Šta je novo?

PlayStation 3 opšta diskusija - novosti, pitanja, odgovori...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slazem se, ali je moguce naci i "kompromis", kao i na PC monitorima kada se radi kalibracija. :)

Poslednja izmena:
Digresija mala >

koja je razlika izmedju uncharted i platinum uncharted?

poz
toogood

Platinum je jeftiniji :p

U omotu... Platinum verzije su ti igre koje se prodaju u preko milion primeraka (ili dva) pa onda izadje platinum izdanje i bude skoro duplo jeftinija igra nego kad je izasla.

to znam i da je izasao nedavno u odno na original ali u igri

Platinum se ne odredjuje na osnovu ukupnog broja prodatih primeraka, vec u odnosu na broj prodatih primeraka u odredjenoj teritoriji.
Koliko ja znam, za Evropu je potrebno 500k prodatih primeraka kako bi igra dobila Platinum izdanje.
Nisam siguran za Japan i SAD.

Killzone 2 PS3 bundle coming to europe

bundle.jpg

Samo da potpišem Ivan®-ove tvrdnje, slažem se sa svakom reči. Nije ni da je colt u krivu, sasvim je ok i njegova opcija za one koji hoće da u rekordnom roku unište vid :d Probao sam svašta, ali ne vredi - ili je backlight prejak, ili se slika televizora degradira na nivo monitora, nikakva kalibracija ne pomaže da se dobije adekvatan kompromis - makar po mojim kriterijumima.

Poslednja izmena:
LOTR: Conquest demo je podignut. Online vrlo lepo radi, za sada je dostupna samo EA game sekcija servera, biće moguće nakačiti se na druge public servere ili lokalni private server. Ono što je bitno jeste da već sada postoji gomila zainteresovanih, odnosno što ima gomila servera koji su dobro popunjeni.

Okršaji su maksimalno 8 na 8. Ima nekoliko modova - Team Deathmatch, Capture the ring (flag), još dva-tri sa ispunjavanjem nekog cilja. Igra je klasična rokačina - bira se jedna od četiri klase (Warrior, Archer, Mage, Scout), svaka je već 100x viđena, svaka ima neku specijalnu sposobnost. E sad, sam gejmplej - šta znam, nisam nešto specijalno oduševljen, godiće onima koji su naloženi na LOTR, ali je sve nekako generički. Par special ability-ja i dve-tri različite vrste napada, ali...videćemo nakon duže igranja kakav će utisak ostaviti :) Za sada - premlako.

Izbrisao sam stari username sa snimljenim pozicijama ima li nacina da nekako povratim izbrisano.

LOTR: Conquest demo je podignut... E sad, sam gejmplej - šta znam, nisam nešto specijalno oduševljen, godiće onima koji su naloženi na LOTR, ali je sve nekako generički. Par special ability-ja i dve-tri različite vrste napada, ali...videćemo nakon duže igranja kakav će utisak ostaviti :) Za sada - premlako.

Sa ovim se slazem, posto sam prilicno neutralan kada je LOTR u pitanju. Sama igra kao igra je generic do bola. Mage mi se cini malo u prednosti u odnosu na ostale klase, barem ovo sto sam stigao da probam.

Poslednja izmena:
Igrao sam malo više. Elem, kako vidim, dostupne su samo dve mape, Shire i Minas Tirith. Svaka klasa ima nekoliko ability-ja. Na primer, strelac može da baca poison strele koje usporavaju, te vatrene strele koje imaju veći damage, za šta se koristi energija koja se "obnavlja kada se boriš sa neprijateljem". Tu je i specijalni napad (u konkretnom slučaju, multiarrow) koji zavisi od klase do klase. Manje-više svaka klasa ima sekundarni specijalni napad, koji je tu da komplementira osnovni nedostatak (npr. warrior se bori iz blizine, ali može da baci throwing axe (ili sword?) ako mu baš zagusti, ili strelac može da šutne nekoga). U principu, zanimljivo je samo postojanje koncepta fajtova prsa u prsa, mislim da takvih varijanti do sada nije bilo, ali mi deluje da postoji problem balansa između različitih klasa u tom smislu. Interakcija sa okruženjem je 0 (upadnem u potok i mrtav sam...:trust: ).

