Šta je novo?

Media Player Classic & Subtitles VobSub

VexMunja

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
380
Znaci objasnjeno je i na slici: Zelim da mi DirectVobSub prikazuje titl van slike,u donjem delu. Necu da menjam player,MPC koristim za HD i ovo mi mnogo smeta. Probao sam pod "Screen & alignment margins" podesavanjima da "bottom" stavim u minus,ali sub onda ode ispod ovog crnog dela. Drugo sam sve pregledao,nista mi pametno ne pada na pamet! Dal je sa ovim player-om uopste moguce ovo sto trazim? Da nije neki problem u overlay-u? Ako ova glupost ne moze da se namesti onda je MPC najvece djubre na svetu! :wall:

Prilozi

• subtitle.jpg
    subtitle.jpg
    159.3 KB · Pregleda: 90
fakat je nesto bagovito tu, cak mi je prs'o mpc dok sam namestio, al' u jednom trenutku jeste bilo namesteno. probaj da reloadujes subtitle posle svakog podesavanja. i probaj poslednju ili neku drugu "zvanicnu" verziju. ovu najnoviju verziju, sto ima po netu, su pravili neki drugi ljudi jer je razvoj stao u nekom trenutku...

A zašto uopšte koristiš DirectVobSub?

Pokusacu da objasnim zasto se to desava, a onda pokusaj da podesis vobsub...
Film koji gledas nije u 16:10 formatu (vec 16:9 ili nesto slicno). Da bi se titl ubacio na crno, potreban je filter koji kreira crnu sliku koja je u 16:10 (za wide monitore) ili 4:3 (za obicne) i u sredinu te slike ubaci frejm iz videa. Rezultat je da imamo crno iznad i ispod slike. Tako modifikovan frejm ide u filter za titlove i on moze da ubaci titl na crnu traku.

U ffdshow postoji opcija za titlove koja se zove letterbox, gde je potrebno uneti aspect ratio monitora i ffdshow ce sam da odradi ostalo.

Dandy je postavio pitanje na mestu. Puštaj titlovi direktno iz MPCa i ne zamajavaj se sa VobSubom.

24b0tvl.png

A zašto uopšte koristiš DirectVobSub?

Ajde mi onda objasni lepo ako te ne mrzi kako da ubacim sub i da bude kako ja hocu,nebitno cime...Ne mogu da verujem da na primer Gom radi ovo sto hocu bez da mrdnem prstom,a da je u MPC sve komplikovano,prosto se osetim nemocno,kao da sam prvi put seo za komp,nemam ideju kako da ga nabuzim! :( :wall:

@abc011abc: I sta sa ovim? Kad to uradim sto si rekao nista ne desava. Kad disable-ujem vob sub kako da ubacim sub? Nista mi nije jasno,ne mogu da verujem da se sad oko ove gluposti osecam kao najveci glupan! :wall::wall::wall:

Pa nije ni čudo što ne možeš da podesiš kada DirectVobSub nema nikakve veze sa MPC-om, on samo ispucava tekst na površinu koja mu je na raspolaganju. Može i to da se namesti, ali ja ti preporučujem da batališ, isključiš DirectVobSub i uživaš u MPC titlovima.
Za titlove u MPC-u ti je bitan output, a na ovom skrinu je lepo naglašeno sa kojim video rendererima subtitle radi. Tu takođe možeš da vidiš koja podešavanja ja koristim.
zskgn5.png

VexMunja, u MPC uključi jednu od dve uokvirene opcije i onda će plejer prikazivati titlove.

2nbrtde.gif

Uspeo sam! :banana::banana::banana:
Podesio sam output po Dandy-evom screen-u. Vobsub sam iskljucio,ali je opet ostao moj problem... I krenem da preturam po svemu i nadjem: Iskljucio sam zaokruzenu opciju na prilozenom screen-u,spusta ceo sub ispod slike,i ide preko slike po potrebi-ako ima 3 reda recimo.Ali mora da bude podesen "Override placemet" kao na screen-u sto je prilozio abc011abc. Problem resen,dokumetovao screen-om :D Hvala svima!:wave:

Prilozi

• sucess.jpg
    sucess.jpg
    68.5 KB · Pregleda: 78
  • screen.jpg
    screen.jpg
    180.3 KB · Pregleda: 65
Nista mi nije jasno
Hehe, tako je to, kad se ne prate uputstva u samom programu pažljivo ;)

Na screenshotovima koje su ostavili Dandy i RazbojNick imaš "fusnotu" sa dve zvezdice, koja govori sve! Takođe, na mom screenshotu imaš deo koji se zove "Before you ask", gde je to objašnjeno još detaljnije ;)

Ali, važno je da si uspeo sve da središ sada! :banana:

da ne otvaram novu temu, treba mi hitan odgovor:

neshto sam stis'o na tastaturi, i to mi je pogasilo sav view - info bar, navigaciju i tako to. kroz view opciju sam vratio sve, ali sada imam sledeci problem -

do sada, kada god je subtitle imenovan isto kao file, naprimer:

24 hours - 07x04.avi
24 hours - 07x04.srt

subtitle je kretao automatski.

sada nece, te moram da ga loadujem ruchno svaki put. to ne bi bio problem, nego mama na mom kompu gleda charmed, Legend of the seeker, i neke filmove koje joj skinem, a ne mogu zeni da objashnjavam kako da loaduje subtitles (znate kako su stariji operisani od PC-a)

kako se ovo podeshava da bude po default, da uchita subtitle koji je isto imenovan kao i avi file ??

edit
reshio -

play > filters > ffdshow video decoder > subtitles > vobsub: check

Poslednja izmena od urednika:
E da, glupo pitanje, ali kako da isključim vobsub. Spucao sam noviju verziju K-Lite Mega Codec Pack-a i ranije sam lako nalazio opciju za isključivanje VobSub-a, a sada je nigde ne vidim.

E da, glupo pitanje, ali kako da isključim vobsub. Spucao sam noviju verziju K-Lite Mega Codec Pack-a i ranije sam lako nalazio opciju za isključivanje VobSub-a, a sada je nigde ne vidim.
ne koristim VobSub, ali mi se čini da je ranije bila opcija: desni klik na ikonicu u trayu, pa Hide Subtitles (tako nekako)

posle toga se VobSub više ne pokreće

sada se vishe ne zove vobsub (ostavljen je tagovan tako u MPC da se ljudi snadju), vec VSfilter, i podeshavanja za njega su u directshow.

Ja sam ga iskljucio ovako:

MPC>Options>External Filters>Add filter>Direct Vobsub (Auto-loading version)>i onda desno opcija "Block"< apply>OK i vise se ne pali :smoke:

Ja sam ga iskljucio ovako:

MPC>Options>External Filters>Add filter>Direct Vobsub (Auto-loading version)>i onda desno opcija "Block"< apply>OK i vise se ne pali :smoke:

Moze i generalno:

Options>Playback>Open settings>Auto load subtitles>uncheck

To sto je Gorpet napisao iskljucice da mpc ucitava titlove nece ugasiti vobsub

inace sto rece igortiza sad se zove vsfilter

Nazad
Vrh Dno