Šta je novo?

OverClock cele masine

Owerburn

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2008
Poena
319
Dakle hocu da OC-ujem procesor, mamoriju i graficku, konfiguracija iz potpisa...

Ploca:
Da li cu zamenom biosa da dobijem opciju da menjam napon za memoriju i veci oc potencijal?
I da li ne ova ploca toliko losa za Clock? Sve preko 3.1ghz je nestabilno a preko 3.2 nece da bootuje.

Procesor:
Koliki oc potencijal ovog procesora? Na netu sam nasao da su ga clockovali do 3.2 ali meni to deluje malo, s obzirom da se slabiji procesori tipa 5200+, 5000+, 4800+ klokuju na 2.9-3ghz ( ne govorim o BE ), jedino mi pada na pamet da je ovaj proc fabricki klokovan?

Memorija:
Potencijal?Uspeo sam da je doguram do 900mhz relativno stabilno, ako povecam napon da li moze da ide i vise?

Graficka:
Def radi na 600/800, uspeo sam da doguram do 780/1030 ali i dalje je fps u igrama dosta mali- u Devil May Cry 4 benchmarku 37fps, 24fps, 44fps, 32fps, sve na max podesavanjima samo je AA iskljucen, a sa AA ne prelazi 20... Dok je u realnom igranju sve to za 5-10 fps manje...
Hocu takodje da uradim Vmod ( pencil mod ), i ako neko moze da mi kaze gde i sta samo da ne moram da merim otpore i te gluposti...
Koliko cu realno da dobijem modovanjem?
Da li moze ova graficka da se moduje u recimo XT ili nesto drugo s obzirom da je XT DDR3 a moja DDR2?

I za kraj:
Koliko cu odprilike u najboljem slicaju da dobijem na performansama ( % )?
Hvala unapred na odgovorima!!! ( nadam se korisnim i malo opsirnijim )

Procesor:
Koliki oc potencijal ovog procesora? Na netu sam nasao da su ga clockovali do 3.2 ali meni to deluje malo, s obzirom da se slabiji procesori tipa 5200+, 5000+, 4800+ klokuju na 2.9-3ghz ( ne govorim o BE ), jedino mi pada na pamet da je ovaj proc fabricki klokovan?

Memorija:
Potencijal?Uspeo sam da je doguram do 900mhz relativno stabilno, ako povecam napon da li moze da ide i vise?

I za kraj:

3.2GHz je super za AMD x2.
Znam da sam na forumu procitao da je AMD nesto zasr'0 sa dizajnom procesora, pa zato ne moze vise.

Ako ti je memorija relativno stabilna, bolje se potrudi da je stabilizujes, nego sto juris par MHz vise ;)

Sto se % tice, odradi neki test sa stopericom, pa vidi koliko si dobio.
Odma' da ti kazem da ne ide FSB % za vremenski %.

Hm...
Pa sa 2.9 na 3.2 je samo 300mhz, ali ja ni toliko nemogu jedva nekako oguram i do +200.
Pa relativno je srabilna verovatno zato sto nemogu da manjam napon...
Uporedicu Spi sada na def i kada clockujem... sada je 32s

Mislim da bih trebao da razmislim o kupovini novog coolera :S:

Prilozi

• 91 C.JPG
    91 C.JPG
    91.7 KB · Pregleda: 119
  • 90C.JPG
    90C.JPG
    55.9 KB · Pregleda: 127
Pod hitno menjaj cooler i provetri kuciste.

definitivno moras taj cpu da ohladis da bi bio stabilniji i mogao bi da izvuces bolji OC sa njim...sto se graficke tice ne mozes da je modujes u XT zbog ddr2 memorije na njoj

Ajde ljudi kazite nesto, na ovom forumu ima toliko dobrih clockera i si cute :S:

Ide ovaj proc i preko 3.2 ali na nekoj dobroj ploci a ne na ovom mom krsu :(
Uspeo sam da bootujem na 3250mhz, ali sam ga testirao samo 30 min posto sada nemam vremena moram da ucim :S:
Veceras cu da Isrobam kako se ponasa u NFSMW i DMC4...

Imam samo jedan problem nece da se bootuje preko 250 fsb... Jel postoji neka caka kako da ga bootujem?

BTW koji program pokazuje temperaturu i napon memorije, na dodir je mnogoo vruca, a posto nemogu da menjam napon neznam da li je ovih 930mhz na def tj. 1.8v ili je ploca sama stavila napon...

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    289.8 KB · Pregleda: 56
Dakle hocu da OC-ujem procesor, mamoriju i graficku, konfiguracija iz potpisa...

Ploca:
Da li cu zamenom biosa da dobijem opciju da menjam napon za memoriju i veci oc potencijal?
I da li ne ova ploca toliko losa za Clock? Sve preko 3.1ghz je nestabilno a preko 3.2 nece da bootuje.

Procesor:

Memorija:

Graficka:
Def radi na 600/800, uspeo sam da doguram do 780/1030 ali i dalje je fps u igrama dosta mali- u Devil May Cry 4 benchmarku 37fps, 24fps, 44fps, 32fps, sve na max podesavanjima samo je AA iskljucen, a sa AA ne prelazi 20... Dok je u realnom igranju sve to za 5-10 fps manje...
Hocu takodje da uradim Vmod ( pencil mod ), i ako neko moze da mi kaze gde i sta samo da ne moram da merim otpore i te gluposti...
Koliko cu realno da dobijem modovanjem?
Da li moze ova graficka da se moduje u recimo XT ili nesto drugo s obzirom da je XT DDR3 a moja DDR2?

I za kraj:

I???????????

BTW sta to BE ima sto " obicni " procesori nemaju pa se bolje clockuje?

BTW koji program pokazuje temperaturu i napon memorije, na dodir je mnogoo vruca, a posto nemogu da menjam napon neznam da li je ovih 930mhz na def tj. 1.8v ili je ploca sama stavila napon...

Ne postoji takav program, a nije ni cudo sto ti je memorija vruca na dodir kad je overklokovana u slabo provetrenom kucistu(?), pa jos sa AUTO voltazom :trust:

Kako ne mozes da menjas napon? Zar to ne moze na svakoj ploci?

Potrazi u BIOS-u Advance DRAM Configuration ili nesto slicno - mora da moze :trust:

BTW - ko hoce vece, izgubi ono iz vrece, pa nemoj da posle places zbog neuspelog saranja olovkom :type:

Inace, nadam se da si procitao obavezno gradivo :d

EDIT:

BTW sta to BE ima sto " obicni " procesori nemaju pa se bolje clockuje?

Otkljucan mnozilac :smash:

Mogao si malo i da search-ujes pre n00b-obskog pitanja :trust:

Poslednja izmena:
Pa ako bas nesto za*erem kupicu novu ( ili polovnu ) graficku, ionako to planiram sa ovom nemogu nista da radim, pa bar da pokusam i ako uspem ustedeo sam 100e, a jos sam se zeznuo i kupio sam SLI plocu i ATI graficku :S:
Probao sam da modujem bios ali nista nisam dobio sem BSOS... def napon je 1.1v ja sam stavio na 1.4 i nisam dobio veci OC...Tako da moram da pokusam sa HW modom.
A da li moze nekako da se odkljuca mnozilac na obocnom Athlonu?

Pogledao sam o5 i ima samo podesavanje tajminga...
Kuciste je otvoreno bez ventova.

Izgleda da si lose gledao, ili je ta MSI ploca bas retardirana :smash:

http://www.eworldsale.com/msi-k9n-sli-f-v2-nvidia-nforce-570-lt-sli-chipset-atx-form_5753_21919.html

Main Memory
# Supports dual channel DDR2 533/667/800, using four 240-pin DDR2 DIMMs.
# Supports the memory size up to 8GB
# Supports 1.8v DDR2 SDRAM DIMM Due to the High Performance Memory design, motherboards or system configurations may or may not operate smoothly at the JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council) standard settings (BIOS Default on the motherboard) such as DDR2 voltage, memory speeds and memory timing. Please confirm and adjust your memory setting in the BIOS accordingly for better system stability. Example: Kingston HyperX DDR2-800 PC6400 operates at 2.0V, 4-4-4-12. For more information about specification of high performance memory modules, please check with your Memory Manufactures for more details.

Pa bas za toliko nisam lud i corav :d

Evo i dokaz: :smash:

Prilozi

• Image(289).jpg
    Image(289).jpg
    267.7 KB · Pregleda: 70
Kod mene se ta opcija u BIOS-u nalazi pod JumperFree Configuration :type:

Svaku mogucu opciju pregledaj, jer garant se negde krije - nemoguce je da je nema :trust:

Ovaj sisoje, moze da kuva rucak na tom procesoru i caj i kafu, 90c! :D

Ovaj sisoje, moze da kuva rucak na tom procesoru i caj i kafu, 90c! :D

A pravi ustedu i na troskovima za grejanje :d

Kako se bre ne javi nijedan serviser ili vlasnik iste ploce :smash:

Meni je neverovatno da NF570 ploca nema opciju za menjanje voltaze, mada Flight, cini mi se da si dobro rekao :D :D :D

NHF

:wave:

@ lepi avatar :D

Aj ti nama okaci celu sliku te lepe devojcice shto ti stoji u avataru i batali klokovanje sa AMD-om, shtekaj pare pa kupin Intel pa cesh da klokujesh do mile volje. :D
Ako je to problem, izdvoj bar 1700 din i kupi vendettu i uzivaj ;)

Poslednja izmena:
A sto je najzesce nema ni napon za chipset...Od napona ima samo procesor...
Jel normalno za napon za procesor ide u koracima po 0.05 i da je max 1.4? Kada bih mogao da povacam napon na 1.5-1.55 mogao bih da stabilizujem proc i na 3.250 a ovako nama sanse...

@ lepi avatar :D

Aj ti nama okaci celu sliku te lepe devojcice shto ti stoji u avataru i batali klokovanje sa AMD-om, shtekaj pare pa kupin Intel pa cesh da klokujesh do mile volje. :D
Ako je to problem, izdvoj bar 1700 din i kupi vendettu i uzivaj ;)

To sam isekao sa slike nekog fake-a sa cecom
Evo ti slika nadam se da modovi nece da se bune zbog malo erotike na forumu :d

Poslednja izmena od urednika:
A sto je najzesce nema ni napon za chipset...Od napona ima samo procesor...
Jel normalno za napon za procesor ide u koracima po 0.05 i da je max 1.4? Kada bih mogao da povacam napon na 1.5-1.55 mogao bih da stabilizujem proc i na 3.250 a ovako nama sanse...

Taj procesor bi ti suknuo :mad: na 1,55v :D Mislim ja sam ranije moj drzao na 1,36v, pa se dodatno greje posteno, mogu da zamislim tek na 1,5v, do 1,4v i nekako preko toga ti se ne isplati taj overklok.

Pa ne greje se on sad mnogo, 55-60C u full loadu na 1.4v, ali kada krene Orthos da ga przi ide preko 90C i to na 1.35v i def (2.9 ghz ) clocku.

Pa ne greje se on sad mnogo, 55-60C u full loadu na 1.4v, ali kada krene Orthos da ga przi ide preko 90C i to na 1.35v i def (2.9 ghz ) clocku.

Ako se zezas ovde s nama onda u redu :D, ako se ne zezas, mislim kupi neki hladnjak ljudski pa 'ladi to, sa boxom ce procesor previse da se greje, pod Orthosom ne bi smelo da ti predje 60c, to je maksimum, znaci ako overklokujes procesor u danasnje vreme na 90% procesora moras da stavis bolje hladjenje od box hladnjaka.

Pa ozbiljan sam mislim da je 60C za oc procesor ( 3.15 i 1.4v ) sasvim ok... A s druge strane ovde kod mene nemam gde da kupim cooler pa moram da narucim, znaci cooler 1700 + postarina 300-500 ( a prodavac ce da naruci cooler kada narucuje i robu i tih 500 din ce da strpa u dzep ) e pa nedam.

BTW zasto Flight pojeo ban? :d

Nazad
Vrh Dno