Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
16 MBit/s uopste za 50e uopste nije toliko lose... S obzirom da ce biti flat rate, bez p2p shapinga. Sad mozemo da kazemo da imamo net koji je malo gori, ili malo gori (kako se uzme) od onog u Kanadi i Australiji.

po kom kursu računaš evro kad se na 4675 doda PDV da ispadne 50E?

;)

Poslednja izmena:

Pazite smejuriju :

"Za zahtevnije korisnike spremamo novi ADSL paket koji će imati znatno veću brzinu od pomenutih ADSL paketa. Sve informacije o novom paketu će biti dostupne na našem sajtu posle 1. Januara."

Sta to oni "spremaju" kad je telekom taj koji podesava brzine na portovima i odlucuje o brzinama svih paketa :)

Pazite smejuriju :

"Za zahtevnije korisnike spremamo novi ADSL paket koji će imati znatno veću brzinu od pomenutih ADSL paketa. Sve informacije o novom paketu će biti dostupne na našem sajtu posle 1. Januara."

Sta to oni "spremaju" kad je telekom taj koji podesava brzine na portovima i odlucuje o brzinama svih paketa :)

Pa verovatno onaj paket neograniceno Mbs/768 kbs..
Ili neko novo cudo..
Poz

Poslednja izmena:
16 MBit/s uopste za 50e uopste nije toliko lose... S obzirom da ce biti flat rate, bez p2p shapinga. Sad mozemo da kazemo da imamo net koji je malo gori, ili malo gori (kako se uzme) od onog u Kanadi i Australiji.

Slazem se - sigurno nije najbolja ponuda na svetu, ali mislim da konacno mozemo da kazemo da je napravljen iskorak. Treba izdvojiti malo vise para, ali ako sve bude ovako, necemo vise pricati o tim brzinama kao o nekom drugom univerzumu. Cak i da niko ne uzme, super je znati da mozes da imas brzinu o kojoj si sanjao. Ja se i dalje nisam oporavio od vise od decenije dial up-a, iako sam ga se medju prvima otarasio, tako da bi' mogao bar na kratko da se lecim uz 16 Mbit-a :). Kad sam video 4, odusevio sam se, a kad sam video nastavak, malo mi 4 - daj 4 puta toliko :D

Poslednja izmena:
Sta mislis, da li ce taj upload da poboljsa online gaming? Ako da, ima da spavam Na Tekkenu na PS3 :p

Ma ako je los netcode, kao u PES-u recimo, mozes da imas i 8mbit/8mbit ne vredi... Killzone 2 je radio odlicno na 768/64 tako da... ali znacice sigurno..

Vala je vec bilo vreme... Ali uvek postoji jedno ali. a to je:

Zasto li sam mislio da ce biti jeftinije :( (Sad ce neko reci samo kukas bla bla bla)

Neznam zasto si mislio da ce bit jeftinije,ako ce cena 4mb/s biti 2.849, a 8mb/s 4500 , to i nije mnogo vise,a ipak je duplo brze.Mi tesko nalazimo razloge za zadovoljstvo bilo sta da je u pitanju,reko bi covek da smo zadnjih 20-tak godina bili najrazvijenija zemlja sveta,pa smo se na "lose" navikli!

Poslednja izmena:
po kom kursu računaš evro kad se na 4675 doda PDV da ispadne 50E?

;)

Ne videh PDV :(...

Slazem se - sigurno nije najbolja ponuda na svetu, ali mislim da konacno mozemo da kazemo da je napravljen iskorak. Treba izdvojiti malo vise para, ali ako sve bude ovako, necemo vise pricati o tim brzinama kao o nekom drugom univerzumu. Cak i da niko ne uzme, super je znati da mozes da imas brzinu o kojoj si sanjao. Ja se i dalje nisam oporavio od vise od decenije dial up-a, iako sam ga se medju prvima otarasio, tako da bi' mogao bar na kratko da se lecim uz 16 Mbit-a :). Kad sam video 4, odusevio sam se, a kad sam video nastavak, malo mi 4 - daj 4 puta toliko :D

Posle dajl apa, vajerlesa, i ostalih nacina pristupa netu... Brzina od 2Mbit/s mi je sasvim dovoljna... Smeta mi doduse D/U odnos. Ali nijedan provajder nije savrsen!

Pazite smejuriju :

Pa dobro to je marketing,vecina korisnika nema pojma da sve to zavisi od telekoma!

Ajde neko ko je pre prethodnog adsl povecanja bio na speed up-u da kaze sta se desilo kad se ruter resinhronizovao na novu brzinu.Znaci sad mi je ruter sinhronizovan na 1535/133 a paket sam 768/64.Jel vam se ruter sinhronizovao kako treba ili ne?
Imam neki osecaj da ce da pobrljave speed up useri kad bude povecanja

Ako znamo da vecina isp-a u Kanadi dozvoljava oko 100gb dl/up zajedno onda je on na papiru vec sad bolji. A Australiju sa svim njenim ogranicenjima necu ni da pominjem pogotovo sto se kod njih razmislja o uvodjenju nekog filtera/firewalla poput onog u Kini gde ce oni odluciti cemu mozes da pristupis a cemu ne. Evropa vec neko vreme prednjaci u odnosu na severno americki kontinent po pitanju internet pristupa pa smatram da ne treba da se poredimo sa njma vec sa zemljama iz okruzenja/zapadne evrope. Naravno pitanje je i da li ce telekom moci da izgura te brzine tj. zadrzi neki kvalitet kao dosad.

Uf, sta je sad Netocode? A odakle ti Killzone 2 kad jos nije izasao?? :zgran:

Netcode, pa samo ime kaze :) Kako programeri naprave da igra radi online, neki odrade to odlicno, neki ocajno... A KZ2 sam bio u Beta testiranju...

Jel se zna nešto za Direct@Home korisnike kod Sezama??? Nama brzine nisu promenjene u novembru. :mad: I dalje sam na 512/256. Slao sam mejlove tehnickoj podršci, ali njihov odgovor je da neće biti povećanja, već ćemo dobiti smanjenje pretplate (bila 1350, sad je 1286 :wall::wall::wall:). A kako stvari stoje, izgleda da će nas zaobići i u januaru...
Tako da ću verovatno početi da tražim novog provajdera.

Ajde neko ko je pre prethodnog adsl povecanja bio na speed up-u da kaze sta se desilo kad se ruter resinhronizovao na novu brzinu.Znaci sad mi je ruter sinhronizovan na 1535/133 a paket sam 768/64.Jel vam se ruter sinhronizovao kako treba ili ne?
Imam neki osecaj da ce da pobrljave speed up useri kad bude povecanja

Meni je pre povecanja bilo 1535 a sada je 2047 iako sam na 1.5mbit paketu. Ja mislim da ce posle novogodisnje povecanja pisati 4096. Naravno to samo stoji u ruteru, nema nista od toga u praksi.

Jel se zna nešto za Direct@Home korisnike kod Sezama?

Šta je Direct@Home?

EDIT: Aha, to je ovo: http://rapidshare.com/files/104418771/D_H.pdf
kombinacija wireless-a i adsl-a... info:

Radi se o kombinaciji Wireless + ADSL. Znači dovuku wireless link do krova zgrade (ukoliko postoje tehničke mogućnosti), tu valjda stave DSLAM na postojeće telefonske instalacije i onda ide ADSLom (mimo Telekoma) do krajnjih korisnika.

Morate se prijaviti na http://www.sezampro.rs/dh, oni će proveriti da li je sve to moguće i obavestiti vas.

Poslednja izmena:
Meni je pre povecanja bilo 1535 a sada je 2047 iako sam na 1.5mbit paketu. Ja mislim da ce posle novogodisnje povecanja pisati 4096. Naravno to samo stoji u ruteru, nema nista od toga u praksi.

Pa to pitam,znam da je u praksi :banana: ali pao mi je sledeci scenario napamet:
odrade povecanje,ruter se sinhronizuje kako treba,ali si softverski zakucan na staru brzinu,jer si speed up user :)

Danas mi stigao mail od Verata:

Postovani,

u prilogu Vam dostavljamo racun za ADSL uslugu za mesec januar.

Napominjemo da ce od 01. januara 2009 godine svim korisnicima biti povecane download
kao i upload brzine na
sledeci nacin:
- 768/64 Kbit/s na 1024/128 Kbit/s
- 1536/128 Kbit/s na 2048/192 Kbit/s
- 2048/192 Kbit/s na 4096/256 Kbit/s

S postovanjem,

VeratNet
Sektor za privatne korisnike
Sluzba za direktnu i indirektnu prodaju

evo meni digli brzinu ruter sinhronizovan na 2043/186 ali obistinio se scenario,zakucan sam na 768...........cccccccccc

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    29.9 KB · Pregleda: 202
Poslednja izmena:
^ Jesi li probao kako ide download, da li ide po toj novoj brzini ili ide po staroj ?

Poslednja izmena:
@banej2 Ide po novom. Sam se restartovao ruter i va-la, evo i dokaza:

Evo download i sa microsoftovog sajta :

Poslednja izmena:
Povecano i kod mene, Telekom! Kako kaze IDM, brzina je sada izmedju 230-250 KB/sec, sto ce reci 2 MBit-a!!!. :banana:

Evo sad mi je lik iz teh podrske priznao da ukoliko je zvanicno krenulo povecanje da jesam ostecen,ali oni nemaju zvanicno obavestenje tako da nema kome da se zalim,znaci SPEED UP useri,ispushili smo ga

Ja samo imam da dodam za sve koji porede naš net sa kanadom i kojima 50 evra nije mnogo za tu brzinu:Evo ja vas pitam,koja je prosečna plata u Kanadi a koja kod nas???Kakav je standard kod njih a kakav kod nas???
Ako ima takvih kojima 50 evra mesečno za net nije mnogo,šta da kažem,svaka im cašt,onda im je standard do jaja...Ali budući da nismo ni blizu kanade,ni geografski ni sa standardom,ja bih vas zamolio da se poredite sa Bugarima i Rumunima koji su nam u oba navedena primera bliži i takodje polgedajte njihove brzine i cene,pa onda razmislite o čemu pričate
Sjajna vest za povećanje i bilo je krajnje vreme,ali onaj paket od 16mbita ako stvarno bude po onoj ceni,to je pljačka

ja sam ostecen,ali nema zvanicnog obavestenja da sam ostecen.....lol

Telekom sucks,kao oni Vogoni sto neko nekad rece :)

Evo sad mi je lik iz teh podrske priznao da ukoliko je zvanicno krenulo povecanje da jesam ostecen,ali oni nemaju zvanicno obavestenje tako da nema kome da se zalim,znaci SPEED UP useri,ispushili smo ga

Cek' malo...sto to kazes? Kod proslog ubrzanja nije bilo nikakvih problema, imao sam speedup i sve je odradjeno na vreme. Stvarno mislis da ce svima povecati istovremeno?

Strpljenje, daleko smo od prvog januara.

Ma gde istovremeno... Možda bi i mogli da nije milion isturenih stepena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno