Šta je novo?

Sitnica ali nervira!

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Kad otvorim Windows Explorer pa dupli klik na neku particiju, ta particija se otvara u novom prozoru a ja zelim da se ne otvara novi prozor vec da ostane u istom kao sto i treba. To mi se desava od pre par dana.Do tada je sve particije normalno otvarao u istom prozoru...

Koristim XP SP3...

Help?

start -> run , tu otkucas ->regsvr32 /i shell32.dll
posle bi trebalo da ti iskoci neka succeed poruka...i to je to..🙂

Poslednja izmena:
ako nisi ti nishta dirao i to ti se samo od sebe desilo (dosta virusa to odradi sto se tebi desilo) skeniraj sistem sa nekin antivirus programom i mogao bih da skenirash malwarebytes-om, preko googla tjesh ga natji lako besplatan je a lepo radi . Ovo ti je chisto da budes siguran 🙂

Skenirao sam komp i nashao je neke gluposti. Posle ciscenja je sve OK
thx 🙂

Kada pokusam da prebacim vecinu faljova na komp, izadje neki error i pise "cyclic redundancy check"....Kako da resim problem?

kupis novi hard disk 🙂

Sta znaci poruka "C:\resycled\boot.com" koju dobijam kada pokusam da otvorim jednu particiju?(ta particija nije C)

Poslednja izmena:
Zapatio si neki malware. Skeniraj komp pomoću npr. Malwarebytes, trebalo bi da ga sredi. Zatim restartuj PC.

edit: Ako to ne pomogne, pogledaj ovdje: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081031193022AAJGP6Z

Malwarebytes nije pomogao pa sam pogledao taj link.
Od tih par resenja odabrao sam resenje od lika koji koristi username "letbmine"

Nije mi jasan samo zadnji korak:
autorun.inf is used for some menu loaders on flash drives so they will stop working. Instead edit the ‘open=’ to point to the menu exe instead of resycled\boot.com

Gde je taj open=?

Nije mi jasan samo zadnji korak:
..........
Gde je taj open=?

Misli se da ako imaš neki funkcionalni autorun.inf (tj. neki koji ti treba), promijeniš u njemu lokaciju fajla koji poziva. Ti vjerovatno ni ne koristiš neki custom autorun.inf na fleški, pa ni ne moraš ništa čačkati oko njega, samo ga obriši ako postoji.

skeniraj i ochisti to njesra sa combofix-om reshitje ga se 🙂, pre scan-a iskljuchi antivirus u potpunosti 🙂

Poslednja izmena:
takodje i od mene sitnica jedna.
zashto ''my recent documents'' u startu nemaju svoju ikonicu nego su mi prikazani kao folder. skoro sam instalirao sistem izgleda mi da je to zbog nekog programa jer uvek posle instaliranja standardnog softvera koji stalno koristim nestane ikonica i stoji folder.

takodje i od mene sitnica jedna.
zashto ''my recent documents'' u startu nemaju svoju ikonicu nego su mi prikazani kao folder. skoro sam instalirao sistem izgleda mi da je to zbog nekog programa jer uvek posle instaliranja standardnog softvera koji stalno koristim nestane ikonica i stoji folder.

to je XP right? Ako se dobro secam tamo ide neshto tipa: c:\ -> Documents and Settings -> tvojUserName ->desni klik na Recent Items...ili kako se vec zove -> Customize -> change icon i valjda bi to trebalo da resi problem..

mozda se to desi kad napravish novog korisnika...je li se to desava na svim profilima? U svakom slucaju logicno bi bilo da ovo gore radi...

Poslednja izmena:
autorun.inf is used for some menu loaders on flash drives so they will stop working

I zato lepo iskljucite autorun u windowsima i ne boli vas glava kada vam neko donese zarazen fles (a takvih je mnogo).

to je XP right? Ako se dobro secam tamo ide neshto tipa: c:\ -> Documents and Settings -> tvojUserName ->desni klik na Recent Items...ili kako se vec zove -> Customize -> change icon i valjda bi to trebalo da resi problem..

mozda se to desi kad napravish novog korisnika...je li se to desava na svim profilima? U svakom slucaju logicno bi bilo da ovo gore radi...

pa na default administratorskom profilu se pojavljuje.da xp je.

Gde se iskljucuje autorun?

Start -> Run -> gpedit.msc -> OK

Administrative Templates -> System -> dvoklik na Turn Off Autoplay -> izaberi Enabled, a u dropdown-u izaberi All drives.

