Šta je novo?

5.1 sistem?

dekins

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2008
Poena
319
SAVET> zvucnici 5.1 sistem dvd home teatar mogu li se preraditi ulazi i iskoristiti za komp? :Klanjanje

Jedino ako pojacalo/sistem ima ulaz za eksterni izvor zvuka.

Prvo napisi koje tacno zvucnike imas i kakvi su tipovi audio ulaza na njima.

Ako imas novije sa optickim ulazom mozes ih tako povezati sa kompom, sto je idealno resenje.

Ako se ne varam oko novog korisnika :) mislim da je u pitanju LG sistem zvucnika koji se dobija u paketu sa DVD playerom pa zajedno daju Home Cinema ... nema nikakvih COAX/OPTICAl konekcija ...

Znaci da li je moguce preraditi nesto takvo u nesto sto se moze povezati na comp ...

Poslednja izmena:
Kako nema? Postoje all in one kucni bioskopi sa optical in, makar kod Samsunga za nekih 10+k din.

Kako nema? Postoje all in one kucni bioskopi sa optical in, makar kod Samsunga za nekih 10+k din.

Ihh vlado ... pa lako je kupiti ... ovde covek ima nesto pa pokusava da " nabudzi " ... :) ja mu govorio da je slaba vajda ali on resio sam da se pomuci

Poslednja izmena:
SAVET> zvucnici 5.1 sistem dvd home teatar mogu li se preraditi ulazi i iskoristiti za komp? :Klanjanje

Verovatno je to sistem bez pojačala u sebi...jednostavno proveri omažu i ostale stvarčice koje se tiču napajanja....nađi neko pojačalo koje možeš da ubaciš u SUB i vozi bez problema. Samo je to malo bzvz zbog posla koji treba da uradiš da bi dobio 5.1 za komp.

Ako je gore pomenuti 5.1 sistem bez pojačala tj samo zvučnici sa kablivima koji idu direktno u DVD plejer...moguće je napraviti 5.1 za komp potrebno je pojačalo koje će pokretati te zvučnike.I naravno konektori koji prenose zvuk sa kompa.

Prvo koji bi kablovi zvucnika isli u DVD player, ako je tako mora imati pojacalo. Drugo, mene je zbunilo pojacalo koje bi se stavilo u sub.

Prvo koji bi kablovi zvucnika isli u DVD player, ako je tako mora imati pojacalo. Drugo, mene je zbunilo pojacalo koje bi se stavilo u sub.

Možda sam se loše izrazio :) (govorim o predpostavci da su zvučnici od LGDVD sistema koji nema pojačalo u zvučnicima nego u DVD-u)

kablovi zvučnika koji povezuju DVD u kome je pojačalo(običan kabal kao kod svakog drugog zvučnika....

Obzirom da su to goli zvučnici(zvučnici bez pojačala jer isto postoji u DVD plejeru) moguće je ubaciti u kutiju od SUB-a(bas zvučnik) malo pojačalo koje će napajati te zvučnike.

Možda sam se loše izrazio :) (govorim o predpostavci da su zvučnici od LGDVD sistema koji nema pojačalo u zvučnicima nego u DVD-u)

kablovi zvučnika koji povezuju DVD u kome je pojačalo(običan kabal kao kod svakog drugog zvučnika....

Obzirom da su to goli zvučnici(zvučnici bez pojačala jer isto postoji u DVD plejeru) moguće je ubaciti u kutiju od SUB-a(bas zvučnik) malo pojačalo koje će napajati te zvučnike.

Ovo si pogodio ... koliko ja znam ... mada mislim da ce generalno ta budzevina skuplje da ga kosta nego da uzme neki NOV 5.1 ,)

Istina :) ali ako čovek ima neke delove koji mogu da se iskoriste onda i nije tako opasno :D...
Sve u svemu za nekog ko voli da čačka i budži sjajna prilika :D I još da dodam da se ti zvučnici BRUKA dobro čuju!!!

Poslednja izmena:
E mickk , pogodio si sustinu,jedddino nism vican cackanju takve vrste tehnike .ali vidim da se mozda vredi malo i pomuciti :)

moyda postojeci DVD kao pojacalo? preko skarta?

moyda postojeci DVD kao pojacalo? preko skarta?

To ti je komplikovano a i ne znam nikog ko je uspeo preko skarta tako nešto da uradi.Jedina mogućnost ako već hoćeš da rasparčaš taj DVD je da izvadiš samo pojačalo iz njega i staviš ga ili u zvučnu kutiju pored basa ili da napraviš posebno kućište za njega i eto ti zvučnika za komp! :)

Da, mogucnost ! ili na dobos DVD za 100 jura pa neki 5.1 sistem!:banana:

:wc:sine nele,imas li jos tih tvojih mudrijaskih knjiga

Nazad
Vrh Dno