Šta je novo?

Zujanje 4850 ZL?

radax

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Kupio sam 4850 ZL - nisam na vreme pročitao teme o bučnom kuleru, ali nije to najveći problem - kartica zuji kad pređe u intenzivni 3D!
Zujanje sigurno nije od ventilatora - tako da ispada da zuji nešto od elektronike.. Zujanje je visokofrekventno - nije mnogo glasno ali me nervira što kartica menja zvuk kad ulazim/izlazim u igre.
Napajanje je TT 550 i kartica se isto ponaša na M2N-E/X2/3800+ i na P5Q Deluxe/Q6600, tako da pretpostavljam da nije do napajanja.
Da li još neko ima sličan problem sa tom karticom?
Da li mislite da treba da je reklamiram?

Poslednja izmena:
Reklamiraj obavezno.

moja gtx280 ne da zuji, ona peva :d
takodje je moguce da cvili zavojnica na ploci ili napajanju, pokusaj reklamirati - nista ne gubis

Probaću u ponedeljak da je zamenim... ali prodavnica u kojoj sam je kupio trenutno nema na stanju istu takvu - imaju samo Sapphire 4850 - jeftinija je 1000 din.
Da li je ona OK ili da tražim pare nazad?

nekome zuji, nekome peva, nekome cvili, nekome se ne chuje sve u svemu to je normalno, malo se chuje naponskan a grafici dok pegla napon ili zavojnica, malo se mozhe umanjiti nekim kvalitetnijim napajanjem. probaj svejedno reklamaciju nishta ne gubish.

Meni je PALIT 4870 x 2 bukvalno zavijao, vratio sam i dobio drugu koja vrlo malo zuji skoro neprimetno.

Meni Gigabyte 4850 zuji u GTA IV na 20-30FPS i to dosta primetno, dok npr na vecem FPSu uopste se ne cuje. Ej, dok ti rade nove igrice tecnim FPSom, budi zadovoljan 🙂

Eh taj GTA IV... zbog njega sam i radio upgrade sa 8800GTS 320... 😛
Ipak sam odlučio da se pomirim sa zujanjem - kad zatvorim kućište i ne čuje se (skoro) - a ako crkne verovatno ću dobiti neku 5850 kao zamenu :d

nekome zuji, nekome peva, nekome cvili, nekome se ne chuje sve u svemu to je normalno, malo se chuje naponskan a grafici dok pegla napon ili zavojnica, malo se mozhe umanjiti nekim kvalitetnijim napajanjem. probaj svejedno reklamaciju nishta ne gubish.

Veruj mi, pored tog kulera ne bi trebalo da mozes da cujes to zujanje :d
edit:

"ATI pioneered the usage of digital power management (excellent design by Volterra) with 2900XT/V8600, went back to cost-effective analog capacitors/chokes on 3800, saw squealing re-appearing and again went digital with 4800 series. Result is very simple - no squealing under any circumstance."

Dakle op je lud :d nemoguce je da mu kartica cvili i tacka! :smash: salim se, najverovatnije cvili ploca.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno