Šta je novo?

Iskustva misljenja HP550

DKphoto

Slavan
Učlanjen(a)
26.06.2008
Poena
319
Misljenja, iskustva..........

Prilozi

• hp550-lg.jpg
    hp550-lg.jpg
    38.6 KB · Pregleda: 118
  • hp_hp550_v.jpg
    hp_hp550_v.jpg
    37.8 KB · Pregleda: 100
Pomoc...

Ovako uzeo je ortak ovaj laptop pa ga doneo kod mene da mu ubacim win xp,ali ima jedan problem koji ja neznam da resim...
Dakle laptop im freedoosss namestio sam da cita boot sa diska,ucita on win sve lepo i lupim mu enter za instal windows i tada izbaci poruku:

Make sure any hard drivers are powered on and properly connected to your computer,and that any disk-related hardware configuration is correct.The way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.

Probao sam da podesim nesto u biosu ali nece,sta treba tacno da radim?
Ako zna neko neka pomaga...
Hvala!!!

Sad sam citao na hp sajtu pise za operativne sisteme samo vistu podrazava zar je moguce da zbog toga mi izbacuje ovo?

Aj pokusacu valjda ce da proradi...

Poslednja izmena:
Probao sam to da uradim,ubacio sam drajvere i situacija je ostala ista opet izbacuje:
Make sure any hard drivers are powered on and properly connected to your computer,and that any disk-related hardware configuration is correct.The way involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Shit neznam sta da radim,ovo me bas smori... :S

U subotu sam uzeo ovaj lap top (najjevtinija verzija). Ono sto su mi jos u prodavnici rekli je da pre instalacije XP u BIOS-u disablujem SATA mode.

Posle toga je instalacija XP SP3 protekla bez problema (jedino sto nemam Srpsku Latin tastaturu zbog obogaljene verzije XP) ali resice se i to.

Inace HP 550 me je kostao 29950 din. i mislim da za te pare nema bolje.

pozdrav

Poslednja izmena:
Probao sam to da uradim,ubacio sam drajvere i situacija je ostala ista opet izbacuje:
Shit neznam sta da radim,ovo me bas smori... :S
http://www.laptoptestovi.com/Edukac...instalirati-Windows-XP-na-SATA-hard-disk.html
:wave:
U subotu sam uzeo ovaj lap top (najjevtinija verzija). Ono sto su mi jos u prodavnici rekli je da pre instalacije XP u BIOS-u disablujem SATA HD.

Posle toga je instalacija XP SP3 protekla bez problema (jedino sto nemam Srpsku Latin tastaturu zbog obogaljene verzije XP) ali resice se i to.

Inace HP 550 me je kostao 29950 din. i mislim da za te pare nema bolje.

pozdrav
За тај новац сигурно нема боље. Моја једина замерка је што има моно звучник.
Ајд покушај да пустиш неки 720p HD или m-HD видео па ми откуцај да ли ради.

E ovo za HD i mene zanima!

P.S. Šta je tačno najjevtinija verzija? (pošto vidim da je verzija sa Core2Duo 1.4 2GB rama i 120GB hardom 7000din skuplja? )

P.P.S. Kakav je u poređenju za 6735s ?

najjeftinija bese neki celeron 2.4? ili mozda 2.0? uglavnom za 720p ne verujem da ce biti problem, a 1080p ne verujem da ce biti bas za gledanje sa njega...

kvalitet izrade mislim da je za nijansu losiji od 6735s, ekran i tastatura koliko sam ja uspeo da procenim su u rangu (hp to drzi na jednom nivou za entry modele), ali integrisani intel vs 780g nema poredjenja |))
jedino sto ne znam je da li je baterija bolja od ove u hp530 sto ja imam, tj koliko ce u praksi da drzi (uz stednju...), a to je po meni bila mana prethodniku...

sto se mono zvucnika tice, meni bar nikad nije smetalo... i da je stereo ne bi bio neki.. za neko ozbiljnije gledanje ext zvucnici (i veeeliki ekran), a za gledanje u avionu ili na krevetu je sasvim dovoljan...

HP 550 je super varijanta ako neko hoce da instalira leoparda. Mislim na hackintosh varijantu. :)

Da ne otvaram novu temu, i mene zanima kako se ponasa GMA X3100 u kombinaciji sa tim najslabijim ili nesto jacim procesorom kada je HD u pitanju (bar 720p, i po mogucstvu DXVA kompatibilan materijal).
Znaci ko ima ovaj lap, a nije mu tesko, neka proba i prenese utiske, dakle, da li pusta, da li ima seckanja, kasnjenja zvuka i sl.

Sto se tice zavrsne obrade (plastika jel te :) ) imam utisak kao sto je danijel00 gore vec napomenuo malkice losija od 6735s serije (licno misljenje mozda gresim :) ) iako sam imao priliku oba da pipnem i stipnem. Model sa Intel Cel procesorom (Part Number FU408EA) je u principu po mom misljenju za neku zaista najosnovniju namenu. Ne moze se ocekivati nesto preterano od njega, ne poseduje bluetooth, card reader sto se da se razumemo i ne ocekuje za cenu koja je aktuelna na nasem trzistu. Model sa C2D procom (FU411EA) je vec nesto ozbiljnije, grafika je ista kao i u slabijem modelu - X3100,poseduje bluetooth, cardreader, on bi vec mogao da se poredi sa serijom 6735s (konkretna razlika je ako se ne varam u procesorima, AMD - 6735s, Intel 550) izuzev po boji, HP 550 nema WebCam, i kod 6735s je grafika HD3200 koja je svakako bolja od varijante X3100.

A da uz jeftiniji model ne dobijate HP Basic Caring Case torbu :)

P.S Nemojte mi zameriti sto je post malo zbrda zdola, sav konfuzan, mnogo mi se SPAVA :)

Poslednja izmena:
Kupio sam ga sa c2d 1.40 i baterija mu je za sada ekstra i posto automatski smanji kontrast komp drzi bar 2 sata i nekih 20 min. Uz surf, mjuzu i word. Instalirao sam i neke stare hitove koje nisam presao i ok rade ali mislim da se treba drzati igara do 2004 godine. Photoshop isto ok radi. Inace platio sam ga 29000 din. Ekran ima probijana i zvucnik jeste mono sto mu je mana ali ne nesto znacajna.Bluetooth je cudljiv sa nekim modelima radi sa drugim nece. Card reader cita mmc i sd. Relativno je tih, ali mnogo tisi od laptopva sa ne integrisanom grafickom. Kod mene je tastatura na srpskom. Inace mali mu je touch pad a tastaura mi je ok. Greje se sam na krajnjoj levoj strani. Temp procesora kada je na stolu u nekom uobicajnom radu je oko 50 stepeni. kada radi u photoshopu ili u gta vc onda dobaci do 70 stepeni.

Imam ovaj laptop, jacu varijantu i imam jedan problem. Desava mi se da mi se laptop zakuca usred rada. Izbaci plavi ekran smrti i resetuje se.

Nekad se to desava dok radim nesto u nekom programu, a nekad i sam od sebe kad ne radim nista. Nikad mi se nije desilo da mi se zakuca u podizanju sistema dosad.

Memorija je testirana sistemskim programom iz biosa, a takodje i specijalizovanim programima iz Windowsa i nijedan problem.

Ako neko ima resenje, bio bih mu zahvalan.

Ne uspem da procitam BSOD jer se odmah po njemu resetuje.

Evo vec mi nekoliko dana radi bez resetovanja i vise ne znam sta da mislim i da radim sa njim. Bojim se da bi mi pri necemu vaznom se zakucao i pokvario mi rad.

Ako neko ima jos neku ideju, neka kaze...

Podesio sam manuelno resetovanje i sad mi ostaje da cekam.

Na koji nacin mogu da ocitam temperature? Da li mi je potreban odredjeni hardver ili mogu softverski da ih ocitam?

Poslednja izmena:
Nađi program Everest i u njemu možeš da očitaš temperature komponenti.

Ovo su temperature kad kompjuter nije opterecen.

Prilozi

• sensor.JPG
    sensor.JPG
    142.3 KB · Pregleda: 71
Ovo su temperature kad kompjuter nije opterecen.

To je ok temperatura koliko vidim ;)
Ako ti je memorija ispravna,problem najverovatnije pravi neki drajver-moj buraz ima Dell Studio 1535 i znao je da BSOD-uje na XP-u kada se koristi bluetooth,dakle probleme je pravio drajver za njega
Pokusaj da procitas ipak BSOD jer na njemu pise koji drajver zeza,donja polovina ekrana ako se ne varam :)

U prilogu je slika izvestaja posle 10 sati testiranja cpu i memorije. Za to vreme se nije zakucao.

Sledeci dan je, u momentu kad sam ubacivao bateriju u njega, dok je jos uvek bio na struji, izbacio da nema drajver za Sm Bus Controller i nedugo zatim mi je izbacio BSOD. Sliku takodje kacim. Inace, svi drajveri su uredno instalirani.

Prilozi

• senzor2.JPG
    senzor2.JPG
    165.5 KB · Pregleda: 44
  • 22092009552.jpg
    22092009552.jpg
    437.4 KB · Pregleda: 63
Hmmmm,BSOD nema info za nikakav drajver-mozda onda da eventualno probas sa updateom BIOS-a? :)

Bios je poslednji.

Vise bih voleo da ostane XPe.

Sta je to ANCHI mod?

Laptop mi je trenutno na servisu, pa ne mogu da pogledam nista.

Nazad
Vrh Dno