Šta je novo?

Lapic Topic ~600evra ?!

BodyGuarDMX

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2007
Poena
304
:wave:

raspolazem sa ~600evrica.... sta mi preporucujete?

konto sam ovako nesto da kupim msi-gx610px-043eu pa da mogu i poneku igru zavrtit....

jel ima neko neki best buy u ovom cenovnom rangu....?
:type:

Здраво.

За шта би користио лаптоп?

То је најважније, па ти помогнем.

Poslednja izmena:
prioritet je obrada zvuka... konkretno DJing :) mixanje i produkcija...
volio bih kad bih uspio uzeti konfiguraciju na koju bi mogao nabaciti Leoparda...

pisao mi je jedan lik da je na HP 6735 uspio to uraditi... al mi nekako taj hp izgleda trenutno skup u odnosu na konkurenciju a i nervira me sto nije C2D (svi mi kazu da mi je bolje da uzmem c2d zbog DJinga).....

prioritet je obrada zvuka... konkretno DJing :) mixanje i produkcija...
volio bih kad bih uspio uzeti konfiguraciju na koju bi mogao nabaciti Leoparda...

pisao mi je jedan lik da je na HP 6735 uspio to uraditi... al mi nekako taj hp izgleda trenutno skup u odnosu na konkurenciju a i nervira me sto nije C2D (svi mi kazu da mi je bolje da uzmem c2d zbog DJinga).....
Да ли треба да звучна карта може испоручити 5.1 звук и да ли ти треба S/PDIF (оптички) излаз? Ово дуго ми звучи логично ако би гурао звук у појачало/рисивер, ал' да питам.

За Леопарда, колико знам, ради без проблема са Интеловим C2D процесором и плочом.

Прецењена, да не откуцам, канта ;).

Poslednja izmena:
За Леопарда, колико знам, ради без проблема са Интеловим C2D процесором и плочом.

Procesori su najmanji problem. Veci problem je podrska (drajveri) za ostali HW. Zato sam gore i dao link da pogleda koji je 100% kompatibilan lap pa da ako mu ulazi u budzet isti i uzme ;)
Za moj dell studio, graf je najveci problem, tj sve mobility radeon su problem. Ima tu mucenja, sad da li je osx vredan toga .... u to necu da ulazim :)

Да ли треба да звучна карта може испоручити 5.1 звук и да ли ти треба S/PDIF (оптички) излаз? Ово дуго ми звучи логично ако би гурао звук у појачало/рисивер, ал' да питам.

Прецењена, да не откуцам, канта ;).

nisam siguran oko 5.1 zvuka?... ali s/pdif bi trebao jer kontam vrtit u lokalnom klubu... bilo bi dobro kad bih ustedio da ne kupujem externu zvucnu, ako je to moguce s'obzirom da ce mi vjerovatno trebati vise audio izlaza...

moracu se onda ganjat na inasanelymac! to mi je najvaznije!

a da ne znate ljudi onaj acer, ne znam koji je model, vidjao sam po radnjama, ima neki wierd touchpad or something, bash za dj-ing, verujem da su i ostale komponente odgovarajuce za tu namenu

a da ne znate ljudi onaj acer, ne znam koji je model, vidjao sam po radnjama, ima neki wierd touchpad or something, bash za dj-ing, verujem da su i ostale komponente odgovarajuce za tu namenu
Бинго! CineDash Media Console. Ал' то служи за Acer Arcade Deluxe & Windows Media Center и сл. мултимедијалне програме.
Чисто сумњам да можеш натерати неки DJ програм да ради преко тога...

Acer Aspire 6920G-6A2G25Mn
Фотографије: овде.

ImgW.asp

nisam siguran oko 5.1 zvuka?... ali s/pdif bi trebao jer kontam vrtit u lokalnom klubu... bilo bi dobro kad bih ustedio da ne kupujem externu zvucnu, ako je to moguce s'obzirom da ce mi vjerovatno trebati vise audio izlaza...
Погледај мој одговор горе, а јавим до сутра ако на нешто налетим, а да ти одговара (не брини се, има модела са S/PDIF излазом.

Ne postoji laptop sa "dodatkom za dj-ing". Postoje stvari kao shto su RANE- SERATO scratch koji se kachi na laptop i na : gramofone ili cd plejere. I to je to. Ili dobijesh 2 time code ploche preko kojih pushtash wav ili mp3 preko software-a koji je instaliran na laptop-u ili naravno 2 cd-a ako budesh zheleo da zakachish to parche hardware-a na 2 cd plejera i opet da sve radish preko laptop-a.

Obrada zvuka nema apsolutno nikakve veze sa djingom vecj eventualno sa produkcijom ili post-produkcijom. Budesh li zheleo da "vrtish" muziku samo sa lapotopa, predpostavljam da cjesh koristiti program koji se zove Traktor, gledaj barem da kupujesh te mp3-ke u 320kbps formatu, a ne da ih na nekom skrnavom bitrate-u vrtish u klubu, jer cje se to i te kako osetiti.

:wave:

@duke of serbia..
hvala na pomaganju... znaci da nam je neka lista laptop sa s/pdif pa da im vidim konfiguracije koja leze sa leopardom...

@Oki
da upravo traktor koristim vec odavno.. sada je izaso traktor pro..... kontam dokupit Behringer ili tako neki midi controler i onda cu imati full opremu :)

ASUS N50VN-AS065.

999%5Cimages%5Cproducts%5C2566%5C2566_m.jpg

N50_atype.jpg

Intel Core 2 Duo Procesor T5800
Mobile Intel PM45 Express cipset +ICH9M
4 GB DDR2 800 MHz
15.4" ekran
Nvidia GeForce 9650M GT, 1 GB VRAM
2.5" SATA 250GB
DVD Super Multi
8-in-1 card reader
2.0 Mpx web camera
Built-in BluetoothT V2.1+EDR
10/100/1000 Base T, Wireless
1 x Express card, 3 x USB 2.0, 1 x IEEE 1394, 1 x E-SATA, 1 x HDMI
36.9 x 27.6 x 2.90~4.30 cm, 2.95 kg
Zvucnici : Altec Lansing
Full tastatura sa numerickim delom
Garancija 2 godine
Fingerprint Reader

Napomena : Nakon kupovine u roku od 60 dana registrujte se na asus sajtu i dobicete prvu godine garancije
i na slucajna ostecenja koja obuhvataju,pad notebooka,prosipanje tecnosti po notebooku,garanciju u slucaju
pozara kao i garanciju u slucaju da do ostecenja notebooka dodje usled strujnog udara.

Cena 685 eura.

Ovaj ja narucujem u ponedeljak i na njega ide konzola Vestax VCI-100. Dodaj jos tu razlikku i uzmi ovu zivotinjicu. Za te pare bolju ponudu neces naci,veruj mi. Ja sam razbijao glavu mesec dana sta da kupim i trazio na netu danima ali bolje od ovoga za te pare nisam nasao.

Ovaj drugi ti je malo jeftiniji i mislim da se mozes uklopiti. Razlika je u grafici i u procesoru koji je isto C2D,imas 1GB manje RAM-a ali je HDD 320GB a na ovom prvom 250GB ali mislim da to i nije nesto preterano slabije za ovo za sta tebi treba.

ASUS N50Vc-FP042

n50vc-fp042_big.jpg

Specifikacija

Procesor Intel® Core™2 Duo T5750 2.0GHz 2MB FSB667
Chipset Mobile Intel® PM45 Express Chipset +ICH9M
Memorija 3072MB (3GB) DDR2 800MHz
HDD 320GB SATA 5400rpm
Monitor 15.4" WXGA 1280x800 Crystal Brite
Grafička karta nVidia GeForce 9300GS 512MB DDR2
CD/DVD DVD RW Dual Layer
Zvučna karta 16-bit Sound Card
Zvučnici Stereo Speakers
Mrežna karta 10/100/1000 Gigabit Lan
Wireless 802.11 a/b/g/Draft-N
Operativni sistem Bez operativnog sistema
Baterija 6 cell
Težina 3.0kg

Dodaci i raspoloživi konektori

Fingerprint Reader Integrisan
Bluetooth Integrisan Bluetooth
Card Reader Integrisan 8-u-1 čitač kartica (SD Memory Card, Memory Stick, Memory Stick PRO, MultiMediaCard, SmartMedia Card, Memory Stick Duo, xD-Picture Card)
USB 3
eSATA 1 (shared with one USB port)
MicIn 1
SPDIF 1
FireWire (IEEE 1394) 1
ExpressCard slot (34/54mm) 1
Modem (RJ 11) 1
LAN (RJ 45) 1
Analogni VGA 1
HDMI 1
Web Camera 2.0 MPx
Garancija 24 meseca

Cena
52.999 din.

Poslednja izmena:
i ja sam mjerko taj ASUS N50VN-AS065 .. ali mi nije odgovaro zbog cjene.....

taj ispod izgleda bash OK! mozda sam mogo u ponedeljak otici po njega ? :) ili da ustekam jos malo para i kupim n50vn ? :S

ma mogo sam ja ovaj prvi... ionako cu ganjat povrad pdv-a :D

znas li jel se ima u bg-u kupit nesto slicno tom Vestax VCI-100 ali da je jeftinijeeeeeee :D gledao sam neki Behringer koji mi djeluje pristupacnije..

ma mogo sam ja ovaj prvi... ionako cu ganjat povrad pdv-a :D

znas li jel se ima u bg-u kupit nesto slicno tom Vestax VCI-100 ali da je jeftinijeeeeeee :D gledao sam neki Behringer koji mi djeluje pristupacnije..

Pa i ja cu imati povrat poreza na svu srecu a za nesto slicno Vestaxu nebi ti znao reci posto nisam radio sa drugim konzolama. Za Vestax-a znam da je extra posto radim na njemu. Mozes i na njega odraditi povrat poreza.

Nazad
Vrh Dno