Šta je novo?

Asus EAH4870 Matrix

Atom je imao neke Matrixe, vidi na njihovom sajtu.

Nemash nigde kod nas, ceo grad sam prevrnuo trazuci je ... Jedino sto sam nalazio su bile DK verzije, ali ne i matrix

Uf majku mu, a dobra je grafa extra...samo nju cu cekati.😀

Greota za ovakvu kartu sto ima samo 512MB memorije.

Ma sve je to Ok, ali ako su hteli da je bas nabudze onda su mogli i 1GB memorije da stave. Ne znam, meni nekako fali da bi bila skroz cool. 🙂

EDit: Malo sam googlao i evo i ovi se slazu. 🙂

Poslednja izmena:
Ma sve je to Ok, ali ako su hteli da je bas nabudze onda su mogli i 1GB memorije da stave. Ne znam, meni nekako fali da bi bila skroz cool. 🙂
Ne kazem ja da ne postoji potreba na 4870 za 1GB video memorije - ali tek pri rezoluciji od 1920 i visim 🙂

A ne igra se bas svako u toj rezoluciji... u stvari, retko se ko igra u toj rezoluciji :d
A pokretac thread-a bi je terao na T220, znaci 1680x1050... 512MB rama just fine, razlike nema, tek u jednoj-dve igre.

Te stoga - zasto bi bacao pare? 🙂
EDit: Malo sam googlao i evo i ovi se slazu. 🙂
E, ako i ti znalci tako kazu, onda se ja izvinjavam jer sam ziveo u takvoj teskoj zabludi :d:d

Da ga ne bi palamudili dalje i da ne razvucemo pricu na temu da je kartica skupa i da ce je mozda neko kupiti da mu sluzi par godina pa da ce mozda u tih par godina kupiti monitor sa vecom dijagonalom pa ce mozda hteti da se igra na vecim rezolucijama ja cu reci da si u pravu za sve. Moja greska. Sorry.

Da ga ne bi palamudili dalje i da ne razvucemo pricu na temu da je kartica skupa i da ce je mozda neko kupiti da mu sluzi par godina pa da ce mozda u tih par godina kupiti monitor sa vecom dijagonalom pa ce mozda hteti da se igra na vecim rezolucijama ja cu reci da si u pravu za sve.
Tada ce kupiti HD 4870X2... ili nekog novog, *tada* aktuelnog Radeon-a ili pak GeForce-a.

Ma da, treba mi za T220. Dovoljno je RAM-a za sada. Sledece godine ce verovatno biti neki drugi EAHXXX Matrix. Koncepcija Matrix-a je da se stedi struja na svakom koraku a pogotovo u 2d rezimu dok se u 3d "razmase". E posto 80% vremena provodim u 2d, zakljucak je jasan.

Ma da, treba mi za T220. Dovoljno je RAM-a za sada. Sledece godine ce verovatno biti neki drugi EAHXXX Matrix. Koncepcija Matrix-a je da se stedi struja na svakom koraku a pogotovo u 2d rezimu dok se u 3d "razmase". E posto 80% vremena provodim u 2d, zakljucak je jasan.

to mozes i sam da sredis bez matrix-a 😉

http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1033034793&postcount=21

objasnjenje je doduse za x2 ali isto je primenljivo i na 4850/70 single/crossfire 😉

Nemash nigde kod nas, ceo grad sam prevrnuo trazuci je ... Jedino sto sam nalazio su bile DK verzije, ali ne i matrix

Mozda necu biti najobjektivniji 😉 posto sam vlasnik DK verzije...ali i da sam mogao da biram izmedju Matrix i DK, opet bih kupio DK !

Matrix je jednostavno previse zakomplikovan. Previse kontrolne elektronike, previse komplikovan sistem hladjenja. Sto je vise te "dodatne" elektronike - to je veca mogucnost da se nesto od svega toga pokvari. Ili da barem ne radi kako treba. A pri tome, kao sto je receno, jos je sve ono sto je kao automatizovano tom elektronikom sasvim moguce regulisati i rucno. Znaci sasvim nepotrebno komplikovanje. Mozda dobro za klince i kompjuterske pocetnike. Za naprednije korisnike, nepotrebno, samo sminka ! :trust:

Osim toga, taj sistem hladjenja izgleda da nije ni bas mnogo efikasniji a ni posebno tisi od default resenja. Barem ako je suditi po testovima 4850 Matrix-a, posto testova 4870 Matrix-a nema bas mnogo.

Dark Knight je jednostavan, efikasan, tih. Ima ga i sa 512 i sa 1G a i OC (TOP) varijanta. Najbolje resenje za 4870 trenutno, IMHO naravno.

(...mada se ni novi Sapphire 4870 sa crnim nestandardim hladnjakom (ne Toxic) ne razlikuje bas mnogo. Osim verovatno losijeg kvaliteta delova kod Sapphire-a u odnosu na Asus, sistem hladjenja je vrlo slican. Jedino sto Sapphire ima onaj plasticni poklopac preko cele karte, koji usmerava topao vazduh napolje. S jedne strane prednost, ali s druge strane i mana, posto takvo usmeravanje uvek stvara i malu dodatnu buku strujanja vazduha. Ako je kuciste dobro provetreno, opet je bolji Asus DK - dodatno zagrejani vazduh ce vec ionako biti izbacen, a izbegnut je dodatni shum strujanja koje stvara poklopac.)

Nazad
Vrh Dno