Šta je novo?

Problem sa SezamPro DSL .....

Ginko

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2009
Poena
301
Imam SezamPro DSL 2048kbps/192kbps.
Modem je neki beli koji ima samo dva ulaza, jedan je za telefonski kabl, a drugi je ulaz za USB koji vodi prema racunaru.
Taj modem sam dobio od SezamPro i nema nikakvih dodatnih opcija na njemu.
Posle restarta racunara konektujem se bez problema, ali nekada mi pukne veza i posle ne mogu da se konektujem nikako dok ne uradim restart racunara.
Na racunaru pise da je modem CONEXANT package version CGU 1.07E A PACKAGE 010
Ima li pomoci i zasto se ovo desava ?

Poslednja izmena:
Probaj da resetujes modem (uklj/isklj) kada se pojavi problem. Ako tada problem nestane, onda je do njih i modema, ako ne, onda ti je do kompa, u tom slucaju procitaj post iznad mog.

Koji Win imas ??
Ako imas XP sa SP2 instaliraj ove zakrpe u attachu .
Prva ti povecava broj konekcija koje su neophodne za rad torenata .
Druga je zakrpa za Generic host process .
Ja sam imao isti problem sa pucanjem konekcije, posle koje bih morao da resetujem
komp da bi se modem ponovo povezao .
Posle instaliranja ove zakrpe
problem je resen .

Prilozi

• ZAKRPAZAGENERICHOSTPROCESSWindowsXP-KB921883-x86-ENU.rar
    666 KB · Pregleda: 42
  • WXPSP2ConnPatch.rar
    217 KB · Pregleda: 43
Trazi da ti daju Sagem, imaju i njega i dosta je bolji.

Trazi da ti daju Sagem, imaju i njega i dosta je bolji.

uzeo sam od Sbb-a u petak
acigar.gif

I ja bih preporučio zamenu za onaj Sezamov Siemens wireless ruter! 2k din, a meni radi savršeno...

USb k'o usb zna ponekada da brljavi bez nekog posebnog razloga :)

Koji Win imas ??
Ako imas XP sa SP2 instaliraj ove zakrpe u attachu .
Prva ti povecava broj konekcija koje su neophodne za rad torenata .
Druga je zakrpa za Generic host process .
Ja sam imao isti problem sa pucanjem konekcije, posle koje bih morao da resetujem
komp da bi se modem ponovo povezao .
Posle instaliranja ove zakrpe
problem je resen .

Odakle ti ove zakrpe i jer si testirao ovo???Mozes li da nam das malo veci info kako ti je radilo pre kako sa ovim zakrpama??:wave:

Edit:je**ni sezam je i meni dao taj mrtvi USB modem

Poslednja izmena:
Zakrpe su skinute isto sa Bencha, pre skoro 2 godine (na ADSL-u sam od oktobra 2005) .
Ovaj programcic ti omogucava povecanje broja konekcija koje su bitne za rad torenata .
Imas u Readme-ju sve objasnjeno (WinXp ima limit a programce povacava taj limit) .
Torenti mi rade odlicno (naravno kad ima dovoljno seedera) .
Zakrpa za Generic host process je meni resila problem sa nemogucnoscu konektovanja modema (sagem-ov modem) dok ne resetujem racunar .
Znaci kad mi pukne veza, a pucala mi je cesto, morao sam svaki put da radim restart . Posle instaliranja zakrpe problem je resen .

PS :
Ako imate finansijskih mogucnosti lepo kupite ruter i resite se bede .
Ja sam uzeo Linksys WAG200g wireless ruter i nema vise pucanja veze, zaglupljivanja .
Pritom imam net u celom stanu (2 desktopa, 1 lap, N95, Wii i jos jedan Lap povremeno) .

Poslednja izmena:
Vrh Dno