Šta je novo?

Hladjenje memorije i chipseta - Predlozite

presretach

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2008
Poena
360
Pozdrav.
za memoriju planiram
ocz_XTC_Cooler_fans.jpg

za chipset (posto je pajp na njemu) planiram manji ventilator.

Imate bolje nesto da predlozite, a da moze u Beogradu da se kupi.

Hvala.

Ako nema da se kupi moze da se napravi:)
3x mali vent 12 srafica & poklopac plastika 5.25

Evo sta meni hladi memory

I bome dobro hladi:)

Millenium u Ns-u oko 200 dindzi kom.
a coler je inace na malom hladnjaku koji se lako skida.

Ne valja taj TT Cyclo ni za q...

Za memoriju definitivno uzimam OZC samo nisam siguran kako ce da legne pored grafike (samo da ne napravi neki spoj).

Evo kako izgleda ploca:
motherboard_productimage_ga-ep45-ds3p_big.jpg

Za chipset sam planirao
6704_bg.jpg

velicina je 40X40X20 mm, nadam se da nije preveliki.
Ali nemam ideju (padalo mi na pamet da ga zalepim, posto sa srafom nema sanse veliki je razmak izmedju "listova") kako da ga prichvstim za hladnjak.

Hvala.

Za memoriju definitivno uzimam OZC samo nisam siguran kako ce da legne pored grafike (samo da ne napravi neki spoj).

Evo kako izgleda ploca:
motherboard_productimage_ga-ep45-ds3p_big.jpg

Za chipset sam planirao
6704_bg.jpg

velicina je 40X40X20 mm, nadam se da nije preveliki.
Ali nemam ideju (padalo mi na pamet da ga zalepim, posto sa srafom nema sanse veliki je razmak izmedju "listova") kako da ga prichvstim za hladnjak.

Hvala.
Ima jedna zahebancija sa tim OCZ-om. U Srbiju je stigla felerična serija kojoj ne
radi jedan ili oba venta. Obrati pažnju na to čim ga namontiraš

4X4X1 su dimenzije ovih sto ja imam.
3xzuta->eliminisana!
3xcrna->1xcrna----------\
3xcrvena->1xcrvena-----/ spojeno na onu belu plastiku (kao konetor)i tako prikopcano.

Ja sam na mog starog Saphira/silent-a kacio fan ali sam imao isto problem sa razmakom listova u ovom slucaju iglica.
A resen je skidanjem celog hladnjaka busenjem istog i montiranje ali ako tako nesto planiras obavezno srafove sa V glavom tj. da isti ne vire sa druge strane kako nebi doslo do k.spoja.
-Mozda da probas listove malo da savijes da se smanji razmak.?
-Ili napravis nosac iz 2 dela koji se kaci na cpst a fan ga drzi kao celinu.
fan/nosac/cpst

Ima jedna zahebancija sa tim OCZ-om. U Srbiju je stigla felerična serija kojoj ne
radi jedan ili oba venta. Obrati pažnju na to čim ga namontiraš

Potvrđujem ovo, 3 komada koja su mi stigla, 1 kupio a 2 mi stigla kao reklamacija i ni jedan nije bio ispravan. Na kraju sam odustao od OCZ-a.
Da ne govorim što je velikom Alti-ju trebalo ravno 45 dana da vidi da je hladnjak neispravan i vrati mi pare.

neki su prodavali ovde po benchu, mislim da to niko nije uvezao (a mogao bi :))

Potvrdjujem za OCZ, pokusavao sam da premostim ali dzaba jedan ventilator je mrtav (kad sam tvrdoglav)!! Cekam pon. pa da kupim nove ventilatore u radio klubu!!!
Srbijo, zemljo smeca!!!!

Potvrdjujem za OCZ, pokusavao sam da premostim ali dzaba jedan ventilator je mrtav (kad sam tvrdoglav)!! Cekam pon. pa da kupim nove ventilatore u radio klubu!!!
Srbijo, zemljo smeca!!!!

A nije to brate samo u našoj zemlji već je pun OCZ-ov forum sa tim žalbama iz celog sveta

a corsair?

35-704-001-02.jpg

0a9256a76d.jpg

Poskidao sam one krseve od ventilatora i uzeo u (bivsem) radio klubu nova dva komada i jedan za chipset.
Malo se cuju ali to cu popraviti sa regulatorom za ventilatore.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno