Šta je novo?

iŠtetočina | IT Destroyers

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Ili u prevodu, ja Štetočina. :p

Na BENCHforumu ima par poruka sa sadržinom o tome kako je neko uspeo nešto da uništi. Najsvežiji primer je napajanje akumulatora sa napajanjem iz računara... :D

Već par dana mi se vrzma po glavi ova ideja, i kako bi smo to mogli da to sve uradimo i evo.

Napišete naziv komponente/uređaja.
Stavite cenu koja je vredela u vreme kupovine.
Stavite aproksimativnu cenu vrednosti u trenutku rashodovanja (trajnog). :D
Stavite kratak opis.

1. Fotoaparat Zorki 4 (komada 2) / n/a / n/a
Bio sam 4. razred. I odlučio da uđem u svet fotografije. :) I gde ćeš bolji način nego da vidiš kako aparat radi. Nije mi bilo teško da rastavim fotoaparat, već kada sam počeo da ga sastavljam nazad, imao sam popriličan višak delova. :d

2. LG DVD ROM x16 / 10 evra / 5 evra
Savet, ne stavljajte dva diska u DVD uređaj istovremeno. Takođe, pogledajte da taj drugi DVD slučajno nije malo mokar. :D

3. Sijalice za novu godinu (ono čudo što šljašti) / 500 dinara / 500 dinara
Za đavola uspem da izgubim 2 one male sijaličice. I sad kako bih nastavio strujno kolo, ja se dosetim, i stavim ključ (običan ključ) u rupicu gde treba da stoji sijaličica. I zatim stavim i u drugu, drugi ključ. I ono proradi! Međutim, rekoh, daj da pomerim sijalice, i ko na klinac u isto vreme uhvatim oba ključa. :D Mene je malo drmnula struja, a sijalice pregorele.

Next...

Poslednja izmena:
Hm, bese to u osnovnoj, i prvi cas informatike ili kako se vec to tada zvalo (bese u okviru OTO-a valjda)...Pekom "racunari" i trebalo je da kljucamo neke gluposti...koliko je to tada vredelo neam pojma, tad su vrh bile 286-ice...

Uglavnom, ja i drugar vidimo cudan raspored tastera, QWERTY....wtf?I pocupamo dugmitje i poredjamo lepo, ABCDEFGIJKL...:d

Bilo je svakakvih IT gluposti i kasnije naravno, ali ova mi je bila omiljena i nezaboravna:)

pise ubaciti trecu disketu, a stale su samo dve...

Ih, koliko sam ja hardvera oštetio ili upropastio godinama radeći u IT-u... Ko radi, taj i greši, nema tu pomoći.

Standardno, njesra se najčešće događa kada nešto neće da uđe ili izađe iz slota, pa moraš da upreš kao sivonja. Takođe, nervoza i žurba nikako ne idu zajedno sa računarima, sve mora hladne glave da se radi, što obično nije lako kad ti svi sede nad glavom i svima se žuri.

Prvo ubistvo...AMD Cyrix 133+. Palo mi je na pamet da vidim sta ti kompjutori imaju u sebi pa sam skinuo kuler i obrisao neke lepljive naslage koje su se nahvatale izmedju CPU i kulera :D. Radio je jos 2-3 dana posle "servisa"... :d

Ovih dana .. ubijem u proseku jednu do dve komponente nedeljno :( Svima se zuri i bas njihov kupac je trzisni inspektor ili je malom rodjendan u subotu pa ako moze za sutra da bude gotovo...

Hehe

Tek sam bio poceo sa radom kao shegrt u PC servisu, i skidao kuler sa proca (neka matora krntija bila u pitanju). Posto nije hteo milom, ja krenuh silom tj. shrafcigerom. Drhtale mi ruke (hebiga bio sam nov) i ode onaj shrafciger po ploci :D.

Drugi slucaj, isto mesto zlocina. Skalapanje nove konfiguracije sa AMD Box procesorom koji sam namontirao sa sve nalepnicom na hladnjak. Nemam pojma koliko je komp izdrzao.

360w Chieftec dual fan - tad placen 60e

taster za paljenje - klik....bzzzzzzzzzzzZZZZ....BUM.

PS: Nisam punio akumulator :d

Heheh, evo mog iskustva -

6600 Nokia, vredela tada 220 evra (tad su se klali K700 i 6600). nece da se upali. ja lepo uzimam moje shrafcigere, otvaram telefon, kad ono unutra - otkachio se lem na dugmetu za paljenje.

neki genijalac iz nokie je smislio da lem koji spaja dugme ujedno i nosi celo dugme, tako da sam shvatio da cu morati pazljivo da lemim, ne bi li podesio dugme da stoji u prvobitnom polozaju.

uzimam lem, uzimam kalaj. e sad, ne znam dal ce ovo da se svidi milanu i baneru, ali moram da napishem :) -

nekoliko sati pre toga, igrao elektronski rulet. i ubo sam 15ak "close to zero" zaredom, uzeo 200 evra. sav uzbudjen

vracamo se na kvar - ja lemim, a ruke mi se tresu (tad sam josh bio pod utiskom da rulet ladno moze da da dvesta evra dnevno, jer sam tek pochinjao da igram) sav uzbudjen.

pretopim kalaj, i kapne mi na neke vodove. Uh, krenem da topim to, da ochistim ono shto se sluchajno spojilo, i onda napravim josh veci mess. u medjuvremenu lemilica pregreje, opechem sebi prste.

krajnji rezultat - sav lem na plochi zbrkan, messed up, i onda kasnije natenane sve spojim. prilikom pokushaja paljenja telefona, naravno da je neshto krenulo naopako, i telefon od tad zaglavi, bez opcije revival-a.

telefon dan danas stoji u kesici, na mojoj polici, istog trenutka sam otsihao u radnju i kupio K700, za 220 evra, izbio sebi ono shto sam dobio na ruletu, + 20 evra. kasnije tog dana - odem, i dokrajchim novchanik - uzme mi rulet josh 40 evra. :(

eto, kako unishtiti telefon + izguiti pare na kocki za jedan dan.

Kao i uvek... Igoritza's epic post... :d

pre oko sat vremena :

trazim po youtube-u kako se otvara ipod,i pogledam lepo par puta,uzmem ipod,i sve prodje kako treba (skoro) skinem masku,odvojim neke sitne delove.i zagledam se u video gde lik vuce stampanu plocu na jednu stranu i krenuo i ja,medjutim i nekom momentu dok sam spustio glavu da uhvatim ipod nisam video da je odshrafio nesto "malecko metalno" i ****** vucem na jednu stranu onu plocu i izleti ploca i pocupam flat kabl od dzeka za slushalice i stampane ploce : )))))))))))))

Bitno je da je tebi smajli do poda :)))))

Club3D Radeon 9700Pro AIW / 220e / 80e

Hteo ja da vidim koliki je napon na 12V i 5V grani na grafickoj dok radi 3D, operzno prinesem pipalice PCB-u graficke ali nekako mi zadrhti ruka i napravim kratki spoj izmedju 12V i GND :lupko:. Sevnule varnice, slika se skroz skremblovala na monitoru, resetujem ja racunar kad ono sve u redu. Bilo sve u redu narednih godinu dana i onda samo pufff! Pojavile se razne sarene strafte po ekranu. Jeste da je graficka riknula godinu dana posle "testiranja" ali 100% sam siguran da je zbog toga. U svakom slucaju golema IT glupost sa moje strane. :smash:

Poslednja izmena:
-Prvo je nastradao jedan Terminator- bio sam klinac, uzeo sam lemilicu i odlemio sve sto je bilo na ploci, sve vratio lepo, ukljucio, i zamislite nije radio :d
- prvoj godini srednje sam na casu informatike gurnuo disketu u floppy i kada sam je izvadio nije bilo metalnog poklopca, ostao je unutra, zamislite posle 5 god niko se nije setio da otvori floppy i izvadi "poklopac"
-nokia 3650 upala u lavabo dok sam se umovao ( neznam kako je uspala da mi ispadne iz duxa )
-CD citac, otvorio sam ga da ocistim prasinu, ukljucio ga otvorenog, i srafcigerom napravio kratak spoj
-floppy drive, isto sam ga rasturio da ga ocistim i kada sam ga ukljucio nije hteo da radi
-56k modem, nesto su me zezali draiveri, izasao sam u dvoriste i sutnuo ga... neznam mozda je i preziveo :p
-cooler na napajanju- pre neki dan sam cistio napajanje od prasine i rasturio sam fan da ga podmazem, i kada sam vracao osigurac prvi put je izleteo i zavrsio na laminatu, drugi put ja pao na tepih i vise ga nisam nasao.

Mozda ima jos nesto ali trenutno nemogu da se setim

P.S.
konacno jedna interesantna tema :)

Nisam ga baš ja pokidao, ali je priča "jednom u milion". Po ko zna koji put idem brzim vozom u Aleksinac, spavam po običaju i žulja me telefon u džepu trenerke. Probudim se, prebacim ga u džep na gornjem delu trenerke i aj reko kad sam već ust'o, odo u WC. Telefon, kao da ga je neko rukom ubacio, u WC šolju BEZ KOSKE. Ja :S: Kako to obično biva, nije bilo one gume (ko se vozio zna kakav je WC) na dnu šolje, i ja čujem moj telefon kako lagano udara u tucanik (kamen na gornjem stroju koloseka). Beše to negde ispred mosta pre Jagodine, subota jutro. Telefon je bio dostupan do ponedeljka veče...sumnjam da ga je iko našao...

Ono, pa8.

Poslednja izmena:
Ja nista vece od par LED-a sa fanova nisam unistio :trust: ..
Sto se mene tice, imam vase nick-ove i u podforumu "oglasi" za mene ne postojite :d

Pre 10ak dana sam drugaru sklapao komp i uspeo sam kabl za FrontUSB od kucista da utaknem na FireWire pinove na ploci. Uslo bez problema :D

I tako, USB na kucistu postade okrutni ubica. Zrtve su srecom samo mish i flash od po 15ak eura, moglo je mnogo gore da ispadne. Eto sta ti je nepaznja :S:...

EDIT: Moram da primetim da sve sto Owerburn rastavi je uglavnom otpisano :d

Poslednja izmena:
Pre nekih godinu dana, jedan 2GB Corsair Voyager ode na nebo... Hteo ja da ga LL formatiram sa onim HP Boot tool-om, da bude bootabilan... Posle njega više radio nije, računar ga video samo kao generic usb device, i nema šanse da se formatira ili da mu se pristupi... Probano na više računara, čak i sa jednim programom koji je baš za oporavak USB flash-ova.

Srećom Corsair daje 5 god garancije, i ista je uvažena. Dakle šteta po mene nula, mada je mogla biti oko 20-tak evra, koliko je tada koštao. Naravno, nisam rekao da je verovatno moja krivica... ili nije, jer istim tim HP Boot tool-om sam bez problema formatirao i napravio bootabilan jedan Kingston USB od 4GB.

Poslednja izmena:
Zamena onih kulercica na starijim grafickim kartama, pricvrsceni onim plasticnim drzacima, bila mi je nocna mora :) ... jedno 2-3 GF4 sam uspeo da dobrano ostetim pincetom dok sam ih skidao. Od onda, da kucnem u drvo, nista.

Davno, mozda `98, `97...Zvucna nece da radi, pa nece...A izlaz za slushalice joj je bio vec 10x lemljen...I ja se iznerviram, uzmem chekic i ekser i zakucam je na zid od sobe...2 godine kasnije, bez zvuka, skinem karticu, rek`o, ajd da probam, i gad demit, ona radi :D

Pre 10ak dana sam drugaru sklapao komp i uspeo sam kabl za FrontUSB od kucista da utaknem na FireWire pinove na ploci. Uslo bez problema :D

I tako, USB na kucistu postade okrutni ubica. Zrtve su srecom samo mish i flash od po 15ak eura, moglo je mnogo gore da ispadne. Eto sta ti je nepaznja :S:...

EDIT: Moram da primetim da sve sto Owerburn rastavi je uglavnom otpisano :d

To si upravu :d

BTW uvek kada nesto rasturim imam visak delova...
Zasto da HDD, optika, napajanje, ploca, fan stoje da 4 srafa kada moze da 2, ili ploca sa 1? zasto da graficka, modem, TV kartica budu zasrafljeni za kuciste kada stoje i bez srafova?
Zasta sluzi onaj lim iz na kucistu ( ovaj sa slike dole ) kod usb-ova, konektora za tastaturu...
Jos samo da pocnem da cupam pinove viska na procesoru :D

