Evo ja sam sinoć po prvi put probao Windows 7. Meni je kompjuter star i vidi se da za te nove windowse treba bolji. Što se tiče grafičkih drajvere prepoznao je da imam Radeon 9600 i to je fino radilo, detektovao je oba monitora i podesio njihove defaultne rezolucije. Problem je nastao kada sam probao instalirati nForce 2 drajvere

, to čak ni na Visti ne radi sasvim ali je tamo instalacija bar prošla i osposobio se zvuk ali ne i mrežna karta, a ovde se Windows 7 srušio kod instalacije XP drajvera za ploču, samo crn ekran, monitori se ugasili, nakon restarta rezolucija je skroz mala, ne može se ni podesiti defaultna, windows ni ne vidi drugi monitor, stoji upitnik kod grafičke kartice u Devica Manageru, brisanje iste i restart nije pomogao...i tako to
Inače fino izgleda Windows 7, ono što sam čačkao i vidio prije nego što sam ga pokvario

, nisam puno radio sa Vistom pa ne mogu porediti ali neke stvari mi se više sviđaju ovde, nadam se da će biti dobar OS, i dostajna zamjena za legendarni XP.
Prelijepe su one desktop pozadine sa slikama prirode i krajolika, valjda ih ima u svim rezolucijama jer imam 24" i slika je pravo 1920x1200, nije razvučena, bar sam takav utisak stekao, a isto tako prirodno leži i na sekundarnom monitoru od 22". I sviđa mi se fazon sa promjenom slika na desktopu u zadanim intervalima. Pošto sam ga pokvario možda ga instaliram ponovo da još malo razgledam, ali bolje bi bilo kad bi mi proradio zvuk i mrežna karta zbog interneta, pa ako neko zna može li se to osposobiti za nForce 2 ploči (Asus A7N8X) bio bih zahvalan da kaže.