He, he..... u dxdiag-u ladno pise DX11 :d
Zar nisu rekli da ce DX11 moci da se instalira na Vistu?Zar je neko uopste sumnjao da ce Microsoft koristiti vise puta oprobanu taktiku mamljenja gamera na novi OS "novom" verzijom DirectX-a?![]()
Bacicu pogled kad nadjem vremenaeno u novom SvetuKompjutera su opisali jos jedan program za gestures na Win-u...
Tema nikako nije: INVALIDITET
Windows instaler zna tako da se baguje, ako mozes iz nekog programa prebrisi pocetak particije nulama... Meni se tako nesto desavalo sa XP-om... Ako imas neke ne-mikrosoft particije isto moze da zeza...
Iz kog kada je ntfs?
Imam samo 2 Windows particije.
Veruj mi ne znam, imao sam taj problem, prebrisao prvih par kilobajta na particiji (uz pomoc dd; mozda sam brisao i particionu tabelu ne secam se) i posle je prosao onaj plavi ekran na startu. Verovatno ga buni nesto u boot sektoru...
Uradio sam check diska, i svih 5 stagea su bez bad sektora ili nekih popravki.
Image particije sam uredno napravio i kasnije vratio, kao proveru.
Bojim se da ako prebrisem nekako te sektore ne izgubim II particiju.
pa win platforma ima zilion vise programa nego Mac OS
Samo iz razloga što ga koristi više ljudi ne znači da zato postoji veći broj programa niti da su oni kvalitativno bolji ili upotrebljiviji... MS ima 1 (i slovima jedan) upotrebljiv programski paket, koji se dugogodišnjom upotrebom i samim razvijanjem paketa postavio na mjesto na kome jeste... Ali da je i on nedorađen i nesavršen - jeste. To je Office paket programa, sve ostalo je uglavnom "sijeci uši, krpi dupe", što bi se reklo...
Vraćamo se na staru priču, a to je da se postavlja pitanje da li bi Windows bio toliko "popularan" (tj. raširen) da nije džabe (nadam se da svi znamo šta se pod ovim misli)... Da mora da se plati Win i da je vezan za određeni hardver na način na koji je OS X vezan, pitam kolika bi bila popularnost Windows operativnog sistema... Svi smo i sami svjedoci šta se dešava na OS X sceni...
Što se tiče Windows-a 7, i dalje ostajem pri stavu i ubjeđenju da to nije ništa drugo nego ispeglana Vista, dorađeni XP, prepravljeni Windows 2000 i nadogradnja Windows-a 98. Nažalost, Microsoft nema niti snage, niti mogućnosti, a ponajmanje želje da napravi novi operativni sistem kojim bi se riješio svih tereta koje vuče unazad 15 godina.
Ako se setim sutra, objasnicu detaljnije...
za sada, samo da kazem da OEM-ove ne zanima da li postoji x64 driver ili bilo sta... bitno im je koliko on stabilno radi. Ako tebi slucajno radi, sve je to OK, ali oni hoce da se ograde, da ne dodje neko kome ne radi..
Kazem iz iskustva jer radim te stvari - BASH te stvari.
A ti napravi image i druge particije pa ga bekapuj negde.
Odlicno, da znam koga da bijem :d
Nama to izgleda glupo (i meni), ali neko moze da zove podrsku posle i da se zali kako im to ne radi... i dok podrska shvati da je x64 u pitanju.. izgubi se vreme.Salu na stranu -- problem je u tome sto se oni ogradjuju na taj nacin sto ti uopste ne daju drajver umesto da napisu "unofficial/unsupported -- use at your own risk" pored download linka.
Hm, cudno se nisu potrudili... da driver radi i sa x86 i sa x64 nije nesto teskoNaravno Vista ima genericki drajver za taj cip ali je problem u tome sto on radi samo iz 64-bitnih aplikacija tako da je eto i Microsoft delimicno zatajio, da ne kazem pucao sebi u nogu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari