Šta je novo?

Ne mogu da napravim particije na novom hardu

Wild Boy

Čuven
Učlanjen(a)
27.07.2005
Poena
680
U pitanju je Maxtor by Seagate STM3250310AS.
Formatirao sam ga iz disk managmenta, medjutim hard je simple volume? Mogu da ga koristim ali iz PM8 ne mogu da napravim particiju, kaze ne moze da kreira novu na postojecoj. Takodje ne prepoznaje njegov letter. Sta mi je ciniti?

Sad sam obrisao volume, i kad odem na "new volume" mogu da izaberem samo simple? Ispod ovog diska mi pise dynamic?

Poslednja izmena:
Možda je glupo potpitanje, ali - da li to radiš kao administrator?
Ne znam, ne koristim PM godinama (mislim da je smeće), pa ne znam kol'ko je nova ta 8-ica, mrzi me da tražim sad, ali preporučujem Acronis Disk Doctor-a, ako on ne pomogne, niko neće :)
Poz ;)

Ma bre, malo je kasno a ja sam ceo dan na nogama :D
Prebacio sam disk u basic i sad je OK. Opet sam bezveze otvorio temu, sta cu volim da caskam sa vama :D

Nabavi Acronis Disk Director Suite. Batali PartitionMagic8.
Moze se sredi i iz disk management-a, ali je duga pricha.
Sa Acr D D S cesh opushteno odraditi posao.
Kad pobrishesh particije, napravish nove, ne zaboravi da kliknesh na Commit :).

Nabavi Acronis Disk Director Suite. Batali PartitionMagic8.
Moze se sredi i iz disk management-a, ali je duga pricha.
Sa Acr D D S cesh opushteno odraditi posao.
Kad pobrishesh particije, napravish nove, ne zaboravi da kliknesh na Commit :).

Sve je sredjeno odmah posle mog prethodnog posta ovde, problem je bio u meni posto nisam prebacio disk u basic, sa PM sam posle napravio particije.
:wave:

Ah iskusio sam slican problem, prilikom formata sam napravio dinamic particije pa nakon restarta nisam mogao da pristupim disku.
Acronis je uspeo da pretvori particije u BASIC ali nije uspeo da povrati particije, no nije bitno sve podatke sam iscupao Ontrack-om.

Ah iskusio sam slican problem, prilikom formata sam napravio dinamic particije pa nakon restarta nisam mogao da pristupim disku.
Acronis je uspeo da pretvori particije u BASIC ali nije uspeo da povrati particije, no nije bitno sve podatke sam iscupao Ontrack-om.

trebao si da obrises particiju pa da je vratish Acronisom...

to uspeva 100%...

Eto ja sad ispadoh totalna veverica...
Pa da sam je mogao obrisati verovano bih je obrisao, ali se jednostavno nije moglo.
Ni WinXP, ni PM, ni Pharagon, ni Acronis nisu videli ni jednu od particija ali je zato Ontrack uspo sve particije bar da iscita i pocupa podatke.
Nakon toga sam probao da povratim particiji ni to nije moglo, jedino moguce je bilo novo particionisanje diska posto ga je sistem prijavljivao kao ureadable.
Kapiram ja da je to dragi prezimenjace tebi maciji kasalj jer se bavis time ali ponekad bi i tebi ovakav slucaj oduzeo malo vise vremena.

Usput imas li i posto elektroniku za pata Maxtor 120Gb/8mb, i da li je moguca razmena imam dve za maxtor 80Gb.

trebao si da obrises particiju pa da je vratish Acronisom...

to uspeva 100%...

sutra mi stize komp sa hardom od 640 GB.... Sad, ne znam kako da u startu napravim 5 particija, jel to moze sa win xp instalacionim diskom...znam da ima ona opcija create new partition in selected drive ili tako nesto, ali opet da pitam dal se to tako radi dal je to najbolji nacin?

Da, moze sa XP instalacionim diskom i ja bih ti preporucio da tako uradis.

ajde i ja da pitam mislim da ima veze sa ovom temom, naime imao sam problema sa XP SP2 a Maxtor disk od 80gb ima tri particije , obrisao sam sistemsku i pokušao da formatiram kao NTFS preko instalacionog XP ali posle kopiranja fajlova i restarta kada je počeo da se diže kada je prešao na HDD odjednom mi se pojavile karakuke po ekranu i komp mi je blokirao , kada sam ušao posle u setup vidim da je registrovao particiju kao extended i pojavile se pored kao formatirane particije i one dve koje još postoje još dve sasvim sumanute unpartitioned space od koje jedna ima 7MB a druga 4978235622147 MB. Ništa mi nije jasno posle sam ušao u paragon PM i kao to rešio prebacio extended particiju u active i opet je kao formatirao ali i dalje isti problem kada hoću da predjem na HDD. PA na kraju da pitam šta je to? Pozdrav svima

ajd ljudi pomozite. imam prob s ovim dynamic diskom. imam nov hdd, koji sam formatirao iz windowsovog disk managementa. isao sam ono new volume blabla. i nakon toga sam htio disk podjeliti na 2 particije. kad sam usao u partition magic8 on mi disk ocita kao dynamic. usao sam u win disk management i obrisao particiju. i on mi pokazuje da je unallocated space, međutim kad uđem u partition magic on ga opet vidi kao dynamic i nista mu nemogu uciniti (ni brisati, ni formatirati, particionirati...). sad molim pomoc kako i sta? meni je cilj taj disk podijeliti na dvije particije i na drugu particiju spremiti neke podatke.

Poslednja izmena:
ajd ljudi pomozite. imam prob s ovim dynamic diskom. imam nov hdd, koji sam formatirao iz windowsovog disk managementa. isao sam ono new volume blabla. i nakon toga sam htio disk podjeliti na 2 particije. kad sam usao u partition magic8 on mi disk ocita kao dynamic. usao sam u win disk management i obrisao particiju. i on mi pokazuje da je unallocated space, međutim kad uđem u partition magic on ga opet vidi kao dynamic i nista mu nemogu uciniti (ni brisati, ni formatirati, particionirati...). sad molim pomoc kako i sta? meni je cilj taj disk podijeliti na dvije particije i na drugu particiju spremiti neke podatke.

U disk management-u desni klik na disk i convert to basic.

od onoga unalocateda sam napravio opet particiju. psie mi simple volume, isto kao sto je bilo i prvi put. opcije convert to basic nema. a acronis i pm8 mi vide dynamic. :wall::wall::wall:

Znaci control panel>administrative tools>computer management>disk management
Meni pise convert to dynamic posto je vec basic, kod tebe ce biti obrnuto

Prilozi

• untitled.png
    untitled.png
    44.2 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Znaci control panel>administrative tools>computer management>disk management
Meni pise convert to dynamic posto je vec basic, kod tebe ce biti obrnuto

razumijem sta zelis reci, ali toga nema. jer mi pise da je "simple". a pm8 i acronis vide kao dynamic. mada nije ni vazno vise. podjelio sam na 2 particije koje su ostale dynamic. pa cu instalirati win xp na prvu particiju, jer sam na drugu snimio podatke. ako sve bude ok onda valja, ili mozda nakon instalacije izgubim podatke s druge particije. kako god nvm. vama hvala na info :) pomogli su mi puno
zakljucio sam da je dynamic = big shit

Nazad
Vrh Dno