Šta je novo?

Riva Tuner v2.22

Zarkusi

Slavan
Učlanjen(a)
29.09.2008
Poena
455
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
RivaTuner v2.22

Rivatuner has been updated towards version 2.22 In this release we have included a huge number of new stuff to keep you busy, obviously GeForce 9x00 / GTX 200 series support has been added as well as ForceWare GeForce drivers up-to 181.xx and AMD ATI Catalyst 8.12 support.

Ne mogu naci temu, pa cu napisati ovde.
Imam Rivu 2.21, Vistu x64, i 180.48 WHQL.
I nece da mi prepozna drajver, kaze: vidite sliku...

I ja kad kazem ok, on me pita za reboot, i nista se ne promeni, kad se komp resetuje, i dalje ne moze da prepozna drajver, znaci donji deo u Rivi gde treba da pise drajver nema nista, pa zato nema ni opcija za Overklok i kontrolu coolera na grafickoj.

Ne znam da li bi ova 2.22 verzija pomogla ?

Jel ima Riva x64 verzija ?
Sad vidim da nema posebno x64 verzija, vec sve Rive do sada rade na svim Win (Xp/Vista, 32/64 bita).
Damn, ako ne resim ovaj problem, brisem Vistu i vracam se na XP (koji btw stoji tek sveze instaliran 😀, pre Viste).
1.webp

Btw, ne radi mi ni TAT, ni Core Temp (0.95 ni 0.94), sad neko bi rekao da je do verzije Viste problem, medjutim nije, jedan lik koristi bez problema, sve mu radi, sad ne znam da li se bavi overklokovanjem.

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    14.7 KB · Pregleda: 37
  • 3.webp
    3.webp
    27.2 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Ok, 2.22 mi je resila problem, sada mi Riva normalno radi, prepoznaje 180.48 WHQL drajver.

off
Probao Cryostasis, i igra mi sporije radi (ne mnogo, ali se oseti 😉) pod Vistom x64, u odnosu na XP x32.
Imam 4GB memorije.
Znaci, blejao sam u Visti, 7-8 sati, instalirao, probao,... i kad sam se, evo sad 😀, vraito u XP, osetio sam golemo olaksanje :banana:, nema neizvesnosti, da li ce ovo/ono raditi, mada ima tu i malo moje mrzovolje, da trazim novije/druge verzije programa koje ce raditi na Visti, jer starije verzije iz nekog razloga ne rade.

Ne znam, ja na primer koristim Vistu x64 i cini mi se da mi igre rade brze, konkretno GTA IV

Sto se tice rive, da bi radila na 64bit Visti treba instalirati ovaj RivaTuner222Drv plugin (Signed 64-bit drivers pack v2.22.0.0.0)
Meni je graficku prepoznavala i 2.21 i 2.22 verzija pa pretpostavljam da je tebi kod 2.21 bio problem u podrsci za 64bit.

Poslednja izmena:
Ne znam, ja na primer koristim Vistu x64 i cini mi se da mi igre rade brze, konkretno GTA IV

Sto se tice rive, da bi radila na 64bit Visti treba instalirati ovaj RivaTuner222Drv plugin (Signed 64-bit drivers pack v2.22.0.0.0)
Meni je graficku prepoznavala i 2.21 i 2.22 verzija pa pretpostavljam da je tebi kod 2.21 bio problem u podrsci za 64bit.

E vidis, ja to nisam bio instalirao, nisam ni sad za 2.22, pa ne znam kako je prepoznao 😀.
Hvala, u svakom slucaju.

E vidis, ja to nisam bio instalirao, nisam ni sad za 2.22, pa ne znam kako je prepoznao 😀.
Hvala, u svakom slucaju.

Ako ti je u istom folderu sa instalacijom rive a u 99,9% slucajeva jeste jer se skida zajedno onda se instalira automatski. 😉

Poslednja izmena:
Riva uvek pita "install available updates?" i treba kliknuti na YES 😛

RealTemp plugin for RivaTuner

After a couple of months of waiting and with fgw's help unclewebb (RealTemp developer) managed to write a beta RealTemp plugin for RivaTuner.

It works only with Intel CPU's which has a digital thermal sensor (DTS). Works with Nehalem, Quad's, Core2Duo's and it's a big step forward from "old" Core2Duo plugin.

Unzip and copy the attached files into your RivaTuner/PlugIns/Monitoring directory and the rest should be easy. This plug-in includes Distance to TJMax for each core for those that like to keep an eye on that number.

Nazad
Vrh Dno