Šta je novo?

konfiguracija za oko 800 eura (sa monitorom)

• Začetnik teme bilke
  • Datum pokretanja
B

bilke

Guest
Cao ljudi,

hocu da uzmem novu konfiguraciju posto je stara odradila svoje (6 godina mi sluzi).

Razmisljao sam o nekoj intel baziranoj mashini sa 24" monitorom i hard diskom od 600 - 800 gb za oko 800 eura (ako bude koji evro preko nije problem). Zvuk mi nije preterano bitan, grafika takodje (retko kada igram igrice), ali po nekada radim obradu slika i video materijala (ne profi). Ne znam kolika je razlika izmedju 2 i 4 gb ram-a u svakodnevnom radu, ako jeste znachajna onda bih uzeo i 4 gb ram-a.

hvala svima unapred!

Intel procesor obavezno, hard disk od 640Gb Western Digital i obavezno 4 Gb rama (Geil, Kingston). Za 800e bez monitora mogao bi da kupis solidnu konfiguraciju koja ce dosta trajati, ali posto je i monitor u pitanju, savetovace te kolege za koji sat :)

Preporucio bih ti 1066Mhz, mislim da ces se uklopiti u budzet. Inace evo ti ova konfiguracija od oko 400e iz druge teme:

Procesor: Intel E5200 Core2Duo 2.5GHz 800Mhz 2MB = 75 €
Maticna: Gigabyte GA-EP31-DS3L= 55 €
HDD: Hitachi GST Deskstar 320GB 7K 8MB ATA HT0A35393 = 40€
RAM Memorija: Geil 4GB (2x2GB) 800MHz DDR2 = 35 €
Graficka: Gainward BP8800GT-512-TV-DD 512MB DDR3 = 90 €
Napajanje: Gigabyte SuperB Power 460W GE-R460-V1 = 40 €
Kuciste: ThermalTake Soprano RS101 = 40 €
Optika: Asus DRW-2014S1T (SATA) = 20 €
Zvucnici: Logitech S-100 = 10 €

=405 evra

Uz neke male izmene ovako bi trebalo da izgleda

Procesor: Intel E7200 = 100€
Maticna: Gigabyte-EP45-DS3 = 100€
HDD: Western Digital 640Gb SATA2 = 60€
Memorija: 2x2Gb Geil 1066Mhz = 64€
Graficka: Asus Ati Radeon 4850HD TOP = 160€
Napajanje: OCZ 500W StealthXStream = 60€
Kuciste: ThermalTake Soprano RS101 = 40€
Optika: Nec, Pioneer = 20€

~ 600€

Savetovao bih da gledas koju Gigabyte plocu hoces na njihovom sajtu (www.gigabyte.com.tw) posto imaju mase modela sa razlicim funkcijama (DDR3 podrska, Raid podrska) i uglavnom razlika u ceni je minorna (sem najjacih modela).

Pozdrav!

Pa posto ja imam Gigabyte i favorizujem ga, preporucio bih ti njega, ali ako kupis Asus, definitivno neces pogresiti. Mislim da je vise stvar ukusa :)

Pocheo bih od dobrog monitora.

http://www.itsvet.com/proizvod/acer-ferrari-f-20a/comp_comp_monitor/3/596

Na stranu shto je ruzan za medalju, monitor poseduje kvalitetan panel,
pa samim tim slika je bolja, od bilo kog samsunga koji se ne zavrshava u imenu sa T ili P oznakom.
Znachice ti kvalitet prikaza pa makar bio i u amaterske svrhe :)

Ako ti i nije toliko bitna slika, 24" ima stvarno puno na trzishtu, ali evo iz lichnog iskustva znam da je 2493hm dobar, ali ne toliko koliko bi taj Acer bio bolji u kvalitetu slike.

Za ostatak kesha bi sastavio gore pomenutu konfiguraciju od 405e, s tim shto bi stavio kvalitetniju plochu [p35/45 chipset]

Poz

Poslednja izmena:
Pocheo bih od dobrog monitora.

http://www.itsvet.com/proizvod/acer-ferrari-f-20a/comp_comp_monitor/3/596

Na stranu shto je ruzan za medalju, monitor poseduje kvalitetan panel,
pa samim tim slika je bolja, od bilo kog samsunga koji se ne zavrshava u imenu sa T ili P oznakom.
Znachice ti kvalitet prikaza pa makar bio i u amaterske svrhe :)

Ako ti i nije toliko bitna slika, 24" ima stvarno puno na trzishtu, ali evo iz lichnog iskustva znam da je 2493hm dobar, ali ne toliko koliko bi taj Acer bio bolji u kvalitetu slike.

Za ostatak kesha bi sastavio gore pomenutu konfiguraciju od 405e, s tim shto bi stavio kvalitetniju plochu [p35/45 chipset]

Poz

Hvala puno na predlogu. Vidim da je acer Ferrari super monitor, ali na zalost 20" je, a ja sam se namerachio na 24.
Sto se tiche samsunga i sam sam razmisljao da uzmem ovaj model, jedino sto mi se nije svidelo u vezi njega je to sto ima integrisane zvuchnike. Dodushe ne moram da ih koristim tako da nece biti problem.
p.s. jel' to TN monitor ?

Uzmi npr. Samsung T240 ~ 330-350e ( kako gde, kako kad ..)
Q6600 ~ 150e
Asus P5Q Pro ~ 100e
4GB na 1066MHz npr. Geil 2x2GB ~50-60e
WD640GB ~ 65e
ATI 3850 ~ 60e
OCZ StealthXStream 500W ~ 55e

I to te izadje nekih 800e, nesto vise ( A ovo su cene po kojima sigurno mozes da nadjes ) znaci ukupna racunica ne bi trebala da ide na gore vec samo na dole :)

Sto se tice toga gde da kupis, pogledaj: benchshop.rs, itsvet.com i pcberza.co.rs pa pogledaj pojedinacno komponente i cene kao i radnje gde bi mogao kupiti iste.

Vrh Dno