Šta je novo?

Ploča i Procesor za multimediju...

mickk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
230
Pa kao što naslov kaže hteo bih ako je moguće da dobijem par saveta za kupovinu ploče i procesora koji će isključivo biti korišćeni za muziku,filmove i slično.... :)
E sad zanima me koji procesori mogu bez problema da teraju HD filmove a da su u low finansijskom okviru.A kod ploče mi je važno koliko sata konekcije ima i naravno integrisana grafika.

Pozzz!!!:wave:

Tako nešto sam i ja planirao ali me zanima ako bi se takva konf sklopila kako bi to radilo na LCD TV-u 32''....jer će ta mašina zameniti sve uređaje koji se tiču multimedije po kući(audio-video).....Da li će biti seckanja pri reprodukciji HD filmova i naravno Plavaca(blueray) :)

Tako nešto sam i ja planirao ali me zanima ako bi se takva konf sklopila kako bi to radilo na LCD TV-u 32''....jer će ta mašina zameniti sve uređaje koji se tiču multimedije po kući(audio-video).....Da li će biti seckanja pri reprodukciji HD filmova i naravno Plavaca(blueray) :)
Ako ti TV podržava 24Hz onda definitivno idi na GeForce 8200 ili 8300 za AMD, odnosno 9300 ili 9400 za Intel. Sva druga integrisana rešenja imaju manje ili više problema sa reprodukcijom ovakvog materijala.

Ja sam hteo da idem na 9400 + anderklokovani/andervoltovani E8400, ali mi je to bilo previše para, pa sam se odlučio za 8300 + neki AM2+.

Ako ti TV podržava 24Hz onda definitivno idi na GeForce 8200 ili 8300 za AMD, odnosno 9300 ili 9400 za Intel. Sva druga integrisana rešenja imaju manje ili više problema sa reprodukcijom ovakvog materijala.

Ja sam hteo da idem na 9400 + anderklokovani/andervoltovani E8400, ali mi je to bilo previše para, pa sam se odlučio za 8300 + neki AM2+.

Čitao sam tvoj post o ovome malo pre....pošto se stvarno ne razumem u integruše rešio sam da postavim pitanje pa da vidim :) e sad jednu stvar znam imam lap top HP i on ima X2 sa 3100 ili 3200 grafom...bukvalno jede sve što mu ubacim...zato sam pikirao na AMD...to sam video u praksi :D
Mada malo više objašnjenja ne bi škodilo obzirom da sam ja iz onog drugog tabora :D ali i pored toga mislim da je ekonomičnija AMD varijanta.

Čitao sam tvoj post o ovome malo pre....pošto se stvarno ne razumem u integruše rešio sam da postavim pitanje pa da vidim :) e sad jednu stvar znam imam lap top HP i on ima X2 sa 3100 ili 3200 grafom...bukvalno jede sve što mu ubacim...zato sam pikirao na AMD...to sam video u praksi :D
Mada malo više objašnjenja ne bi škodilo obzirom da sam ja iz onog drugog tabora :D ali i pored toga mislim da je ekonomičnija AMD varijanta.
Problem sa povremenim seckanjem se kod 780G javlja samo pri reprodukciji 24p materijala na 24Hz ekranu i ni u jednom drugom scenariju. Problem nema veze sa procesorskom snagom niti brzinom HTT linka, već je u pitanju neki još nedetektovani bag u drajverima ili čak samom hardveru.

Na tom laptopu nisi ni mogao da primetiš nikakav problem jer je frekvencija osvežavanja njegovog monitora 60Hz, a ne 24Hz.

Nvidia za sada ima najbolje integrisano rešenje za HTPC primenu. GeForce 8200 i 8300 su za AMD platformu, a 9300 i 9400 za Intel. Reč je o istim grafičkim jezgrima koja se razlikuju tek po radnoj frekvenciji i to za koju stotinu MHz. I naravno poziciji memorijskog kontrolera.

Poslednja izmena:
Hmmm gledao sam dosta oko ploče i zaključio da mi ne gine negde oko 6k din....sad mi je ostao procesor...nikako da se odlučim da li je pametno uzeti neki AM2 3000+,4000... :)
Predlog?

Vrh Dno