^
I sve to na MSI plochi, vrlo lepo. Josh kad bi novi stepping izgurao 4ghz stabilno na vazduhu uz pristojno hladjenje i eto veselja. :type:
Mene zanima na koliko će moći da radi na vazduhu bez podizanja napona.
Bruka na 3.8Ghz sa tom voltazom stvarno mnogo,temperature koje pokazuje everest nisu merodavne,znao sam da AMD puca iz prazne puske.:d
Ja se izvinjavam monteboyu, forum u poslednje vreme brljavi sa postovima. :S:
Bruka na 3.8Ghz sa tom voltazom stvarno mnogo,temperature koje pokazuje everest nisu merodavne,znao sam da AMD puca iz prazne puske.:d
Ne vidim shta je tu prazna pushka, AMD je josh uvek na K10 i stigao je Yorkfiled shto je trebao biti i osnovni cilj K10. i7 je naredni korak kod Intela isto shto treba da bude K11 kod AMD-a kad bude izashao.
he he i7 pri naponu od 1.60v, to je nesto sto nebih nikome preporucio da proba sem ako ne zivi na severnom polu i to iskljucivo kada su hladniji dani cisto malo da se ugruje1.34v je maksimalni napon za i7 pri overkloku a da se ne predje temperatura od 70-75c sa iskljucenim HT, sa ukljucenim HT i 1.26v je mnogo pri kloku od 3600-3700mhz, nema dovoljno dobrog vazdusnog hladjenja da ohladi ovaj procesor kako bi se postigo veci stabilan klok od 4000mhz i to sa iskljucenim HT.
Zakljuci sam da se nemogu porediti sto se proizvodnog procesa tica zato me i zanima sledece "Aj neko ko pouzdano zna neka napise koji napon nebi trebao da se pralazi za 24/7 sa vazdusnim hladjenjem i koja tempertura je gornaj granica da ne dodje do ostecenja procesora nakon nekog vremena koriscenja"
Mislim da mozda bas napon na neki nacin iz nekog razloga ne dozvoljava veci stabiln klok od 3.8hgz barem u ovoj fazi razvoja PII procesora, mozda ce neka naredna revizija doneti nesto novo po tom pitanju, ne vidim drugi razlog posto je ocigledno da procesor ima dobar potencijal za veliki klok ali iz nekog razloga je nestabilan preko okvirno gledano tih 3800mhz, pa cenim da je to zbog mnogo struje na jednom mestu![]()
Otprilike znachi da kod Deneb-a ne igra preveliku ulogu Vcore vrednost sve dok je temperatura u okviru 72C..... Totalno drugachije no sve do sada, ako je zaista tako...
@PII posedovaoci
Je l' sutra dobijamo rezultate?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari