Šta je novo?

Veliki problem sa instalacijom sistema na Acer Laptop

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Kupih veceras neki Acer laptop naravno bez sistema, us tavri ima nešto kao opciju sa Linux ili nešto sl, u svakom slucaju on to unpackuje kad ulazi Linux/Linups, mada to nije bitno. Ja naravno podesim bootovanje sa Cd-a ubacim original Vista disk i sve laoduje lepo do izbora gde da instalira sistem. Pojave se u opcijama 2 particije. Diks 0 Paririon 1 116Gb prostora (0 slobodno) i Disk 0 Partition 2 116Gb prostora (114 slobodno). Prvo sam pokušao da formatiram Particiju 1 ali javi eror jer kao nije NTFS, zatim sam pokušao da izaberem particiju 2 ali mi kaže da windows ne prepoznajje volume ili tako nešto. Probao sam i sa windows XP ali posle silnog loadovanja onih njegovih drivera javi error kao da bi sprecio demage sistema. Ljudi pomagajte šta da radim. Ne znam da li je ovo pravi deo foruma, ali se nadam da ce mi neko pomoci

Formatiraj hard s nekim drugim programom.
Npr. skini Gparted s neta i butuj ga s cd-a, usb-a ili cega vec.

Uh reših tako što sam ubio particije, ali sad imam prepoznatih 232Gb og 260 deklarisanih. Valjda je ostatak u unallocated space-u.Valda ce proci kako treba

Da nije to jedna od onih hidden particija, sa backupom tog linupsa ili cega sve vec?

ne zanam mogiće je

Windows i njegovi deciji problemi sa particijama :)

Inace taj hard bi trebalo da je deklarisan na 250GB sto je 232.83GiB, tako da verujem da nema vise ni jedne particije.
Stari fazon, sa velicinama diskova jer je 1GB = 1000000000B, a ne 1073741824 koliko se obicno misli kad se kaze (ljudi uglavnom misle GiB, ali pisu GB).

Kupio sam Acer 5735Z Aspire LX.ATR0C.016. Instaliran je XP OS SP 3, ali imam problem. Kada pustim muziku u windows media playeru, pocnu pjesme da trzaju, ne desava se cesto ali rijetkost je da poslusam jednu pjesmu a da ne zasteka. Isto se desava i sa klipovima koje pustim u Media player Classicu kao i dok igram najobicniji solitare. Kada sam ga odnio u radnju gdje je kupljen, rekli su da nije hardverski problem vec vjerovatno softverski i da oni tu malo sta mogu uciniti. Molio bih vas ako imate neko rijesenje da mi pomognete. Upravo slusam muziku i steka. Na device manageru je sve ok. Nema zutih upitnika i crvenih iksica. Pratim stanje i u task manageru ali sve djeluje OK. STA DA RADIM?

Kupio sam Acer 5735Z Aspire LX.ATR0C.016. Instaliran je XP OS SP 3, ali imam problem. Kada pustim muziku u windows media playeru, pocnu pjesme da trzaju, ne desava se cesto ali rijetkost je da poslusam jednu pjesmu a da ne zasteka. Isto se desava i sa klipovima koje pustim u Media player Classicu kao i dok igram najobicniji solitare. Kada sam ga odnio u radnju gdje je kupljen, rekli su da nije hardverski problem vec vjerovatno softverski i da oni tu malo sta mogu uciniti. Molio bih vas ako imate neko rijesenje da mi pomognete. Upravo slusam muziku i steka. Na device manageru je sve ok. Nema zutih upitnika i crvenih iksica. Pratim stanje i u task manageru ali sve djeluje OK. STA DA RADIM?

Ljudi pričaju da SP3 ima ozbiljnih problema sa svim i vsačim, stavi Vistu i reši problem ili XP i ostavi ga na SP2

ACER 5735Z Aspire LX.ATROC.016.
Sam mis odnosno strelica nekada jednostavno podivlja. Nemam kontrolu nad njim/njom. Ako nisam na pravom forumu, javite gdje mogu potraziti pomoc.

Sam mis odnosno strelica nekada jednostavno podivlja. Nemam kontrolu nad njim/njom. Ako nisam na pravom forumu, javite gdje mogu potraziti pomoc.

A da ti mozda nemas neki virus ? KAV, AdAware, SUPERAntiSpyware, full update, pa full scan, za svaki slucaj, ako vec nisi.

Jesi li instalirao prave drajvere i to?
Ja sam na cd-u dobio dve varijante, valjda alps i sinaptiks, a touchpad je alps.
Mada kontam da to i nije bitno toliko, trebalo bi svejedno da radi. :)

Synaptic > Alps - доказано ;). Не треба мешати драјвере.

Pozdrav svima. Problem oko trzanja u Windows Media Playeru na ACER 5735Z Aspire LX.ATROC.016je rijesen instaliranjem Windowsa Viste. Receno mi je da su drajveri koji su dosli uz njega vise kompatibilni sa Vistom nego sa XP SP3. Hvala svima na pomoći.

Nazad
Vrh Dno