Šta je novo?

Astraweb i Visa Virtuon

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Vec godinu dana uplacujem newz preko ove kartice(Visa virtuon).
Problem nastaje pre nekoliko dana kada mi stize mail da mi ne mogu naplatiti ovaj mesec zbog nekog razloga...Ja lepo kontaktiram Astra podrsku i posle nekoliko dopisa jave mi da pokusam da otvorim novi account kod njih.I tada ne mogu da otvorim novi account jer zbog nekog razloga mi odbijaju moju Visu. Razlog je "Authorization Failed Do Not Honor"
Sta da radim?
Da li da uzimam novi karticu?

Poslednja izmena:
Mislim da bi najbolje bilo da uzimas novu. Meni je prolazila na svakom sajtu, a u decembru cak na 4 nije prosla, na dva od tih cetiri ranije nije bilo problema.

Uzmite Intesinu Internet Visu,necete se pokajati jer cak prolazi i na PayPal-u.

Uzmite Intesinu Internet Visu,necete se pokajati jer cak prolazi i na PayPal-u.

Cuo sam za ovu karticu izgleda kao savrseno resenje za placanje preko interneta i jos + nema nikakvo odrzavanje.

Ima li neko ovu karticu da podeli iskustva?

Ima li neko ovu karticu da podeli iskustva?

Ne znam kakva iskustva ti trebaju? Lepo ti kažu ljudi da radi ok. Šta još treba? Fotokopije izveštaja, eseji na temu "zašto volim intesa internet" ili potpisane izjave dva svedoka? :D
Kartica se besplatno izdaje, korišćenje je besplatno, nema pologa. Čak i da ima problema, nemaš šta da izgubiš.

Ljudi,kartica je moglo bi se slobodno reci jedna od nasih najacih kartica sto se tice kupovine na internetu ,jer prolazi svugde,meni je prosla na PayPal-u.Moze da je uzme bilo ko,neplaca se nikakva clanarina,samo treba da odete u neku Intesinu ekspozituru sa licnom klartom i to je gotovo za 10dana.Ako vas jos nesto zanima pitajte,nadam se da sam vam kolko tolko pomogao.

Puno ti hvala na informaciji! Nego sta si naveo kao zemlju na Paypalu, Austriju pretpostavljam?

Ne znam kakva iskustva ti trebaju? Lepo ti kažu ljudi da radi ok. Šta još treba? Fotokopije izveštaja, eseji na temu "zašto volim intesa internet" ili potpisane izjave dva svedoka? :D
Kartica se besplatno izdaje, korišćenje je besplatno, nema pologa. Čak i da ima problema, nemaš šta da izgubiš.

npr: hteo sam da cujem da li je neko ko ima ovu karticu imao problema pri placanju na nekim sajtovima i tako to...

Puno ti hvala na informaciji! Nego sta si naveo kao zemlju na Paypalu, Austriju pretpostavljam?

Ja sam otvorio nalog na Paypalu i napisao drzavu HRVATSKA, a adresu u SRBIJI, ali i dalje ne mogu da vidim kako da prebacim novac sa INTESINE internet kartice, iako sam je registrovao na pAYPALU. Inace, SKYPE i VOIPCHEP telefoniranje sam normalno uplatio, prijavivsi je kao VISA karticu, ali na PayPalu ne mogu. Jer zna neko kako da prebacim novac sa kartice na paypal? Normalno, novac imam na racunu ...

Poslednja izmena:
Danas sam bio u Intesi, kazu da se za American Express Blue karticu ceka 15-tak dana, mora se biti zaposlen, penzioner... ne moze ako nemas posao. Mislim da je to ta kartica koja prolazi na paypalu. Dok za ovu drugu Internet karticu treba se cekati 20 dana i ne traze da si zaposlen, e sad da li prolazi na paypalu to ne znam.

AmEx ima čudan sistem naplaćivanja provizije. Sem ako ti stvarno ne treba PayPal, zaobiđi je u širokom luku.

Kolika je to provizija? Paypal mi treba u svakom slucaju, izvadicu je kolika god cena bila, samo da radi.

Potvrda da Visa internet radi sa paypalom. J sam za zemlju stavio Sloveniju i nikakvih problema nije bilo.
Uredno uplatio preko paypala nalog na rapidu kao i xlned news nalog. Svaka preporuka za Intesa Visu internet karticu

Xlned ima sjajne cene.
E sad, koliko je dovoljno konekcija da se ostvari max download sa 2MBit ili 4MBit vezom?

Ponuda sa xlned:
XL SMALL-Speed 5mbit-connections 2--->4,99EUR mesecno
XL BASIC-Speed 10mbit-connections 4--->5,99EUR mesecno

==

Pitam ovo jer Xlned ima bolje cene od Astre gde sam bio do sada.
Nisam imao nikakvih problema sa Astrom ali ako je vec Xlned jeftniji zasto da ne predjem na njega :)

Poslednja izmena od urednika:
Jel astra sredila problem sa naplatom, pre 1.5-2 godine su redovno naplacivali po dva puta u toku meseca, pa sam pobegao da se ne smaram svakog meseca sa tehnichkom podrshkom.

Izgleda da jesu, jos nisam imao taj problem. Billing history mi je fin i uredan.

Potvrda da Visa internet radi sa paypalom. J sam za zemlju stavio Sloveniju i nikakvih problema nije bilo.
Uredno uplatio preko paypala nalog na rapidu kao i xlned news nalog. Svaka preporuka za Intesa Visu internet karticu

Kada povezesh tu Vizu, odnosno racun u banci sa paypalom, pretpostavimo da imas 70 evra na racunu, i ako ti u banci uplatis jos para, recimo 50 evra, da li se to isto automatski povecava na paypal nalogu?

Driveru,
zanima me kada ljudi imaju karticu koja je vezana za paypal, ali placaju u radnjama, itd, valjda se iznos para na paypalu smanjuje iako nisam placao putem paypala.

Koliko ja shvatam Paypal on služi da prenese sredstva sa mog računa na neki drugi recimo rapidshare. Ako ima tih sredstava na računu on će ih preneti a ako nema transakcija neće biti obavljena ali novac ostaje na tvom računu a ne kod Paypala. Ako ti uplatiš još 50 evra oni će biti na tvom računu a pomoću Paypala ih prosleđuješ drugome...

Druga priča je put novca u obratnom smeru jer paypal traži dodatne garancije da bi prosledio novac na tvoj devizni račun za koji je izdata ova kartica i to kod nas još nije moguće (koliko ja znam), ili bar nije lako to uraditi

paypal vuce sredstva sa racuna s kojim je povezana kartica (barem je kod mene takav slucaj). Ja sam za PP zemlju stavio hrvatsku i sve radi savrseno (Intessa Visa Internet). I mene zanima XLned sa deljenim konekcijama (ja i drug) any info o tome? Bilo ko??

Poslednja izmena:
meni je otkazan nalog na astri jer VISA od nove vise ne radi sa 2checkout-om preko koga ide mesecna naplata. problem zbog koga se virtuon odbija je taj sto je 2checkout registrovan samo za MOTO transakcije koje nisu podrzane virtuonom.

za 7.5e sam nasao unlimited DSL 8 konekcija na eweka i nalog sam otvorio sa visa virtuonom, a preko servisa za placanje www.clickandbuy.com koji me je malo mucio sa autorizacijom (nekoliko voip telefonskih poziva i osnovno znanje eng jezika ce vam zavrsiti posao).

ima i jegtinijih ali problem sa placanjem je prilicno veliki (paypal, posrednici, itd).

Poslednja izmena:
Kakva je situacija sa 2checkout-om i Intesa Internet karticom (znam da je VISA ali je drugi tip). Da li je neko sa njom uplacivao preko 2checkout ove godine?

Hmm... evo ja danas uplatih Atraweb preko Vise Virtuon bez problema.

Nazad
Vrh Dno