Šta je novo?

Podsvesne poruke aka subliminal messages u igrama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

mcrazy

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2006
Poena
350
Nisam uspeo da nadjem temu pa da pitam za iskustva i misljenja...
Nakon malo preteranog kloka gtx280, igra se odala
Svi vi koji igrate nfs undercover u meniju umesto onog bljeska svetla zapravo gledate...

DL link: http://e.imagehost.org/download/0111/unt45itled 5MB(bmp verzija, nisam namerno hteo konvert u jpg) ili klikom na sliku.

Poslednja izmena:
Čudo da Igoritza nije ovu temu pokrenuo :p

Прво питање: како можеш уопште да играш то смеће од игре? :wall:
ne znam kolike su sanse da su teksture pobrljavile ali evo jos jedan video na tematiku
http://www.youtube.com/watch?v=Y6uLD3EO4rY
Снимак није лош него... Једино видим да је немачка верзија игре, да је увод на немачком, да се јављају ТВ станице на немачком и онда неки црнац :trust:.

Не видим поенту (осим црнца који се појављује у једном кадру)?

ovaj nfs jeste smece, ali sam hteo sam da se uverim :d ionako je kratka, danas snimljena-danas zavrsena

koliko sam uspeo primetiti, u jednom kadru se pojavljuje mirrors edge

subliminalne poruke su mnogo vishe napredovale od onog 24fps snimka iz 70ih godina, kad ti iskoche kokice u mozgu,a ti ih u filmu ne vidish, pa pusti film majstor pauzu, pa ti skocish do predvorija da kupish kokice ...

ne da ih ima u igrama, ima ih svugde. to shto ima ovde ljudi koji ne veruju u teorije zavere je velika shteta, pa se sa njima ulazi u beskorisne rasprave, a opet - oni koji veruju chesto odlaze u paranoju, bilo aktivnu, bilo pasivnu ...

evo kako rade new age subliminalne poruke, explained by Igoritza:

Mozak jako komplikovan. ne zna mu se benchmark, ali sabija kako radi. e sad - priroda ga podesila da ima odredjene standarde.

zli amerikanac u laboratoriji otkrije standard reverse engineringe-om. i onda -

pushta sliku koja svesno ama bash nishta ne znachi. ti u sustini vidish recimo - crveno, crveno zeleno, roze, plavo svetlo. u tachno odredjenim vremenskim razmacima, koji variraju za svako svetlo. e, a u mozgu to bude - broj 7. (naprimer)

i onda zli amerikanac krene da josh vishe istrazuje, i dobije sledece:

crveno (cd1231), crveno (e41335), zeleno (13e413), roze (f4c1c6), plavo (281fdf)

a to u tvojoj glavi glasi - 7 djavola sede u kaficu i igraju texas hold 'em (i dalje primer, da se neki chlanovi ne zbune)

ako je neko razumeo moj banalni primer, to bi otprilike bilo to. tako se vara narod. i onda, ponovi ti istu sekvencu zilijardu puta, i ti u glavi ostanesh sa samo jednom idejom (ne o 7 djavola, vec o predefinisanoj poruci autora subliminalne poruke)

Ja mislim da i na benchu ima subliminalnih poruka,kad god sam ovde duze od sat vremena stalno me nesto tera da kupujem novi hardver :d

subliminalne poruke su mnogo vishe napredovale od onog 24fps snimka iz 70ih godina, kad ti iskoche kokice u mozgu,a ti ih u filmu ne vidish, pa pusti film majstor pauzu, pa ti skocish do predvorija da kupish kokice ...

ne da ih ima u igrama, ima ih svugde. to shto ima ovde ljudi koji ne veruju u teorije zavere je velika shteta, pa se sa njima ulazi u beskorisne rasprave, a opet - oni koji veruju chesto odlaze u paranoju, bilo aktivnu, bilo pasivnu ...

Mozak jako komplikovan. ne zna mu se benchmark, ali sabija kako radi. e sad - priroda ga podesila da ima odredjene standarde.

pushta sliku koja svesno ama bash nishta ne znachi. ti u sustini vidish recimo - crveno, crveno zeleno, roze, plavo svetlo. u tachno odredjenim vremenskim razmacima, koji variraju za svako svetlo. e, a u mozgu to bude - broj 7. (naprimer)

crveno (cd1231), crveno (e41335), zeleno (13e413), roze (f4c1c6), plavo (281fdf)

a to u tvojoj glavi glasi - 7 djavola sede u kaficu i igraju texas hold 'em (i dalje primer, da se neki chlanovi ne zbune)

ako je neko razumeo moj banalni primer, to bi otprilike bilo to. tako se vara narod. i onda, ponovi ti istu sekvencu zilijardu puta, i ti u glavi ostanesh sa samo jednom idejom (ne o 7 djavola, vec o predefinisanoj poruci autora subliminalne poruke)
Primer je dobar, ali da li si siguran da svaciji mozak funkcionise na isti nacin? Slazem se da subliminalne reklame/poruke postoje, al' mislim da nisu ni blizu toliko uticajne. Da pojasnim, subliminalna poruka me moze naterati da kupim kokice (mozda), ali da kupim odredjenu igru, da zastupam neki stav, tesko. Verujem da je isto i sa vecinom ljudi. Ne bi trebalo da brinemo jos i o subliminalnim porukama pored jedne sprave kao sto je televizor u kuci. :)

Poslednja izmena:
ne moze te naterati, to i nije cilj
cilj je da ti se svidi vise, da osecas kao da si to vidio, da ti je poznato

dobijemo zelju da kupujemo novi hardware :d
da nisam dobio ovaj gtx, stvarno ne znam kako bih prezalio pare da sam ga kupio, sada kada je u masini
pariod nabavljanja kartice, instaliranje i utvrdjivanja kloka je ispunjen adrenalinom ali nakon toga... no dobro, i to treba da se naplati :d

Here we go again with conspiracy ....

Here we go again with conspiracy ....

Она отрцана америчка фраза "Највећи успех који је ђаво урадио је да је убедио свет да он не постоји" најбоље описује стање ствари на том плану. Могао бих да ти наведем хрпу "завера" које се тичу балканских простора и које су успут, документоване, а могу да само да замислим количину прљаве игре која се одиграва на читавој планети.

O subliminalnom marketinku sam ucio i citao mnogo tako da znam dovoljno i znam na sta moze sa njim da se utice i koliko je "uspeha" sa njim postignuto.

A za ovo frazu : answer is - Devil is overrated ....

ja > djavo odnosno ne zanima me nek ubedjuej da ne postoji ove koji ga se plase -koliko god taj djavo figurativan bio :)

Poslednja izmena:

ja > djavo odnosno ne zanima me nek ubedjuej da ne postoji ove koji ga se plase -koliko god taj djavo figurativan

Е пошто је девил оверратед, онда је ок :D

Сигурно није религијски цитат - немој бити буквалиста :)

-koliko god taj djavo figurativan

napisah ovo da ljudi ne bih pomislili da mislim bukvalno na djavola al izgelda da ne vredi

Poslednja izmena:
O subliminalnom marketinku sam ucio i citao mnogo tako da znam dovoljno i znam na sta moze sa njim da se utice i koliko je "uspeha" sa njim postignuto.

ja > djavo odnosno ne zanima me nek ubedjuej da ne postoji ove koji ga se plase -koliko god taj djavo figurativan bio :)

sve to shto si chitao su standardne fore, koje se znaju medj narodom, i izmishljene su 1950-1970. ono shto se zaista zapravo radi nisi nigde mog'o da prochitash, jer se krije od naroda, kako bi uopshte imalo funkciju.

sve tehnologije koje danas koristimo su uglavnom nastale josh pre toga. jedino novo shto je nastalo paralelno sa nama kao akterima tema su LCD-ovi, mikroprocesori i usavrshavanje poluprovodnika i ostalih stvari kojima se bave japanci. ovde govorim o stvarima za koje se zapravo zna.

subliminalne poruke su mnogo, mnogo mocnije nego one koje se mogu prouchiti iz raznih udzbenika, i zvanichnih opisa. naravno - u srbiji toga ako ima, bedno je, kao shto je i sve ostalo. govorim o globalnoj situaciji.

naravno - nemam dokaza za to. ali isto tako kapiram - ako uzmemo subliminalne poruke kao granu psihologije i biologije, i ako ona ima svoj pochetak, josh u tim gorepomenutim bioskopima, onda takva praksa sigurno ima i nastavak. ako ikome to moze da koristi, a itekako moze - onda tu ima profita. ako ima profita, onda ima i namere za izvodjenje takvih stvari.

Ja mislim da i na benchu ima subliminalnih poruka,kad god sam ovde duze od sat vremena stalno me nesto tera da kupujem novi hardver :d

LOL, isek'o si ga ovom izjavom! :smash: Jos se smejem! :D

Licno smatram da ovakve poruke nemaju nekog uticaja, mada nije iskljuceno da gresim.
Siguran sam da ne mogu naterati nekog da ubije, kao sto se to prikazuje u filmovima, ali nije iskljuceno da mogu naterati neke ljude na kupovinu novog hardvera! :d:p

Nema nigde da se procita a Igortiza zna o tome
Now i am really scared

Uglavnom ja sam ucio ono sto je vezano za marketing ...
A to sto oni kriju nek kriju i dalje i ja krijem od njih da to mogu da okace macku o rep
No nisam zao ko oni ja cu im to reci jednog dana

Poslednja izmena:
Nema nigde da se procita a Igortiza zna o tome
Now i am really scared

Ahahahahahahahahahahahahaha! Morao sam javno da se nasmejem...
Igoritza izgleda mnogo zna o teorijama zavere :d
More nesto on previse zna :trust: :D

Poslednja izmena:
Znam ja jednog koji je tako postao derpe. :d Šta su ti subliminalne poruke...

Ajde ništa, idem ja sada. Nešto mi se prijeli 7 days mini kroasani. :D

Poslednja izmena:
Ljudi samo odgledajte zeitgeist, milina.....

Nemojte samo o zeitgeistima i digitalnim andjelima ako boga znate...

Da, ok, ali ti si u BIOSKOPU? Šta bi drugo hteo da kupiš? Ringlu za Slobodin električni štednjak? Tamo samo imaju kokice, kikiriki i sokovi...

Ok. Podržavam neke od mogućih raskrinkavanja teorija zavera, i ako sam više ubeđen da to i nisu toliko tajne teorije kada u većini slučajeva se naslućuje ili zna se šta se desilo.

Znači ljudi, nemojte da gledate drugi dnevnik na PTC-u. :d

Viđao sam u par igara, kada izbrljave teksture da ima nekih gibberish tekstura/slika koje su iskorišćene da popune praznine. Ja bih to pre podveo pod dokonost. Ono, iščupa čovek šta ima na HDDu što bi njemu bilo zanimljivo i brzo.

Ima li još neki primer?

ima kolko 'ocesh!

1. kolko si puta video Uncle Sam-a pre nego shto si saznao shta je ?
rezultat subliminalne poruke: USA has the power, and you know it

2. Jedan jedini crnac u white folks komediji, i to uvek
rezultat: ne, to nije fora, to je subliminalni rasizam americhkih rezisera

3. dva najceshca operativna sistema su plave boje po defoltu. skoro svaki 1player u igrama je plave boje. prvo veliko slovo Google-a je plave boje. instalacija nechega je plave boje. BSOD je plave boje. sve skoro shto ima u IT-u je po defaultu plave boje.
rezultat: necu da ti kazem, ima veze sa komunizmom. :)

ima tu milion primera, i imam milion ideja kako bi to moglo da se izvede, recimo sa kodekom - kodek, koji proushtajuci medij kroz sebe, ubacije low Mhz zvuk, koji necesh cuti, al cesh ga skapirati, ili teksture na Dust 2 u CS-u, koje samo sa odredjene razdaljine mozesh da protumacish, kao ona Dalijeva slika (treba da se gleda sa tachno x metara, da bi video poentu) a i to ode podsvesno, pa nikad ni ne provalish, a protrchao si na kratko A milion puta tuda ...

:smoke:

Prilozi

• barack_subliminal.jpg
    barack_subliminal.jpg
    110.8 KB · Pregleda: 164
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno