Šta je novo?

Intel Quad 6600 @ 3,2 GHz

Raksa

Slavan
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
319
Zahvaljujuci jednom clanu Bench foruma, Yotiju, prilazem sledece rezultate:
U pitanju je konfiguracija iz potpisa a sve komponente su preporucene od malopre napomenutog clana i zato mu se duboko zahvaljujem na ulozenom trudu i vremenu kao i na savetima... Naravno i Proday-u koji ga je preporucio :wave:

Prilozi

• ORTHOS TEST-8x400 (QUAD 6600 @ 3.200, 1.4V - Transcend JetAxe DDR2 1066 MHz 5-5-5-15 2.0 V).jpg
    ORTHOS TEST-8x400 (QUAD 6600 @ 3.200, 1.4V - Transcend JetAxe DDR2 1066 MHz 5-5-5-15 2.0 V).jpg
    202 KB · Pregleda: 267
Za slikanje bi verovatno moglo, ali za svaki dan sa TX2 verujem da je optimum izvučen...

^ Upravo tako, imao sam slichnu kombinaciju, vec na 3400 krece da posustaje TX2, preko 3200 ipak mora neshto bolje. :)

Odlicno!:) Meni zbog B3 stepping-a ni 212 ne pomaze :(

A koja je minimum Stabilna Voltaza za [email protected]?!??! Meni to nije jasno, ja overclockujem u Extreme Tweakeru i znam da je bitno dirati i Overvoltage pored FSBa... Jer ako overvoltage ostavim na [auto], cim mi se digne Windows, pojavi se BlueScreenOfDeath i pise ****Hardware Malfunction, Call Your Hardware vendor for Support, The System Has Halted****?!?!? Bitan mi je Cpu core voltage i CPU PLL??!?!

Za taj manji OC ne treba ni da dizes voltazu. Skoro svaki Q6600 ce da ide na 3GHz bez dizanja voltaze.

A minimalna za 3GHz, zavisi kako koj, svaki ce imati drugaciju vrednost. Neki ce traziti manje neki vise.

Poslednja izmena:
Cekam Yotija pa da isprobamo na @ 3,6 GHz...
Sistem na @ 3,6 GHz podize sa 1,5V ali je ipak potrebna veca V za Orthos! Neka preporuka ili savet???

Meni ide na 3150MHz bez dizanja napona, na 3.2 uz minimalno dizanje.
Kako to da su ti tolike temperature???
Kod mene je tolko na 3.2 sa boxom, mozda 1C manje.

3.6GHz na 1.5V (ili više) sa TX2 neće moći stabilno za 24/7 u zatvorenom kućištu, veruj mi, eventualno za neki kraći benchmark i to je to. Za 3.6GHz bi ti trebao neki odličan kuler tipa TRUE i sl. i jako dobro provetreno kućište, a i to je pitanje kako bi radilo na leto, kad temperature u sobama budu 10-tak C više nego sada!

Poslednja izmena:
Za taj manji OC ne treba ni da dizes voltazu. Skoro svaki Q6600 ce da ide na 3GHz bez dizanja voltaze.

A minimalna za 3GHz, zavisi kako koj, svaki ce imati drugaciju vrednost. Neki ce traziti manje neki vise.

Hmmmm... To mi svi kazu... Do cak 3.6 netreba da se dira voltaza i bla bla bla... Al sta ja da radim kad nemogu tako... kad ostavim voltazu na [auto], onda mi iskoci ono "hardver malfunction" ******.. A kad diram voltazu onda ne.. Mene samo brine da nisam stavio jaku posto sam n00b za OC i nerazumem se bas najbolje u sve to... A imam plocu stvorenu za OC... Sta to moze da bude... Jel je jako 1.500000V za 3.20Ghz Q6600?!?? CPU PLL stavim 1.62V a Voltiminder LED gori zuto... :-devil-:

@Sweet Years: Retko koji Q6600, ako ijedan uopšte, može 3.6GHz na sobnoj temperaturi, sa vazdušnim kulerom, na default voltaži.

Poslednja izmena:
3.6GHz na 1.5V (ili više) sa TX2 neće moći stabilno za 24/7 u zatvorenom kućištu, veruj mi, eventualno za neki kraći benchmark i to je to. Za 3.6GHz bi ti trebao neki odličan kuler tipa TRUE i sl. i jako dobro provetreno kućište, a i to je pitanje kako bi radilo na leto, kad temperature u sobama budu 10-tak C više nego sada!

Verujem da si u pravu. Samo me zanima koja je to vrednost V za CPU sa kojom bih mogao izvuci 1 sat testa sa Orthosom???

Verujem da si u pravu. Samo me zanima koja je to vrednost V za CPU sa kojom bih mogao izvuci 1 sat testa sa Orthosom???

Vidi sa igorom sta je stavio u biosu, ako se nevaram njegov radi upravo na 3.6 sa onim gemini II :wave:

I trebao si videti sa spaceom da pazarish onaj q8300 mislim da moze vise da se oc a manje se greje za mozda nekih 20e razlike u ceni!

Poslednja izmena:
A vid ovog sto se javlja, imao covek najjaci primerak pa sad kao ovo ono :)

Trebalo bi da stavi od 1.4v do 1.45v za 3.6 Ghz u biosu za VCORE zavisno od primerka CPU-a i to sve ukljucujuci vdrop!1.50v ili ti u biosu 1.52v je mnogo za taj clock..Ako je to tako primerak je zaista los!

...

Poz ja sam prvi put kloknuo Q6600 procesor pa me zanima jel su ovo dobra podesavanja i temperature, za sad radi bez problema i prolazi prime95,jel mi je previse da je voltaza na 1,4, evo slicica:

Prilozi

• procesor clock.jpg
    procesor clock.jpg
    451.1 KB · Pregleda: 138
Poz ja sam prvi put kloknuo Q6600 procesor pa me zanima jel su ovo dobra podesavanja i temperature, za sad radi bez problema i prolazi prime95,jel mi je previse da je voltaza na 1,4, evo slicica:

A da probas sa 400x8=3.2Ghz
Kao sto je kod mene. Tada ces imati Fsb:Mem=1:1.

Nazad
Vrh Dno