Moram da spomenem i da praktično nema ubijanja iz prve, već da je potrebno "puniti" protivnika sa nekoliko napada i komboa da bi pao. Scout je npr. ili totalno slab ili jednostavno prejak. On se bori prsa u prsa, za šta je bezveze, ali ako se cloak-uje ubija archere i magove iz prve - a ti ga ne vidiš uopšte :( Sa druge strane, ne sećam da je do sada bilo ovoliko šibanja prsa u prsa i sl. Međutim, deluje mi da je osnovni problem ono na šta se do sada nije toliko obraćala pažnja - gde naći balans između dalekometnih i bliskometnih trupa? U praksi, kada se warriori i scouti pomešaju i krenu da se bore, dalekometne trupe postaju skoro neupotrebljive...sreća pa nema friendly fire. Važi i obrnuto - na otvorenoj mapi Shire teško jadničcima koji nalete na bedeme strelaca. Jedino što ih spašava je FOV, dok ne uđu u vidno polje...

P.S. ne znam da li sam utripovao, ali zlima je potrebno mnogo manje angažovanja da bi pobedili, kao da po difoltu imaju neku prednost prilikom dodele bodova :) Čim zauzmu neki control point, praktično postaju nedostižni.

P.P.S. verovatno je to samo moj utisak, ali fontovi igre su očajni. Jedva ih razaznajem, jer su morali da koriste šatro ukrašena slova, pa se borim da ih pročitam...Proveravam po 10 sekundi na desnoj strani da li sam ja ubio...

Edit: e, da, singl je očajan :d Gomila botova blene i kreće se što sporije da bi dala igraču mogućnost da ih detaljno secka...:)

Poslednja izmena:
Ej jer ima neko neke informacije o igrici suffering3?
Kažu da su krenuli da je razvijaju za sve platforme i da će koristiti U3 endžin ali od toga ni traga ni glasa:(

Poslednja izmena:
Kolika je garancija za PS3 kod nas? Koliko mogu da vidim svuda je 1 godina?

Na PS3 je svuda garancija 1 godina.
Ne verujem da kod nas iko prodaje produzene garancije, kao na zapadu.

Zar nije neko osiguravajuce drustvo kod nas (Dunav valjda) nudilo i osiguranje u slucaju kvara kucnih uredjaja? To bi prakticno bila produzena garancija - ako osiguranje pokriva sve vrste kvarova...

Ja sam gledao u Sloveniji mogucnost produzenja na 3 godine je valjda 40 eura a na 6 godina je mislim 80

To je dzabe ako je tako, na hp notebook-ove npr. je bilo 100e produziti na tri godine u maju prosle godine, verujem da nije manje sada.

Ovu diskusiju o garanciji bi trebalo prebaciti u xbox temu, nema svrhe voditi je ovde haha :D:D

Možda da pogledate ispod Pavletovog nika lokaciju pa ćete videti zašto mu vredi garancija iz Slovenije.

Pa eto odem na piknik u Sloveniju pa ako mi sony rikne usput zamenim.A posto u Sloveniji za xbox i sony je jedini uvoznik BigBang (koji spada u grupaciju Merkura)on daje tu produzenu garanciju na vise uredjaja,tj nije od sonija zvanicno nego od prodavnice.

A zašto bi neko produžio garanciju soniju?
Nije soni konzola sa fabričkom greškom,kao neke konzole;)
Jedino što može da vam crkne je laser a i to nije neki problem zameniti.Bar onome ko to zna da odradi :)

Pa nemaju svi 400 eura koje bi bacali na godinu dana,ovako za jos 40 budes miran jos 3 godine ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno