Šta je novo?

Integrisana mreza u Linux-u radi ali u Windowsu ne.

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Neverovatna zanimljivost danas, posle restarta vista mi je izbacivala stalno local conectivity, podignem ubuntu lan radi ok, vratim se u vistu ista pricha ne radi, na brzaka instaliram XP, ali i dalje ne radi. Mreza je instalirana, DHCP dodeli adresu, ali nema primljenih paketa. Pomislio sam da je problem u samoj mreznoj kartici, al onda ne bi radila ni pod linux-om. Ima neko ideju shta je problem?

:smash:

Iako mreza sama podesi gateway i dns, vista napishe da ne moze da komunicira sa DNS-om?!?
A ko shto rekoh ubuntu shljaka bez problema, u cemu je fora?

Mozda se iz nekog razloga zaglupeo mrzni adapter ili drajver ili nesto slicno.Ne znam koji net imas(kabl,adsl)ali pogledaj koja podesavanja dobija od rutera za dns.Mozes da pokusas rucno da upises adresu dns servera ili od tvog provajdera ili nekog drugog a mozda je i neki problem sa gatway-om.Mozda si nesto rucno upisivao pa je ostalo.Mozes da probas sve windows trikove:
Obrni krug:p znas vic:)
Disable mreznog adaptera pa enable
Ipconfig /release pa /renew
Obrisi driver za mreznu pa je ponovo instaliraj ili jos bolje nadji neki noviji drajver
Kablovi
Podesavanja rutera
i sl.

Pozz

Reinstaliran XP, sa komplet driverima, kartica je dobila dobra podeshavanja (Telekom ADSL je u pitanju). Probano i na Windows 7 isto se ponasha. Ja sam iskreno pomislio da je crkla mreza, al pod ubuntu-om radi...

Reinstaliran XP, sa komplet driverima, kartica je dobila dobra podeshavanja (Telekom ADSL je u pitanju). Probano i na Windows 7 isto se ponasha. Ja sam iskreno pomislio da je crkla mreza, al pod ubuntu-om radi...

Znaci ubio si vistu i sada sve radi lepo na xp-u..:)
Nisam te razumeo,da li i pod vistom kao i na 7ci nece da radi mrezna?
Poz

Ne radi ni pod jednim Windows-om :( probao sam sva tri i isto se ponasha, primi sve parametre kako treba al nece da komunicira sa modemom. Dok evo me sad u Ubuntu-u i radi bez problema...

Ne radi ni pod jednim Windows-om :( probao sam sva tri i isto se ponasha, primi sve parametre kako treba al nece da komunicira sa modemom. Dok evo me sad u Ubuntu-u i radi bez problema...

Aaa,shvatio sam kada si rekao da je xp reinstaliran i da je dobio dobra podesavanja da ti je uspelo da je osposobis.Moja greska..
Kada si u windowsu da li mozes da pingujes ruter i da li mreza unutra radi kako treba ako slucajno imas jos neki komp.Ako je onaj pink havajac mt882 da li mozes da ga prikacis na usb da vidis da li tako radi(samo xp,vista nije podrzana*zvanicno).Mozda se i ruter zaglupaveo pa probaj da mu izvuces struju na 20 sekundi.Da si probao na jednom winu pa mozda bih i rekao da je neki firewall upaljen i da blokira ili si mozda podesavao nesto na ruteru firewall pa linux uspeva da prodje pored toga a win ne.Ne znam da li je mozda integrisana mrezna na plochi ali ako je pci mozda da probas da promenis slot..

Sada sam video da si napisao da ne moze da komunicira sa modemom.Jel to znaci da ping na ruter ne radi?

Poz

Poslednja izmena:
O integrushi je rech, modem radi poshto sam ubacio 3Com PCI mrezu koja radi pod Windowsom, ali chim prebodem kabel u integrushu ne mogu ni da pingujem modem niti igde da pristupim...dok sa tim 3Com-om radi sve ok. Sa drugestrane integrusha shljaka pod linux-om iz kojeg sad upravo pishem...

Kada ubodes kabl u integrisanu ona dobije podesavanja od rutera?!?Ip adresu,gw,dns i sl. a posle ne mozes da pingujes ruter?
Sta kaze u device manageru u kakvom je stanju drajver i u podesavanjima mrezne da li ima nesto sto nije kako treba i pogledaj IRQ-ve da li se kolje sa nekim pa mozda to nesto sto se ne slaze sa mreznom da prbacis u drugi slot..
Poz

Kada ubodes kabl u integrisanu ona dobije podesavanja od rutera?!?Ip adresu,gw,dns i sl. a posle ne mozes da pingujes ruter?
Sta kaze u device manageru u kakvom je stanju drajver i u podesavanjima mrezne da li ima nesto sto nije kako treba i pogledaj IRQ-ve da li se kolje sa nekim pa mozda to nesto sto se ne slaze sa mreznom da prbacis u drugi slot..
Poz

Da dobije sva podeshavanja, po device manager je sve uredu ne pishe da ima konflikt. A jedino shto imam ubodenu u plochu je grafika (i sad ova 3Com mreza, koju sam ubacio posle ovog problema sa integrisanom mrezom). Mreza je radila skroz normalno i posle flasha biosa na poslednju verziju je pochela ovako da se ponasha.... :smash:

Pa bice da je do flasha biosa posto nemam sta pametnije da kazem a da uopste nije do windowsa..
Mada kazu da su poslednji driveri koje deli MS preko update-a uzasni i da stara verzija radi mnogo bolje.Sto bi moglo da objasni vistu i 7cu ali ne i xp.
Mozes jos da pokusas dve stvari sto ja mogu da ti predlozim..
1.Posle update-a biosa da se odradi clear cmos ako nisi uradio.Uradi samo ako zelis na svoju odgovornost jer ce znas i sam svi taktovi biti vraceni na deafult vrednosti ili mozda nize pa ako zelis..
2.Da u podesavnjima mreznog adaptera postavis Force 100 Full duplex i da pokusas tako..
Nadam se da ce nesto da upali..
Poz

Nazalost nista mi vise ne pada na pamet.Ako se setim necega..
Poz

na ploci iz potpisa, imao isti ili slican problem, ne mogu sad tacno da se setim
2xlan i oba se isto ponasala, bocnuo pci, u bios disable network adapter i zaboravio na to :d

probaj vratiti bios... jedino to
btw, moja je takva bila tek otpakovana ali nije mi smetalo
promenio sam bios par puta od tada pa si mi dao ideju da opet probam :d

kao što ti reče mcrazy vrati stari BIOS... ja sam imao isti problem, dušu sam ispustio dok se nisam setio da su sva ****** počela nakon update-a BIOS-a.

Probaj da stavis fixnu IP adresu,
umesto DHCP automatike.

Mozda i pomogne.

Pozdrav,

Nebi bilo prvi put da poluispravan hardver radi dobro pod Linuxom :)

Vrh Dno