Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Igra mi radi ocajno na konfi iz popisa.
podesavanja su sledeca:
1440x900
Texture Quality:medium
Render Quality:medium
View Distance:35
Detail Distance:65

frpas mi daje 15 - 25fps,totalno ne igrivo
iskljucio sam vertical sync preko komande,instalirao sam patch
procesor mi radi na 2.75ghz,graficka 650/1900
da li postoji neka komanda ili fix za bolji fps?
posto mi ostaje jedino da igram na low :(

Procesor te kochi, prosto je neverovatna razlika koliko znachi kad imas Intel u odnosu na AMD trenutno. Pogotovo taj tvoj AMD, ipak je malo stariji...

Ja imam slicnu kartu kao ti, brza je mozda 5 - 10%, ti kad overklokujes tu kartu brza je kao moja u defoultu, a fps mi je oko 35 40

Ima, view i detail distance na 1.

Игра заправо иде боље када су оба сетовања детаља бар на 25-30, када се ставе на мање (нпр 10) игра изгледа да константно учитава окружење, док 30 иницијално учита и онда не прави проблеме.

Probao Gta IV na lapu sa 8400 integrushom

Average fps: 5

:)

Turicu mu zadnje mobilne drajvere chisto da vidim jel ce da prebaci 10 :d

udario sam auto configure i sad dosta bolje radi.
render quality je stavio na high
a detial distance smanjio na 35 sad imam 25-30fps
podnosljivo :crash:
probacu i nove drajvere da instaliram..
a sto se tice procesora slazem se da je star ali jos uvek radi posao :)
mislim u svim igrama sem GTA 4
sacekacu jos malo pa ce da padne jedan phenom(mozda quad :p )

Poslednja izmena:
Po čemu je vožnja i ovakva kamera u GTA problematičnija u odnosu na bilo koji fps? Na WASD voziš, na miša koriguješ pogled, apsolutno mi nikad nije zasmetao ovakav sistem, prolazim kroz bilo kakve gužve ko mator. Mislim šta očekujete, need for speed sistem upravljanja samo na strelice i sa fiksiranom kamerom? Tamo voziš na širokim pustim ulicama, ovde bi tako nešto bila čista propast pošto voziš po gradu sa gustim saobraćajem i ulicama koje se seku pod oštrim uglom. Uglavnom odličan posao su uradili, već posle par sati igranja možeš na oko da utvrdiš koja su kola agilna i pogodna za brzu vožnju a koja se ljuljaju i klizaju ko luda.
Ili si zaboravio ili nisi igrao San Andreas(u sta sumnjam) ali u njemu te je kamera u toku voznje odlicno pratila i prlikom skretanja,tako da si opusteno mogao da igras sa samo jednom rukom(misli se na voznju),ovde malo smara sto po nekakad ne mozes da se zavalis dok jurcas gradom,ali dobro,daleko da je sad to neka nepremostiva prepreka:)
naravno u cetvorci je radikalno poboljsana fizika automobila i prosto je milina kada uletis u neku ulicu driftujucji.

Ima ljudi koji voze desnom rukom na strelice....Jedan lik iz kraja je tako vozio Colina2 kad smo se takmičili i prao nas je:d
pa naravno da cjes desnom rukom da vozis na strelice a (uglavnom) levom na WSAD,to je kao kad bi rekao ima ljudi koji nose sat na levoj ruci,a satovi su namenjeni za levu ruku :d ,ja sam levoruk tako da desnom rukom koristim strelice a levom misa,logicno,i savrseno mi odgovara.

Sve u svemu ako vecj cepidlacimo kamera jeste propust ,smara sto recimo levom moram da kontrolisem misa umesto da mi je ta ruka na spejsu(rucna kocnica) te ovako moram palcem da lupam spejs,ali kao sto rekoh,ako hocjemo da cepidlacimo.

Poslednja izmena:
U pravu si M!ST!CX za komande, ortak koji je igrao bas dosta gta3, se odmah zalio da ga nervira kamera u GTA4, nemoze da pusi pljugu i vozi. Problem se jedino moze resiti pogledmom iz kola. Nisam video u opcijama neku opciju da kamera ne bude pametna.

:D:D Xexexeeexeee, koji BUG. Jos uvek ne verujem... :d Dakle, posle odradjenih svih misija (bitnih za glavnu pricu, ostale sam vecinom ignorisao), 'ladno me ex riba (pokojna vec neko vreme) zove na date... :d:d:d Loodnica. Kontam da nisam odradio dovoljno "za zivota" :D, ali ovako ispada extra glupo :d

Poslednja izmena:
Pa nije to... nego kako je krenuo trend u industriji, sledeći GTA će da bude sa zombijima sigurno (i to direktno iz radnje, bez ikakvih patcheva i modova :))...

Komp iz potpisa :) nije lose
Kod:
Statistics
Average FPS: 40.77
Duration: 37.23 sec
CPU Usage: 75%
System memory usage: 75%
Video memory usage: 69%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (75 Hz)
Texture Quality: Medium
Render Quality: High
View Distance: 25
Detail Distance: 37

Hardware
Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 3
Video Adapter: ATI Radeon HD 3800 Series 
Video Driver version: 6.14.10.6891
Audio Adapter: Realtek HD Audio output
Intel Pentium III Xeon processor

File ID: benchmark.cli

Kod mene nema teorije da prebaci preko 23fps. Stavio sam novi dx i drajvere 180.48 ali nisam primjetio poboljsanja u odnosu na 177.83 drajvere. Uglavnom mi je igra isla od 15-23 fps a kad sam ugasio sijenke ne pada ispod 19fps. Jedino nisam probao patch pa ne znam da li bi ista znacilo.

Eh da. Imam mali problem. Od kako sam instalirao ove novije drajvere igra nece da mi sacuva podesavanja za grafiku pa svaki put moram da ih podesavam sto je stvarno smarajuce. Sa starim drajverima nisam imao ovaj problem. Zna li neko kako ovo da rijesim?

Kod mene nema teorije da prebaci preko 23fps. Stavio sam novi dx i drajvere 180.48 ali nisam primjetio poboljsanja u odnosu na 177.83 drajvere. Uglavnom mi je igra isla od 15-23 fps a kad sam ugasio sijenke ne pada ispod 19fps. Jedino nisam probao patch pa ne znam da li bi ista znacilo.

Eh da. Imam mali problem. Od kako sam instalirao ove novije drajvere igra nece da mi sacuva podesavanja za grafiku pa svaki put moram da ih podesavam sto je stvarno smarajuce. Sa starim drajverima nisam imao ovaj problem. Zna li neko kako ovo da rijesim?

documents and setings/user/appl data/local/rockstar games/gta IV/settings pa obrisi settings.cfg udji u igru podesi grafiku pa izadji, trebalo bi da radi.

Rekoh ja...dzaba sve ono pisanije, plus sticky tema kad ima ljudi koje mrzi da to sve citaju...makar to bila citava JEDNA strana sa 10 postova lol...

Poslednja izmena:
@Zak81 Hvala drugar sad radi. Totalno sam zaboravio za ovo.

@nex999 Ako nemas sta pametno da kazes onda bolje nemoj ni pises. Procitao sam ja cijelu temu ali sam zaboravio da je rijesenje u brisanju settings.cfg

pa naravno da cjes desnom rukom da vozis na strelice a (uglavnom) levom na WSAD,to je kao kad bi rekao ima ljudi koji nose sat na levoj ruci,a satovi su namenjeni za levu ruku :d ,ja sam levoruk tako da desnom rukom koristim strelice a levom misa,logicno,i savrseno mi odgovara.

Sve u svemu ako vecj cepidlacimo kamera jeste propust ,smara sto recimo levom moram da kontrolisem misa umesto da mi je ta ruka na spejsu(rucna kocnica) te ovako moram palcem da lupam spejs,ali kao sto rekoh,ako hocjemo da cepidlacimo.

***, ja auto na kompu vozim sa dve ruke - kombinacija A, Y, , i . Zbog toga nema teorije da koristim miša u GTA, osim kad pucam... a i tada nije jednostavno. :) Iz početka me je kamera malo nervirala, al nije strašno. Okrene se dosta brzo. Ako baš neće, opaučim miša i nastavim da vozim. :)

Jednostavno pritisnite slovo C(pogled unazad) i momentalno će se kamera ispraviti.

Xaxa...znaci remapirao SPACE na LEVI KLIK i opet ne mogu da udjem u helikopter:D:DDa zovem Flash-a da mi kucka, ja n'umem brze dobicu artritis:d

Ova fenomenalna igra ce mi izgleda ipak ostati nezavrsena...sto je porazavajuce s obzirom da sam presao FarCry2:p

Meni nije jasno kako ne mozete da se popnete, jel drzite W i stiscete space?

Za ovih desetak puta koliko sam pokusavao:D probao sam razne kombinacije, pa i drzanje W...smorio sam se totalno...a znam da posle tog dela dolazi zeznuto izbegavanje raketa, koje verovatno necu moci "iz prve", tako da...:(

Jesi probao ono sto sam ti ja rekao? :D

Jesi probao ono sto sam ti ja rekao? :D

Da znas da se razmisljam...:D

Rajke je napisao(la):
@nex999

http://www.benchmark.rs/forum/showpo...postcount=1286

Meni je veci problem bio da se zakachim za prokleti helish, uvek sam zakachinjao bure i pogreshno odskochio.

Xaxa, znam...To bure stoji bas na pravom mestu:D Doduse i jednom kad sam ga zakacio nije bilo problema da se zaletim na platformu, ali ovo...
Pazi klikcem ko LUD i ne uspevam...ja stvarno ne mogu brze, sto ne znaci da ovde nema boljih kliktaca od mene:D Ocigledno da nemam skill za to i tacka:p

Ustvari ne samo W nego W i D posto se kao penje gore u desno. Ni ne znam jel to W+S icemu pomaze ali tri put sam se penjao i svaki put mi uspelo tako W+S i ko manijak po space-u :d

Nekako sumnjam da ce neko moci da ucita te sejvove kod sebe bez usernama i sifre od live profila :)

Osim ako nisu unutar fajlova pa sam ucita ..
Ako treba OCz je username, pass je gtaiv.
Ako je inace frka oko menjanja i cimanja, nije toliko bitno, kad reinst. sistem stavicu ovaj najnoviji patch ili neki drugi koji se pojavi :) pa cu onda probati.

Nazad
Vrh Dno