Prilozi

• Image(290).jpg
    Image(290).jpg
    71.5 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
Mene je jako tesko iznervirati, ali letos me je komp toliko iznervirao da sam iz sve snage sutnuo kuciste od napred (CM Centurion 532). Napravio sam dobrano udubljenje koje sam posle plasticnim cekicem ispravio do perfektnosti, a od siline udara je strujni kabl pozadi napravio kratki spoj u napajanju i sprzilo se skoro sve po kompu. Prezivelo je NAPAJANJE koje i dan danas radi i procesor. Sreca pa sam disk sa vaznim stvarima pozajmio ortaku da mi kopira neke filmove i muziku inace bi se obesio po sred Terazija. Sistemski je naravno mrtav skroz i nije mu bilo spasa, glave su sprzene. Sve sam uredno dobio kao zamenu u servisu pravdajuci se "oluja, grom", doduse ceko sam 40ak dana.
U ova dva dana ovo sto sam dobio kao zamenu je nesto posizelo i bacilo dva plava ekrana, medjutim ne znam u cemu je caka, uvek nesto drugo pukne. Ako tako nastavi, videcemo kako se kuciste ponasa u letu sa 4. sprata :D

Poslednja izmena:
kolko sam ja stvari unistio....ni ne secam se, ali sve slucajno i nizacim ne zalim :)
pre mozda god dana doneo mi (bogati)drugar soni2 da mu "popravim" iako zna da ja nemam pojma, bio je fazon ako ga popravis tvoj je ako ne baci ga. Rastavio sam ga potpuno i rekao mu da je problem mnogo ozbilniji :) sve sam to pokupio i bacio u djubre.
Isti taj ortak me je zvao i da "pogledamo malo" oko muzickog stuba jer je nesto sarzer zaglavljivao, stub skoro nov a on izgubio garanciju a mrzi ga da sad to negde nosi:D posle 2 sata rasklapanja smorili smo se i otisli dgra da pijemo.U medju vremenu se njegov dzukac igrao sa delovima....neke delove nikad nismo nasli :) ali zvucnici su iskorisceni :)
Mobilni telefoni me posebno ne vole. 2 puta mi je ispadao mobilni u WC solju, jer je wc jedino mesto gde mozete da razgovarate na zurkama, zbog buke.Jedan je bio SE w200 za koji nisam ni trepnuo jer sam ga dobio od koka-kole koju ne pijem a drugi neki LG krs.Letos sam pozeleo da skocim u Adu ne izvalivsi da mi je fon u dzepu (naravno bio sam potpuno obucen) i tako plivam ja a pliva i 6600 :)
Devojka me je gadjala njenim n73, da me je pogodila mozda se ne bi razbio u milion delica :)
Slupo sam i moj BMW al to nije IT :)
Uzdravlje!

Poslednja izmena:
Setih se jos necega...
Dok sam imao P3 integrisana zvucna nije htela da radi po XP-om tako da sam morao da kupim PCI zvucnu, instalirao sam draivere i sve je lepo radilo... Ali posle nedelju dana sam je zarazio virusom i crkla je :p
E sad kako sam je zarazio... Bila je zima ja sam se razboleo, kuciste je bilo otvoreno, kinuo sam prema kucistu, i shlajm iz grla izleti pravo na zvucnu karticu i plocu i napravi kratak spoj :d ( ploci nije bilo nista )
Obrisao sam je i odneo na reklamaciju, zamenili su je bez problema :)

Setih se jos necega...
Dok sam imao P3 integrisana zvucna nije htela da radi po XP-om tako da sam morao da kupim PCI zvucnu, instalirao sam draivere i sve je lepo radilo... Ali posle nedelju dana sam je zarazio virusom i crkla je :p
E sad kako sam je zarazio... Bila je zima ja sam se razboleo, kuciste je bilo otvoreno, kinuo sam prema kucistu, i shlajm iz grla izleti pravo na zvucnu karticu i plocu i napravi kratak spoj :d ( ploci nije bilo nista )
Obrisao sam je i odneo na reklamaciju, zamenili su je bez problema :)
LMAO:d

Jednom sam probavao neku nforce2 plocu, moje kuciste je bilo na podu da bih mogao spojiti hdd i napajanje. Imala je integrisanu grafiku. Posto sam je drzao u ruci, dok sam cekao da post-uje (i nacekao se) video sam beli dim kako izlazi iz nje (southbridge). Naime, gledajuci u monitor, izgubio sam osecaj u ruci i naslonio plocu na kuciste i desio se kratak spoj. Sada ono bla bla, od tada znam da komponente rade na beli dim :smoke:

edit: Jos mi je ispao laptop na tastaturu i prepolovio space tipku :D

Poslednja izmena:
Hahahah, sad ste me podestili kad sam hteo da Mod-ujem kineski pishtolj sa onim plastichnim kuglicama ... :d

Ja bio klinac 5-6 godina, cale ode u nemacku po racunar, mislim da je bila prva 286tica koja je izasla
placena 5000dem. prvi dan kako je stigao, cale otisao nesto, ja se budim, kad ono neka cudna masina ispred mene. gledam ja nju, ona mene. gledamo se tako iz svih uglova kad meni zapadne za oko jedno crveno dugmence pozadi. i ja ga pomerim.. :p Ispostavilo se da je to bilo dugme za 110-220V :D :D :D
sve u svemu bilo je veselo.. ja sam popio batine, al me to nije sprecilo da i dalje cackam oko racunara sve sto mogu..

Pokupio kolega neke silne viruse i aj kao da pogledam. On tada nije imai net ali je imao gomilu gluposti na kompu koje mu trebaju i aj kao da to "lecim". Ja naravno poneo svezu bazu definicije virusa, pocistim mu sve... Ali ne lezi vraze, odu bukvalno svi .exe fajlovi i po neki sistemski :(
Naravno padne mi mrak na oci jer je WIN pukao ali aj posto smo blizu uscupam ja njegov hard i trk kod mene na brzinu da mu prekopiram te fajlove sa mog harda. Vratim se kod njega, samo ubodem kablove, pali, radi, ide.
Odlicno. Krenem ja da vratim hard na mesto i 'ladno se lim od kucista gde stoji hard"zabode" izmedju kucista harda i onog metalnog poklopca na njemu. Hard ni tamo ni ovamo da makne. Unutra naravno da ne moze :p Povucem ja malo jace... Nista. Vucem ja jos jace i nista. Aj kao jos malo jace... Izlete hard ko ispaljen, krk po grafici i pokidam mu sve do jednog kondenzatora sa nje :wall:
Kako sam ja hladnokrvno ustao jos mi nije jasno. Bez reci samo povadim lagano sve kablove iz kucista, ubacim onaj hard na dno, stavim ga pod misku i krenem napolje ,) Kolega mi rec nije rekao. E sad, da je to bila moja masina sigurno bi letela kroz prozor! :smash:
Usvakom slucaju, kondenzatore sam zalemio za 10 min, za oko 6 sam spakovao sve nazad u kuciste, za jos oko 3 povezao kablove i monitor... Sve to radi i dan danas kod njega :D
Cim sam razbio rutinu da odmah uradim format i sredim mu masinu za sat vremena eto malera. Izgubio sam blizu 8h i vecinu zivaca ali kako je krenulo, super se i zavrsilo.

Hahahah, sad ste me podestili kad sam hteo da Mod-ujem kineski pishtolj sa onim plastichnim kuglicama ... :d

Ajde lepo napisi sta si hteo, odnosno kako si zamislio i sta je ispalo od toga ako te ne mrzi. Ne interesuje me da budzim plasticni pistolj, ali mi se cita kako si ti to zamislio :d

другу сам монтирао матичну плочу, и заборавио да ставим оне мале металне шрафчиће који раздвајају плочу од директног контакта са кућиштем.
било је чудних звукова :)

primetio sam da sva laka resenja traju 3-4 puta duze od tezih resenja...

od prekujce, pokusavao sam sa Live Linux CDa da napravim bootabilni USB, uspeo sam da formatiram HDD umseto USBa na zheninom laptopu.
i onda sam izgubio 2 dana pokusavajuci da povratim fajlove, i da sredim bootrec na Visti.
kada nisam uspeo, tj. dizao se Win i ulazio je u crn ekran, uradio sam backup podataka i instalirao opet Vistu (naravno Marfi) v64 na Celeron procesor umseto standardnu 32obitnu - za cirka sat vremena :wall:
dok se zhena vratila sa posla, bila joj je pokrenuta igra koju je bila sprecena da igra 2 dana mojim cackanjem :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno