStep pa ga svakako isključi ako naletiš u BIOS-u na njega. :wave:

taman sto sam korigovao post ti napisa .....
popust nema sta !

I sta si time dobio ;)
Izgasi sve zastite i zelim ti puno srece pri skokovima napona u mrezi :d Zlo se jednom dogadja, u slucaju da neko ima primedbe na moj odgovor :)
Zaboga ne radis sesiju, niti imas problem pri O/C-u da ih moras gasiti! Kada ti bude trebalo snage CPU ce sam otici na punu brzinu :)
:wave:

I sta si time dobio ;)
Izgasi sve zastite i zelim ti puno srece pri skokovima napona u mrezi :d Zlo se jednom dogadja, u slucaju da neko ima primedbe na moj odgovor :)
Zaboga ne radis sesiju, niti imas problem pri O/C-u da ih moras gasiti! Kada ti bude trebalo snage CPU ce sam otici na punu brzinu :)

vratio sam sve na defaultu hvala yoti :D da u pravu si zlo se jednom dogadja

Nisam rekao da vratis sve na default :) Nego sam protestovao na potenciranje obaveznog gasenja C1E instrukcije, uz obaranje mnozioca ista stiti CPU! Ako te bas zanima o cemu je rec www.intel.com :)
A masinu treba O/C-ti, ali ne po svaku cenu u gladi za poslednjim MHz :)

Samo da dopunim Spacemastera:
Enhanced Intel SpeedStep technology (EIST) allows the system to dynamically adjust processor voltage and core frequency, which can result in decreased average power consumption and decreased average heat production.
Znaci, jos jedna od stvari koju EIST radi je spustanje CPU voltaze radi ustede u energiji

Takodje, prikljucujem se Yoti-ju... Nikad ne gasim C1E i EIST i nikad nisam imao problema sa OC-om i smatram da nema potrebe za tim..

Ja drzim ugaseno i C1 i EIST i nikad nemam problema sa procesorom.

Nisam ni cuo da neko ima problema dok drzi iskljucene C1E i EIST

Vrh Dno