Šta je novo?

Lexmark X2650?

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Sta mislite o Lexmark X2650?

x2650.jpg

Proizvođač : Lexmark

Model : X2650
Dimenzije : 498x373x241 mm
Masa : 5.9 kg
Interfejs : USB 2.0,
Operativni sistemi : Windows,
Funkcionalnost : štampač, skener, kopir,
Štampač Tip : Ink-jet
Brzina kolor : 16 str/min.
Rezolucija kolor : 4800x1200 dpi
Brzina crna : 22 str/min.
Rezolucija crna : 1200x1200 dpi
Format : A4 (210x297mm), A5 (148x210mm), A6 (105x148mm), B5 (176x250mm), Photo (100x150mm), Photo (100x300mm), Photo (130x180mm), Panorama (100x200),
Kopir Zumiranje : 25-400 %
Skener Senzor : CIS,
Optička rezolucija : 600x1200 dpi
Interpolirana rezolucija : 19200x19200 dpi
Kolorit : 36 bit

http://www.itsvet.com/proizvod/lexmark-x2650/comp_comp_multiprinter/51/163

Poslednja izmena:
Lexmark X2650

Osnovno pitanje jeste za koji vrstu štampe ti je potreban štampač odnosno multifunkcijski uređaj?
X2650 je Lexmarkov osnovni inkjet MF model. Samim tim preporučuje se uglavnom kućnim korisnicima sa manjim obimom štampe. Sam uređaj je vrlo korektan za štampanje dokumenata, sadržaja u boji pa čak i fotografija. Kao opciju ima čak i mogućnost 6-bojne foto štampe za visok kvalitet štampanih fotografija.
Skeniranje i kopiranje dokumenata je takođe vrlo jednostavno, i vrši se jednim pritiskom na dugme.
Cena uređaja je više nego povoljna, a kao potrošni materijal postoje kertridži manjeg i velikog kapaciteta. Manji su naravno jeftiniji u nabavci ali se mnogo više isplati upotreba većih kertridža jer štampa po strani bude jeftinija. To naravno ukoliko želiš da kupuješ originalni potrošni. Ako želiš da refiluješ ni to nije problem, kertridži mu se lako refiluju.
Ne kao mana ali više kao nedostatak ovog uređaja je što na njemu nema slotova za memorijske kartice ili PictBridge port pa ne možeš da štampaš fotke direktno sa digitalnog aparata ili mem. kartica, ako ti to uopšte treba.
Ovu opciju imaš na nekim od sledećih Lexmarkovih modela X3650, X4650 ili X5650... ali su oni naravno skuplji.
Sve u svemu ako ti treba MFP za kućnu upotrebu i manji obim štampe nije loš izbor.
Za nešto ozbiljnije, pogotovo ako štampaš u većem obimu biraj neki od jačih modela.

Ako nešto tako misliš, probaj da nam obrazložiš?
Godinama se susrećem i sa HP i Lexmark i Canon i Epson štampačima i ni za jedan brend ne mogu da dam tako crnu ili belu sliku.
Jednostavno kod svih njih imaš i dobrih i loših modela.
Konkretno X2650 kao naslednik ranijih Lexmark-ovih modela u ovoj klasi je vrlo korektan uređaj.

prvo što je jedino Lexmark podigao tužbu protiv recklaže, to je najveći i najbitniji razlog. Osim toga kvalitet velikog broja MF uredjaja je slabiji u odnosu na konkurenciju. Redovni problem je sa povlačenjem papira, slabo riješeno pitanje graničnika za papir. Imao sam veliki broj printera na servisu sa Paper Jam Error a problem je sa različitim senzorima. Kertridži su laki za punjenje ali i laki za crkavanje. Pa ima seriju samo sa jednim kertridžom!!! Ako treba mogu još....
U ovom konkretnom slučaju HP F2280 je mnogo bolji izbor, svakako po mom subjektivnom mišljenju.

uzeh ga ipak

Uzeo sam ga ... meni zapravo stapac i ne treba :) U stvari vrlo retko stampam ali nek se nadje, ponekad zatreba. Skener nemam a i stvarno je jednostavan, jednim pritiskom tastera kopira crno belo ili u boji. Takodje i skenira pritiskom na taster. Kvalitet stampe nije nesto specijalno, crna i nije bas crna vec tamo siva ali za te pare ne verujem da ima bolje. Cena je bila jedini razlog (2400 din) pa rekoh ajd, nije tako mnogo a zavrsice posao ponekad.

prvo što je jedino Lexmark podigao tužbu protiv recklaže, to je najveći i najbitniji razlog. Osim toga kvalitet velikog broja MF uredjaja je slabiji u odnosu na konkurenciju. Redovni problem je sa povlačenjem papira, slabo riješeno pitanje graničnika za papir. Imao sam veliki broj printera na servisu sa Paper Jam Error a problem je sa različitim senzorima. Kertridži su laki za punjenje ali i laki za crkavanje. Pa ima seriju samo sa jednim kertridžom!!! Ako treba mogu još....
U ovom konkretnom slučaju HP F2280 je mnogo bolji izbor, svakako po mom subjektivnom mišljenju.
Mogu da se složim sa tobom jedino oko toga da im je serija sa jednim kertridžom bezveze...
Ne vidim kakve veze sa kvalitetom uređaja ima podatak da je Lexmark podigao tužbu protiv reciklaže? Čak i ako je podigao, meni je to logično ljudi žive od prodaje originalnog potrošnog materijala...
Problemi sa povlačenjem papira nisu ništa manje prisutni nego kod ostalih proizvođača i uglavnom su vezani za loše rukovanje štampačem od strane korisnika.
Konkretno sami uređaji se procentualno mnogo ređe kvare nego npr. kod HP-a. Naravno da sam uzeo u obzir procenat prodatih uređaja sa procentom onih koji dođu na servis.

Mogu da se složim sa tobom jedino oko toga da im je serija sa jednim kertridžom bezveze...
Ne vidim kakve veze sa kvalitetom uređaja ima podatak da je Lexmark podigao tužbu protiv reciklaže? Čak i ako je podigao, meni je to logično ljudi žive od prodaje originalnog potrošnog materijala...
Problemi sa povlačenjem papira nisu ništa manje prisutni nego kod ostalih proizvođača i uglavnom su vezani za loše rukovanje štampačem od strane korisnika.
Konkretno sami uređaji se procentualno mnogo ređe kvare nego npr. kod HP-a. Naravno da sam uzeo u obzir procenat prodatih uređaja sa procentom onih koji dođu na servis.
E232 ima grešku sa usb portom, samo u jednom trenutku prestane da radi i to je slučaj kod skoro 50% printera, nema problem sa LPT!!!
C532 ima problem sa ventilatorom
X340 redovni greška koja se ispisuje je FAN ERROR
..... mogu još ako hoćeš ali ne znam da li ima svrhe

Posjedujem Lexmark X2530, koga sam kupio kao "best buy" proizvod poslije istrazivanja performansi sa neta...
...i bio sam prezadovoljan, sve dok se nije potrosio crni kertridz!
Dopunio sam ga, vratio u stampac, ali je i dalje pokazivao da je pri kraju. Nakon nekog vremena je registrovao da je "potrosen" i nudio mi samo opciju "complete-a-print", sto ce reci da mogu da stampam iskljucivo sa kolor kertridzom.
Pokusao sam naci resenje sa neta i shvatio da Lexmark ima u sebi cip koji registruje ID kertridza, tako da isti nece prihvatiti kao "puniji". Probao sam reinstaliranje softvera, vadjenje i vracanje kertridza u stampac i svakakva moguca cudesa koja su predlagali neki ljudi, ali bezuspjesno!!!
Neki stariji modeli su pamtili samo po jedan ID, tako da se i moglo naci neko rjesenje!

Najbolja rjesenja koja su ljudi sa foruma predlagali bila su:
motorna testera,
let kroz prozor,
pa cak i katapultiranje natrag u fabriku...

Sve u svemu, kupovinom Lexmarka dobicete jeftin stampac koji solidno odradi posao, ali zato i relativno brzo trosi relativno skupe i nedopunjive kertridze...

Ukoliko pak neko ima resenje za ovakav problem s kertridzima neka mi pomogne da ustedim neki dinar...

E232 ima grešku sa usb portom, samo u jednom trenutku prestane da radi i to je slučaj kod skoro 50% printera, nema problem sa LPT!!!
C532 ima problem sa ventilatorom
X340 redovni greška koja se ispisuje je FAN ERROR
..... mogu još ako hoćeš ali ne znam da li ima svrhe

U potpunosti se slazem.

Posjedujem Lexmark X2530, koga sam kupio kao "best buy" proizvod poslije istrazivanja performansi sa neta...
...i bio sam prezadovoljan, sve dok se nije potrosio crni kertridz!
Dopunio sam ga, vratio u stampac, ali je i dalje pokazivao da je pri kraju. Nakon nekog vremena je registrovao da je "potrosen" i nudio mi samo opciju "complete-a-print", sto ce reci da mogu da stampam iskljucivo sa kolor kertridzom.
Pokusao sam naci resenje sa neta i shvatio da Lexmark ima u sebi cip koji registruje ID kertridza, tako da isti nece prihvatiti kao "puniji". Probao sam reinstaliranje softvera, vadjenje i vracanje kertridza u stampac i svakakva moguca cudesa koja su predlagali neki ljudi, ali bezuspjesno!!!
Neki stariji modeli su pamtili samo po jedan ID, tako da se i moglo naci neko rjesenje!

Najbolja rjesenja koja su ljudi sa foruma predlagali bila su:
motorna testera,
let kroz prozor,
pa cak i katapultiranje natrag u fabriku...

Sve u svemu, kupovinom Lexmarka dobicete jeftin stampac koji solidno odradi posao, ali zato i relativno brzo trosi relativno skupe i nedopunjive kertridze...

Ukoliko pak neko ima resenje za ovakav problem s kertridzima neka mi pomogne da ustedim neki dinar...

Rešenje postoji a odnosi se na većinu novih Lexmakovih štampača
Moraš da kupiš crni kertridž sa oznakom 34 koji kasnije može da se dopunjuje a kad nastane isti problem sa color kertridžem kupi Lexmark color kertridž sa oznakom 35 koji se takođe može puniti.
Jeste investicija ali...

Pozdrav,

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Apsolutno se slažem

Rešenje postoji a odnosi se na većinu novih Lexmakovih štampača
Moraš da kupiš crni kertridž sa oznakom 34 koji kasnije može da se dopunjuje a kad nastane isti problem sa color kertridžem kupi Lexmark color kertridž sa oznakom 35 koji se takođe može puniti.
Jeste investicija ali...

Pozdrav,

A jel može taj ketridž broj 34 da se koristi i za lexmark 2650 ili mora koliko sam pročitao na netu 15a i 14a koji nisu zaštićeni softverski ali koje je teško naći kod nas?

To i mene interesuje. Mada su ga u svim recenzijama ocrnili - među najskupljim urđajima, kada se pogleda cena štampe po strani.

Sta se desava kad mastilo nestane i napuni se spricem? Da li stampac odbija da stampa ili prikazuje da nema tonera a i dalje stampa? Da li pomaze da se toner napuni pre nego sto skroz postane prazan? Znaci da mu ne dozvolimo da prijavi gresku da je skroz prazan ili je bas pametan :)

A ako treba menjati ketridze... bacih pogleda ne cene Lexmark ketridza u nekom mega mareketu, one su vece od celog stampaca u kompletu :) Vise se isplati kupiti opet isti a stari baciti nego kupovati mastila :) Ketrzi u kompletu su preko 2500 din. a ceo stampac sam platio 2400 !!! Mozda su u specijalizovanim prodavnicama cene mastila nize ... da sam znao da se ne moze puniti sigurno ga ne bih ni kupio.

Poslednja izmena:
Momci moj savet ako niste kupili Lexmarka onda što dalje od njega.
Ako ste ga kupili moguća je kupovina određenih kertridža koji mogu da se pune ali to će Vas koštati kao nov štampač.
To se odnosi i na Epson

PS

Ako HP drži 60% tržišta štampača u svetu a 40% svi ostali pitajte se zašto

Verovatno se svi (kao i ja) dvoume: Lexmark x2650 za 2300 din ili Canon pixma mp140 za 3000 din. Trenutno su na akcijama, pa da iskoristimo to.

Za Lexmark treba proveriti da li staju kertidži 34 i 35 (kao što je već neko pomenuo). Za Canon su mi rekli da svi mogu da se pune.

Verovatno se svi (kao i ja) dvoume: Lexmark x2650 za 2300 din ili Canon pixma mp140 za 3000 din. Trenutno su na akcijama, pa da iskoristimo to.

Za Lexmark treba proveriti da li staju kertidži 34 i 35 (kao što je već neko pomenuo). Za Canon su mi rekli da svi mogu da se pune.

CANON CANON CANON
BEZ DISKUSIJE

Pošto sam kupio X2650 kažite definitivno da li mogu da se dopunjavaju ili ne kertridži ?

A sta bi sa onim da u sebi ima čip koji registruje ID ? Jer proverio neko za 34 i 35 ?

Sta sa ovim linkom? Dokaz da se pune ili ne ili samo link da narucimo ketridze iz Engleske koji su jeftini :)

Da li postoji nacin da se zezne elektronika/ Da se napune pre potpunog praznjenja i sl. ???

SASA 022 JE LEPO NAPISAO DA 14 I 15 NE MOGU A DA 14A I 15A MOGU (ALI IH NEMA NA NAŠEM TRŽIŠTU).

SASA 022 JE LEPO NAPISAO DA 14 I 15 NE MOGU A DA 14A I 15A MOGU (ALI IH NEMA NA NAŠEM TRŽIŠTU).

Ma i da ih ima ... necu ih kupiti sigurno :)
Kostaju malo vise nego kompletan stampac ... kad potrosim, sluzice mi samo kao skener :)

Cudi me da neko nije smislio da zezne elektroniku. Ja cu pokusati da napunim malo pre nego sto pokaze da je skroz prazan pa da vidim sta ce biti

A sta kazete za ideju: umesto novih ketridza kupiti jos jedan stampac za 2300 dinara ? :)

Poslednja izmena:
A sta kazete za ideju: umesto novih ketridza kupiti jos jedan stampac za 2300 dinara ? :)

Ideja je dobra, samo sto ce:

1. Lexmark da propadne pa mi zao
2. Mene ce skupo da kosta stampanje :) Racunao sam da ce me punjenje kostati 500-600 din. ovako ispade 2300 :)

Ove Lexmarke sada daju na poklon uz Samsung fotoaparat za 7000 din :)

Poslednja izmena:
Izgleda da se definitivno se ne moze puniti ovaj ketridz 14 ... drugaru se potrosio (ne do kraja), napunio i on poceo da izbacuje greske i sada ne stampa uopste color, samo crnu koju nije punio.

Nažalost, osetio sam na svojoj koži šta znači "Lexmarkova borba protiv refilovanja". Ali, zar ne može neko da se doseti kako da ih prevarimo ;)

Kertridzi 14 a i 15a mogu da se pune i ima ih na nasem trzistu.
Kertridzi 34 i 35 nisu zakljucani i mogu da se pune.

Stmpaci E 232 jesu imali problem sa usb portom ali ne kao sto je neko rekao u 50% slucajeva, taj koji je to rekao verovatno radi u nekom servisu u koji je doslo malo tih uredjaja pa je zakljucio da je procenat 50%, kod mene su skoro svi koji su ikada zavrsili na servisu bili i procenat je oko 10% od ukupnog broja reklamacija za taj model , a ne 10% od prodatog broja uredjaja. Pri tome broj reklamiranih uredjaja sa bilo kojim kvarom je oko 1.5% od kolicine prodatih uredjaja za taj model sto je daleko bolje od konkurencije.
C532 problem sa ventilatorom? Nikad video takav problem, imao sam problem na jednom komadu sa printhead-om i mislim na 2 ili 3 sa senzorom u fuseru. Ono sto sam primetio kod njih jeste jedna glupost koju sam imao kod par korisnika , a to je da prijavljuje da tray-1 nije u stampacu i ako je on u stampacu.
Ovaj problem se jednostavno resava ciscenjem malog kvadratnog ogledalceta na samom tray-u koji kada se isprlja ne vraca signal na senzor.
X340 takodje nikada nije dosao na servis zbog problema sa ventilatorom, bilo je nekoliko reklamacija zbog neispravne elektronike i jedan ili dva zbog neispravne optike na skeneru.

Inace za sve koji tvrde da je isplativije da kupe drugi uredjaj umesto novih kertridza mogu samo da kazem da nisu u pravu , svi proizvodjaci stampaca uz stampac daju takozvane starter kertridze ili tonere koji NIKADA nisu istog kapaciteta kao i aftermarket toneri i kertridzi. Tacnije starter kertridzi su napunjeni sa 1/3 do 1/2 kapaciteta u zavisnosti od proizvodjaca stampaca i modela.

Vrh Dno