Šta je novo?

uputitte me shta da trazhim...

joskaananas

Čuven
Učlanjen(a)
28.03.2004
Poena
619
Naime, treba mi "neshto" shto ima optichki uredjaj koji chita shto vishe formata i poseduje Fm tuner. Pritom to neshto ne treba da ima nishta vishe.Treba da ima josh recimo 3.5 mm izlaz i 3.5 mm ulaz (naravno za audio), I da se napaja strujom direktno iz zida (ne preko kompa) . Na izlaz bih spojio Altec lansing vs4121 (31w RMS) a na ulaz bi ishao komp. Znachi to bi u principu trebalo da glumi muzichku liniju (taj uredjaj +zvuchnici). Jel postoji tako neshto?
ps. chisto da me neko ne pita zashto ne spojim direktno zvuchnike sa kompom- razlog je shto mi treba neshto kao muz. linija... :)

Poslednja izmena:
Hoces ext decoder - nema na trzistu. Najslicnije tome je Audio/Video Receiver.

Hm.... pa da... i meni je reciver jedini padao na pamet... A shta bi valjalo pogledati? Ne znam koji treba da bude odnos izmecu jachine zvuchnika i izlazne jachine recivera. I da li postoji neki koji je toliko jednostavan da odgovara ovome shto ja trazhim? Kontam da bi takav bio medju jeftinijima shto bi mi super odgovaralo.

Izbor AVR i zvucnika je slican traznjeu svetog grala, doduse isto vazi i za pojacala. Najjednostavniji su reda 15-20k din, razni Kenwoodi, Yamahe, Panasonic i sl. Samo sto kupovinom AVR pa posle kacenje Alteca je smesno. Znaci, posle AVR idu u neki zvucnici, makar Mission kompletic neki. Ne znam koliki ti je budzet.

Poslednja izmena:
Pa, ok su ove stvarchice.Ali, ovo sad vec ide u pravcu gradjenja HTPC-a. Mada ako zaista postoji neshto u ovom fazonu a da je do 100e, bilo bi ok. Padali su mi na pamet oni mini dvd playeri (mislim da ih ima do 5000din). Samo ne znam da li ima neki sa fm tunerom. A shto se tiche AVR, od toga odustajem , jer sam skontao i sam da to priilichno koshta + moraju neki doooobri zvuchnici da se nakache.

Poslednja izmena:
A zasto jednostavno ne uzmes mini-liniju ? :) A komp + Alteci uz HTPC softver moze da sluzi za sve sto si naveo, cak i za slusanje radia, uz daleko veci komfor.

Btw, AVR uopste ne trazi "doooobre" zvucnike (ne znam koji rang cene podrazumevas pod "dobrim"). Ali tebi jednostavno ne trebaju njegove mogucnosti posto hoces stereo, a ni za 100e ti se ne isplati da juris polovno jer ces kaciti Altece na njih...

@gvlada: da, naravno. :)

Poslednja izmena:
U poredjenju sa Altecom bilo koji komponentski zvucnik (Mission, Monitor Audio, KEF i sl) jesu doooooooooooooooooooooooooooooobri. :)

Posto ne pravis audiofilski sistem najblize sto tebi treba je neki DVD/DIVX plejer sa FM tjunerom. Npr. XORO ako ga jos uvek uvoze.

Posto ne pravis audiofilski sistem najblize sto tebi treba je neki DVD/DIVX plejer sa FM tjunerom. Npr. XORO ako ga jos uvek uvoze.
Pa to bi bilo idealno...:)
Ali aj recimo za svaki sluchaj da ga ne uvoze... gde bih onda mogao naci jeftino ono barebone kucishte sa napajanjem (ili mozhda znate chak i model nekog takvog kucishta)? Polako cu onda skrpiti neki HTPC

Neki DVD player sa FM tunerom jeste u tom slucaju najbolje resenje, ali ga je jako tesko naci.
Mana HTPC-a je nedostatak klasicnog nezavisnog tunera.
Ne znam zasto je MSI odustao od ovog MEGA180 HTPC-a, posto je imao jednu jako dobru osobinu - cd i tuner su mu radili i kada je iskljucen.

Najbolje bi ti bilo da odustaneš od tih Altec-a, prodaš ih i kupiš ili mini liniju (po meni bolja varijanta), ili ono što prodaju kao kućni bioskop (skoro svi imaju FM prijemnik, jedino ne znam da li svi imaju AUX ulaz). Još nađi neki što ima USB "rupu" na sebi da možeš da slušaš muziku sa flash-a. Mislim, aktivne zvučnike kačiti na nešto što ima u sebi pojačalo ne može ili je besmisleno, a to što bi ti hteo (čitač svega i svačega + radio) ne znam da li postoji bez integrisanog pojačala.

Inače kada ma neko pita šta kupiti od zvučnika za računar, ako imaju neki audio sistem kod kuće, odvratim ih od kupovine posebnih zvučnika i povežem im komp sa time što već imaju. Obično bude bolje od zvučnika za komp koje su spremni da sebi priušte.

Hi hi, komšija neke moje rodbine imao kod kuće nekog matorog Marantz-a, onaj od 30kg receiver i neke stare Dynadio hand made kutije (sve što zna je da ih je vrhunski sklopio nekada davno neki slovenac) i kada je kupio komp. kupio je i one zvučnike od 15-ak evra. I stavio sve to pored Marantz-a. GREOTA! Kada smo to lepo povezali kako dolikuje, čovek rek'o, UAU!

Poslednja izmena:
Inače kada ma neko pita šta kupiti od zvučnika za računar, ako imaju neki audio sistem kod kuće, odvratim ih od kupovine posebnih zvučnika i povežem im komp sa time što već imaju. Obično bude bolje od zvučnika za komp koje su spremni da sebi priušte.

I ja sam nekad tako, ali od kad mi je jednom komp poslao neki cudni pik i sjebao jednog mission-a, kupio sam lepo za komp altece i vise ga ne povezujem sa hifi-jem ;)

Ko zna sta si ti pustao i sa kakvim si se ekvilajzerima igrao pa si odveo zvucnike u clipping. :D

Poslednja izmena:
Sto je najgore, nisam nista ni pustio.
Sumnjam na naponski udar u elektrodistributivnoj mrezi koji je protrcao kroz komp i zvucnu karticu (Live! 5.1). Jbmlg, nemam pojma, nagadjam. Ali se definitivno nisam igrao sa ekvilajzerima i jacinom. E da, tom prilikom je skviknuo i jedan kanal na chinch kablu kojim su bili povezani zvucna i risiver (fensi, brend-nejm kabl, debeo, pozlaceni konektori, 25€...)

Skviknuo jedan kanal na chinch kabelu? Skviknuo ti kabel? Ili receiver? Ili neki driver u zvučniku?

Jbmlig, elektronika crkava s' vremena na vreme. I skupa i jeftina. I sama od sebe i zbog drugih stvari. Nije to toliko često da bi se ljudi zabrinjvali. Valjda! :smash:

Sviknuo kabl (jedan kanal) i skviknuo driver u zvucniku koji je na tom kanalu. Sve je bilo relativno novo tada (oko godinu dana). Na kompu uopste nije pustana muzika tog dana glasno, vec je bilo nekih variranja napona u mrezi, zato sam i rekao da sumnjam na to. Driver popravljen, kabl zamenjen, sve radi, ali vise nemam hrabrosti da povezujem komp sa risiverom ;)
Znam da se desava da elektronika crkava, ali nisam ocekivao da to cini bez vidnog razloga.

Sta relativno? Ovo je bukvalno dzaba (s' obzirom da nije u pitanju Hbatec, Kung-Fu, ili neki slican brend)

Pazi sad, cena tog AVR je 6 ili 8k din + zvucnici za njega su recimo ovi Jamo http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=00002725 za 7k din (mada mislim da uz njih ne ide u SW iako ga ima na slici) + SW Jamo http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09028201 za 7.7k din
ili Pioneer zvucnici http://www.tehnomanija.rs/katalog/pioneer-zvucnici-s-sp50-k.html za 9k din + SW http://www.tehnomanija.rs/katalog/pioneer-subwoofer-s-w90s.html za ~10k din
To sve prilazi ceni Logitech Z-5500 kompleta. U ovom slucaju preporucujem pre Z-5500 nego li ekvivalent AVR sa zvucnicima jer def daje bolji zvuk. Moguce je uzeti i neki Yamaha plasticni komplet http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09017801 za 10k din ali to nije nista bolje. Poenta je onaj AVR je bezvredan bez zvucnika a sa njima nije kvalitetniji od Z-5500.

Poslednja izmena:
Opet je taj Panasonic aktivna sprava koja ima pojačalo u sebi a na nju je besmisleno da kači aktivne zvučnike koje pokretač teme već ima i koje bi da upotrebi. A i nema optičke čitače u sebi. I opet to nije to što Joška ananas traži.

Sta podrazumevas pod optickim citacem? Ako mislis na optical in - ima i to dva.

Nazad
Vrh Dno