Kad otvorim Windows Explorer pa dupli klik na neku particiju, ta particija se otvara u novom prozoru a ja zelim da se ne otvara novi prozor vec da ostane u istom kao sto i treba. To mi se desava od pre par dana.Do tada je sve particije normalno otvarao u istom prozoru...

Koristim XP SP3...

Help?

Cudi me da, pored silnih recepata da se resi ovaj "problem", niko nije pomenuo - (pod win explorerom) Tools>Folder Options>General>Browse Folders>Open each folder in the same window

Poslednja izmena:
ta opcija ti i sama kazhe da je za svaki folder al njemu je se deshavalo kada otvara particije, tako da ce pre biti da mu je neshto upalo nego da je ta opcija chekirana.😉

Poslednja izmena:
ha ha ha ...
ponekad se pojavi neki virus pa ga NOD32 sredi..

Kako bi bilo da sistem ocistis skroz od virusa pa da ti se ne javljaju sa vremena na vreme... Jednom neces moci uci u windows i sta onda? Recovery? Reinstall? A nesnimljeni podaci? Probaj ti jos neki antivirus.. Samo pre instalacije novog antivirusa, deinstaliraj stari..

U vezi ovog sto rece voodoons - ako se nakon restarta ponovo detektuju isti virusi, ili vecina pethodno detektovanih, potrebno je iskljuciti System restore. Ljudi obicno zaborave na to, pa pomisle da av program ne valja jer im se isti virusi ponovo detektuju i ako im je av program prijavio da ga je uklonio.
Control Panel>System>System restore

Takodje, neki virusi ce se nanovo kaciti na nas sistem ukoliko on nije adekvatno "vakcinisan", odnosno ukoliko nisu zatvorene sugurnosne rupe kroz koje problematican program moze da "udje". Pa je zbog toga najsigurnije instalirati aktuelne sigurnosne patch-eve (windows update).
Npr. u ovom clanku http://www.computerworld.com/action...leBasic&articleId=9125418&intsrc=news_ts_head se navodi da je samo prethodnog meseca izbaceno 8 petceva za 28 sigurnosnih rupa.

Neki ljudi (i na forumu) iz specificnih razloga izbegavaju instalaciju service pack-ova (sp2, sp3). ali se u tom slucaju stite sa dobro podesenim firewall-ovima i antivirisuma. Ipak je, za vecinu nas, najzgodnije instalirati poslednje service pack-ove i patcheve koje je ms objavio nakon njih, uz adekvatno podesen antivirus.

Poslednja izmena:
I naravno, osvezene baze antivirusnog programa 😀

Evo jos jednog jednostavnog resenja 100% provereno meni je pomoglo.
Klik na start zatum run i ukucas cmd Kada se komandni prozor ovori kucaj sledece:
attrib -h -r -s C:\Autorun.inf onda opalis enter i kucas sledecu komandu:

del C:\Autorun.inf ponovo stisnes enter i tako radis za svaku particiju samo menjas slovnu oznaku dakle umesto C: kucas D: ili koje cu ti vec oznake. Kad sve zavrsis zatvori komandni prozor ne otvaraj jos eksplorer nego restartuj komp. Kada se sistem podigne sve bi trebalo da radi kako treba. Ovo sam na vise racunara probao i uspelo mi je. Inace za ovaj problem su krivi virusi.

Poslednja izmena:
Evo jos jednog jednostavnog resenja 100% provereno meni je pomoglo.
Klik na start zatum run i ukucas cmd Kada se komandni prozor ovori kucaj sledece:
attrib -h -r -s C:\Autorun.inf onda opalis enter i kucas sledecu komandu:

del C:\Autorun.inf ponovo stisnes enter i tako radis za svaku particiju samo menjas slovnu oznaku dakle umesto C: kucas D: ili koje cu ti vec oznake. Kad sve zavrsis zatvori komandni prozor ne otvaraj jos eksplorer nego restartuj komp. Kada se sistem podigne sve bi trebalo da radi kako treba. Ovo sam na vise racunara probao i uspelo mi je. Inace za ovaj problem su krivi virusi.

Pa to i pise ovde: http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081031193022AAJGP6Z

Ok nisam proveravao link ovo sam napisao jer sam jednom coveku koji mi je doneo komp da mu sredim viruse i resim ovaj problem to uradio na ovaj nacin

Nazad
Vrh Dno