Šta je novo?

Razmena igara za PS3 i Blu-ray izdanja [2009.v1] - pročitati FAQ i pravila unutra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Bane R

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
03.07.2000
Poena
810
PRAVILA

1. nema prodaje igara, za to koristite male oglase ili se privatno dogovarajte preko PM

2. nema kupovine igara, za to koristite male oglase

3. obavezno napomenite u kakvom je stanju disk i u kakvom je pakovanju > postovi bez ove 2 informacije će biti obrisani! Poželjno je da uz igru priložite i neki link gde će se videti kojeg je žanra igra, kada je izašla ili kako je ocenjena, ali nije obavezno. Ponavljamo još jednom, opis stanja i pakovanja igre je obavezan!

4. Dozvoljena je razmena original PS1 i PS2 naslova, ali obratite pažnju, ako bilo šta implicira na pirateriju, to će lako biti prepoznato od moderatora i sankcionisano.

5. Dozvoljeno je deljenje PSN stvari (kada 4 čovela kupuju jednu igru), ali gledajte da to bude što diskretnije i da većinu dogovora završavate preko PM.

6. Dozvoljeno je spominjanje doplata - čak i isticanje sume, sve dok ne implicira na komercijalu ili preprodaju.

7. Dozvoljena je razmena Blu-ray izdanja. Opšta pravila foruma i teme važe i u ovom slučaju - što će reći, bilo kakvi (piratski) ripovi i slične stvari će biti uklonjene i sankcionisane. Isključivo originalni naslovi.

FAQ

Koja je svrha ove teme?
- PS3 još uvek ne pušta piratske igre (ne zna kada će i da li će). S toga je razmena originalnih relativno razvijena i neophodna ukoliko želite za što manje novca da odigrate što više igara.

Ne mogu da postavim oglas (u delu foruma mali oglasi), kako da prodam igru?
- Potrebno je minimum 100 postova i minimum 6 meseci na forumu da bi mogli da se koriste mali oglasi. Takva su opšta pravila foruma.

Ne mogu da postavim oglaas, kako da kupim igru?
- Potrebno je minimum 100 postova i minimum 6 meseci na forumu da bi mogli da se koriste mali oglasi. Najpametniji način je da u ovoj temi vidite ko menja neku igru i da putem privatne poruke tom korisniku ponudite da igru otkupite.

Šta je Blu-ray i kakve veze on ima sa konzolama?
- Blu-ray je disk novog standarda. Za sada skladišti 25 ili 50 GB podaka. Najosnovnija namena, pored PS3 igara, jeste izdavanje filmova HD rezolucije. Sa konzolama nema nikakve direktne veze, ali kako je PS3 najpopularniji BD plejer, smatramo da je trenutno ovo adekvatno mesto za takve stvari... dok se (ako se) ne steknu uslovi za zasebnu temu na forumu.

Zašto je bitno pakovanje u kojoj dolazi igra ili Blu-ray film?
- Razlike u funkcionalnosti među naslovima nema. Međutim, originalno upakovane igre pružaju veći kapital za razmenu, jer vam većina ljudi neće isto priznati igru "u keseci" i igru u originalnom pakovanju. Obratiti pažnju da "platinum" izdanja ili slična izdanja, imaju siromašnije pakovanje i u startu vrede nešto manje.

Da li PS3 pušta i Pal i NTSC igre
- Da. Nema nikakvih problema sve dok igru puštate na PC monitoru ili LCD/Plazmi. Nema ni problam ukoliko vaš CRT TV pušta oba standarda. Jedini problem može da bude ukoliko koristite CRT TV koji nema NTSC standard, a u PS3 ste ubacili NTSC igru.

Da li sve PS3 konzole puštaju PS2 naslove?
- Ne! PS2 naslove puštaju sledeće konzole: 20 GB NTSC konzola (CECHBxx), svaka 60 GB konzola, bilo NTSC (CECHAxx) ili PAL (CECHCxx) i jedna omanja serija 80 GB NTSC konzole (CECHExx). Spomenute 20 GB i 80 GB konzole su izuzetno retke kod nas i pitanje je da li ih neko ima. S toga je najbolje računati da samo 60 GB konzola pušta PS2 naslove.

Da li svaka PS3 konzola pušta PS1 igre?
Da, ali...

Da li Pal konzola može da pusti NTSC nalosve?
- Ne! Pal igre za Pal konzole, NTSC za NTSC... Važi i za PS1 i za PS2.

Razlog za ova pravila?
- Pravila ne postoje da bi bilo koga maltretirala. Ona postoje samo da bi svima nama bilo bolje. Pravila ove teme konkretno služe kako se ne bi narušavala opcija malih oglasa foruma i kako (pre)prodavci ne bi koristili ovu temu za svoje lične interese.

Pravila i FAQ će možda biri korigovani vremenom.

Poslednja izmena:
Menjam sledece :
1.- Battlefield Bad Company (original kutija, knjizica, sve u perfektnom stanju, kao i disk) bi menjao za Resistance 2, Legendary ili Dead Space
2.- Baja : Edge Of Control (original kutija, knjizica, disk takodje u perfektnom stanju, ubacena samo 2-3 puta u konzolu!) ponudite nesto
3.-Ghost Recon Advanced Warfighter 2 (original kutija, knjizica, disk u solidnom stanju)...cekam ponude, sve dolazi u obzir

Moze zadnje 2 za jednu, jacu ili moja doplata, za neku noviju igru, slobodno ponudite nesto.

Dajem dve moje igre NFS prostreet i Call Of Duty 3 za neku od sledecih MGS4, DEAD SPACE, COD5, RESISTANCE2... ili slicno

kontakt naravno pm

shifra, dve slabije za jednu jachu :D

Dajem dve moje igre NFS prostreet i Call Of Duty 3 za neku od sledecih MGS4, DEAD SPACE, COD5, RESISTANCE2... ili slicno

kontakt naravno pm

...opis stanja i pakovanja igre je obavezan!

Hvala na razumevanju :p

Zanima me da li neko moze da mi sharuje Mortal Kombat 2 i Tekken za PS3
Naravno sve uz doplatu i dogovor
Javite se preko pm

na zahtev

Menjam:
Uncharted: Drake's Fortune-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
F1:Championship Edition-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Motorstorm-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Call Of Duty 3-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju, samo nemački jezik
NBA 2k7-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju

Gran Turismo 5 Prologue-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
NHL 2k7-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Grand Theft Auto IV-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju

Dobrodošle su sve ponude, ali me intresuje: MGS4, Motorstorm 2, Resistance 2...
Mogući dogovori, dve za jednu i sl.
Za GH3 tražim dve igrice.

Poslednja izmena od urednika:

kontakt naravno pm

STANJE IGARA:
svaka igra jednom stavljanja u PS3 dok nije predjena. Znaci kaoooo nova.tj nova praticno :))) samo celofan nema preko kutije xD

Menjam Oblivion Game Of The Year (pakovanje je Platinum, uz nju ide mapa, knjizica, igra je nova, danas sam je dobio, ali nije moj zanr). Napomena za one koji ne znaju, uz GOTY se dobija Oblivion i obe ekspanzije, The Shivering Isles i Knights Of The Nine. S obzirom da je igra gajnc nova i da je GOTY trazim nesto novije ili dve starije, ponude i dogovori na pm

Menjam Assassin's Creed (u odlicnom stanju i disk i kutija i knjizica) za MGS 4 ili GTA IV. U obzir dolazi i Tomb Raider:Underworld uz simbolicnu doplatu (naravno moju).

Menjam FIFA 09 - Originalno pakovanje sa knjizicom,disk u savrsenom stanju
* Napomena : Fifa 09 je kupljena u Nemackoj i zato nema engleski,ali ima jedno 10 jezika (Francuski,Spanski,Nemacki,Italijanski,Ruski,Madjaski ...)
* Nije aktiviran kod za onaj specijalni online
FIFA 08 -Originalno pakovanje sa knjizicom,disk u savrsenom stanju
* Od jezika ima Engleski,Francuski,Spanski,Italijanski ...

Dao bih obe igre za jednu od novijih (koje su izasle posle septembra 2008)

Menjam GT5 Prologue, WWE 2008, Motorstorm i Ninja Gaiden Sigma, svi diskovi u ekstra stanju sa kutijom.
Interesuje me Virtua Fighter 5, GTA4, COD4, Fight Night Round 3.

Menjam pes 2008 i gt5 za uncharted, hokej ili nesto trece. Ponude na PM.
Oba diska su kao novi sa kutijom i knjizicama.

Menjam:
Uncharted: Drake's Fortune-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
F1:Championship Edition-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Motorstorm-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Call Of Duty 3-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju, samo nemački jezik
NBA 2k7-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Guitar Hero III Legends of Rock-bundle sa gitarom, originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Gran Turismo 5 Prologue-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
NHL 2k7-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju
Grand Theft Auto IV-originalno pakovanje sa knjižicom, disk u perfektnom stanju

Dobrodošle su sve ponude, ali me intresuje: MGS4, Motorstorm 2, Resistance 2...
Mogući dogovori, dve za jednu i sl.
Za GH3 tražim dve igrice.

LBP ne menjam.

Menjam...Uncharted: Drake's Fortune-original sa knjižicom, disk pusten 2x, nov
za
PES 2009

Menjam DMC4, u savrsenom stanju.
Ponude na PM.
Prednost imaju Bioshock, Fallout 3 i Prince of Persia, mada, prihvaticu i druge ponude.

Menjam Oblivion Game Of The Year (pakovanje je Platinum, uz nju ide mapa, knjizica, igra je nova, danas sam je dobio, ali nije moj zanr). Napomena za one koji ne znaju, uz GOTY se dobija Oblivion i obe ekspanzije, The Shivering Isles i Knights Of The Nine. S obzirom da je igra gajnc nova i da je GOTY trazim nesto novije ili dve starije, ponude i dogovori na pm

Menjam...Uncharted: Drake's Fortune-original sa knjižicom, disk pusten 2x, nov
za
PES 2009

Moram cisto nesto off-topic da komentarisem...
Ne verujem da neki ljudi menjaju igrice koje su izasle pre 2-3 godine i traze za to igrice koje su izasle pre par meseci...Mislim dajte ljudi npr. Obvilion i Uncharted mogu da nabavim obe za ukupno 3500-4000 a da su nove,a polovne oko 2500...Nerealno je traziti za njih onda igrice koje vrede po 3500 ili cak vise!
Cisto sam morao to da kazem,ako nekome smeta neka se slobodno obrise.

Pretpostavljam da si ti od onih kojima je na autu najbitnije godište i kilometraža... kvalitet je tek u petom planu :)...

Vidi ovako, najstarije igre za PS3 su 2 godine :)... drugo, ako neko kupi PS3 i u bundle dobije onako neku prosečnu igru novijeg datuma, nije igrao uncharted, po meni je normalno da mu se isplati da je zameni za tako dobru igru... ma koje je ona godište :).

Što? Ja sam, recimo, svojevremeno nudio najnovije igre samo da dođem do Oblivion GOTY izdanja. Ne gleda se vrednost igre po datumu izlaska, posebno kada se radi o konzolama. Ako nekome ne odgovara, neće razmeniti, ako odgovara - što da ne.

edit: Bane već reagovao, odnosi se na post iznad njegovog.

Poslednja izmena:
Dj Marko, Marko Dj ili kako god se zoves ovih dana, ja svaku igru mogu da nabavim max po 30-40 evrica, NOVU. Upravo sam narucio NFS Undercover za 38 evra. tako da nemoj gledati cene ovde, nego po kolko se igre van mogu naci, a drugo, dva posta iznad mog ti sve govori!

Dosta offtopic-a, imam Haze u ponudi, skoro nov, full pakovanje, disk u extra stanju, ja ga uzo samo zbog MP ali mi se MP ne svidja, tako da ponudite nesto lepo (novija igrica je :) )

Treba uzeti u obzir da li je dotična igra naknadno izašla u Platinum izdanju. Jasno je da je neko Heavenly sword platio nekada davno 6000 dinara, ali danas ta ista košta 21€+poštarina. Ima smisla donekle, ali opet, niko ovde nije nepismen i nek sami procene da li pristaju na zamenu ili ne.

Pretpostavljam da si ti od onih kojima je na autu najbitnije godište i kilometraža... kvalitet je tek u petom planu :)...

Vidi ovako, najstarije igre za PS3 su 2 godine :)... drugo, ako neko kupi PS3 i u bundle dobije onako neku prosečnu igru novijeg datuma, nije igrao uncharted, po meni je normalno da mu se isplati da je zameni za tako dobru igru... ma koje je ona godište :).

Jeste to tacno i nemam ja nista protiv,samo sto uglavnom ne traze prosecne vec dobre kao sto su pomenute PES 09 ili npr. MGS4, GTA IV i slicno!
I kvalitet mi je u prvom planu,nemam nesto puno igrica ali su sve vrhunske igrice bile one stare ili novije.

Ima smisla donekle, ali opet, niko ovde nije nepismen i nek sami procene da li pristaju na zamenu ili ne.

To se podrazumeva, samo ne shvatam te ljude koji stvarno misle da ce dobiti MGS4 za ne znam neku stariju igricu.Neka oni stavljaju ako misle da ce moci nekoga da zaj......

ja se slazem sa ovim. jeste da postoje malo cudne (da ne kazem nesto drugo) ponude, ali niko nikog ne tera na te zamene. kome odgovara nek se menja.

ps. menjam virtua tenis 3 za killzone2 :D

Dajem ti MGS4 i GTA IV za tenis!:d

Tako...Dosta od mene na tu temu!

Sto se tice ove price Switch je rekao da ima GTA 4 na razmeni ja sam mu ponudio Resistance (matori), ko zna mozda covek ima napucan komp, nabavio narodnu verziju igre pa mu ne treba na konzoli. Al ipak nista od toga, mada se nisam puno ni nadao. :D

Moram cisto nesto off-topic da komentarisem...
Ne verujem da neki ljudi menjaju igrice koje su izasle pre 2-3 godine i traze za to igrice koje su izasle pre par meseci...Mislim dajte ljudi npr. Obvilion i Uncharted mogu da nabavim obe za ukupno 3500-4000 a da su nove,a polovne oko 2500...Nerealno je traziti za njih onda igrice koje vrede po 3500 ili cak vise!
Cisto sam morao to da kazem,ako nekome smeta neka se slobodno obrise.

Ima rezona to sto pricas, mada je i kvalitet igre u pitanju. Sto se mene tice spreman sam da doplatim, a dajem Uncharted: Drake's Fortune + FIFA 2008 za PES 2009.

Eto, kad je grof bio cicija... :d

Sto se tice ove price Switch je rekao da ima GTA 4 na razmeni ja sam mu ponudio Resistance (matori), ko zna mozda covek ima napucan komp, nabavio narodnu verziju igre pa mu ne treba na konzoli. Al ipak nista od toga, mada se nisam puno ni nadao. :D

E da si ponudio Virtua Tennis 3...:D

e,dosta OFF :) ocu da se RAZMENJIVAMO!!!11!!!

Ontopic:
Kane&Lynch, COD3, NFSprostreet -sve u super stanju.... za neku jachu ili novu tipa MGS4 ili DEAD SPACE, ili RESISTANCE2, COD5.....
(da,u pitanju je razmena tipa 2 ili 3 moje za jednu jachu)

cmok svima :*

Zanima me, da li je neko kupovao one silne dodatke za novi NFS, posto mi stize od nedelje. Ako jeste, nek mi se javi na pm da se dogovorimo oko cene/serovanja toga, tnx :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno