Šta je novo?

8800GT kontrola obrtaja

• Začetnik teme Začetnik teme Flight
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Flight

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
15.12.2004
Poena
349
Kupio sam bio Gainward 8800GT 512DDR3 dualslot, crveni pcb, graficka je imala kontrolu obrtaja, bila hladna i tiha, medjutim bila je defektna, posle pola sata igranja ona zabode, odnesem da reklamiram odmah dobijem drugu sa zelenim pcb-om, e sad iako graficka ima kabli sa cetiri zice za vent, ona nema kontrolu obrtaja, i sada ovde u kucistu imam hevi metalca koji se dere na 100%, i zvoni mi u glavi, ovo je cudo!

Pomoc, pomoc, pomoc!!!!!

Kako resiti ovo, da li moze nbitor, da li mora neki dodatni uredjaj za kontrolu obrtaja, sta god, znaci kablic od ventilatora je cetvoro-zilni, ali nema kontrolu obrtaja.

Pomaze li Riva Tuner?

ShotRT.webp

Ovako ja utisavam vent, stavim na koliko mi odgovara i dovidjenja😛

Poslednja izmena:
ako nece preko rivatunera, mislim da bi flash biosa pomogao
je l' ti stalno radi na 100%?

U rivi cak i nema onog prozora za kontrolu venta, stalno je na 100%, ne mrda, znaci zakucana na 100%, zavija ko vukodlak!

to je ocito do biosa (moguce i driver-a)
prvo novi driver probaj, pa drugi bios, ako ni to ne pomogne - kontroler
nije da imas neko brdo opcija 😀

to je ocito do biosa (moguce i driver-a)
prvo novi driver probaj, pa drugi bios, ako ni to ne pomogne - kontroler
nije da imas neko brdo opcija 😀

Drajver, pa imam 180.48, probacu kasnije, ali mislim da nije do drajvera, jer jos iz biosa tkao sljaka, nbitor jel' lak za koriscenje?

Heh znam 😀

Poslednja izmena:
Jel' postoji neki program za Nvidia, tipa winflash za ATI, znaci fleshovanje iz Windowsa, posto nemam flopi drajv???

imas li usb, floppy je ionako nepouzdan :d
a nibitor ne moze biti jednostavniji, iscupaj svoj bios, promjeni mu fan speed vrednost i spasi novi bios pa ga flashuj
pa drajver bi upravo trebao da override-uje postavke za fan, zato se kod nekih grafickih desava da se puno cuju (fan na 100%) dok se driver ne ucita
a sa drajverima veruj da je svasta moguce, meni npr tastatura nije radila pri boot meniju zbog novog drajvera i nikada necu shvatiti kako je to moguce jer isti nisu ni ucitani, cim se vratim na stari ili snimim neki drugi - sve normalno :S:

imas li usb, floppy je ionako nepouzdan :d
a nibitor ne moze biti jednostavniji, iscupaj svoj bios, promjeni mu fan speed vrednost i spasi novi bios pa ga flashuj
pa drajver bi upravo trebao da override-uje postavke za fan, zato se kod nekih grafickih desava da se puno cuju (fan na 100%) dok se driver ne ucita
a sa drajverima veruj da je svasta moguce, meni npr tastatura nije radila pri boot meniju zbog novog drajvera i nikada necu shvatiti kako je to moguce jer isti nisu ni ucitani, cim se vratim na stari ili snimim neki drugi - sve normalno :S:

Imam usb stick, kakva je procedura sa njim?

Prodavac mi je prosli put kada sam pitao zasto imaju crveni i zeleni pcb, rekao jednu imaju kontrolu obrtaja druge nemaju, tako da ne verujem da je do drajvera. 🙂

Da li je ovo ispravna komanda nvflesh nvflash -5 bios.rom

Poslednja izmena:
Hvala puno, pa u medjuvremenu nadjoh tu temu!

Samo mi jedno nije najjasnije, da li ja moram preradjeni bios da nazovem 8800GT ili ne?

Poslednja izmena:
ako ces sam kucati komandu mozes ga nazvati kako zelis
ako ces koristiti onaj autoexec, originalni ces morati nazvati 8800gt.rom

ako ces sam kucati komandu mozes ga nazvati kako zelis
ako ces koristiti onaj autoexec, originalni ces morati nazvati 8800gt.rom

Hvala jos jednom, pokusacu to da odradim pa javljam, odmah ako bude sve ok. 🙂
ovo sam sam prokljuvio hehe. nesto sam pitao, pa brzo obrisah 😉

Poslednja izmena:
ja ti preporucujem da sam otkucas komandu
pa kad ces vec da fleshujes, stavi 9800gt bios 😛
edit: i prvo skontaj koji su klokovi za svaki dan pa i njih odmah postavi u biosu

Poslednja izmena:
ja ti preporucujem da sam otkucas komandu
pa kad ces vec da fleshujes, stavi 9800gt bios 😛
edit: i prvo skontaj koji su klokovi za svaki dan pa i njih odmah postavi u biosu

Pa ovo mi probi usi, ne mogu vise da je slusam, kasnije cu da vidim za klokove, nego ovaj USB nista, eve sam odradio, samo protutnja podizanje sistema??? Stavio sam first boot da bude removable nemam drugu opciju koja bi odgovarala za USB?
Dobro onda cu da skinem autoexec.

Dodatak, bootovao sam on i dalje se dere??? Ne razumem? odoh da vidim sta ce nbitor da kaze???

Poslednja izmena:
ajde ti prvo samo napravi ono sa hp tool-om
pa kada uspijes da bootas onda stavi nvflash i ostale fajlove na nj
iskljuci svaki device u boot order osim usb-a

@dodatak: na koliko si podesio u nbitiru da fan radi?

Poslednja izmena:
@Flight:

Regulacija broja obrtaja na ovoj karti koju ja imam i toj koju ti imas radi samo na MSI plocama :/ Ne pitaj zasto&kako, ja sam googlao 5 sati da nadjem resenje za moju i to je resenje - msi ploca. Ja mogu da menjam % na kome fan radi ali se nista ne desava.

Poslednja izmena:
ajde ti prvo samo napravi ono sa hp tool-om
pa kada uspijes da bootas onda stavi nvflash i ostale fajlove na nj
iskljuci svaki device u boot order osim usb-a

@dodatak: na koliko si podesio u nbitiru da fan radi?

U nbitoru sam podesio fan na 40%, pa sam fleshnuo graficku, pa nista, pa ostavim na 40% pa jos samnjim temperature na koje treba da reaguje ventilaotr, pa fleshnem, pa nista opet, moguce da je gx-x u pravu, mozda joj nema pomoci???

jedino jos da probam da iskljucim sve sem usb-a, ali moze da se bootuje na ovoj ploci kliknem na F9, pa odaberem od ponudjenog USB. Ali kazem otvori mi se c: uradim komandu, bios fleshnut kartica urla i dalje.

@Flight:

Regulacija broja obrtaja na ovoj karti koju ja imam i toj koju ti imas radi samo na MSI plocama :/ Ne pitaj zasto&kako, ja sam googlao 5 sati da nadjem resenje za moju i to je resenje - msi ploca. Ja mogu da menjam % na kome fan radi ali se nista ne desava.

Izgleda da je i kod mene takav slucaj, evo i bios sam obradio i opet nista, dere se kao mahnita! Znaci ovo menjanje biosa nicemu ne sluzi na nasim kartama???

Opet sam fleshovao i nista, ima da poludim od slusanja ove sirene za uzbunu! Nema vajde u pravu je gx-x, da li moze neki jeftin od 350 dindzi, titan kontroler da zavrsi posao, bez da secem kablaove i slicno, znaci ovaj kablic sa graficke je 4-pinac? I gde ima da se nadje taj titan kontroler?

Kakav maler, sjajnu karticu dobijem crveni pcb, kad ono felericna, a tiha bila, i hladna, a ova ledena tek, ali sine pa moj Sloboda usisivac je tisi od ovoga.

Da pokusam da instaliram noviju verziju drajvera za graficku? Ali ne vidim kako to moze da pomogne?
Eh, i posle neko kaze ATI ovo ATI ono, do sad' bi na ATI-ju ovu *******ciju resio jedno 10 puta.

Poslednja izmena:
to kod tebe je msi 8600? onda i ima 'neke logike'
moguce da je i kod gainwarda isto, stvarno nisam imao prilike da vidim tako nesto
@flight probaj staviti brzinu na npr 5%

to kod tebe je msi 8600? onda i ima 'neke logike'
moguce da je i kod gainwarda isto, stvarno nisam imao prilike da vidim tako nesto
@flight probaj staviti brzinu na npr 5%

OK, sad cu to da probam.

Probao i to i nece...

Nego ovaj Titan znam da je bilo u nekoj temi o 4850 ali sad ne mogu da nadjem?

Poslednja izmena:
uf, sorry flight, po opisu problema sam skontao da imas MSI, mada vidim sad po netu da i gainward ima slican problem. Najverovatnije mu je riknulo to kolo za regulaciju ili fabricki nije ni radilo. Menjaj to ponovo.

uf, sorry flight, po opisu problema sam skontao da imas MSI, mada vidim sad po netu da i gainward ima slican problem. Najverovatnije mu je riknulo to kolo za regulaciju ili fabricki nije ni radilo. Menjaj to ponovo.

Ok, hvala pokusacu ponovo da zamenim, mislis da imam puno pravo da je menjam, s obzirom na buku trebalo bi da imam???

ako ti se ne promeni situacija ni sa <10% probaj da povecas klokove pa prvo proveri da li ti funkcionise flash uopste a probaj i driver, ne kosta te nista

Jedno pitanje! Jesi li deinstalirao Riva tuner posle promene graficke? Ako nisi, uradi tako(nesto baguje). Primetio sam da se kod mene u podesavanjima kad sam stavljao 8800gt, pa vratio na 9600gso izgubila opcija za podesavanje obrtaja venta. Nova instalacija mi je vratila ta podesavanja.

Poslednja izmena:
Nisam sad cu i drajvere i Rivu, da pokusam ponovo, pa javljam!

Jok, jok, sve isto! Reinstalirana Riva, i drajveri, da fleshujem bios ne mogu opet, jer znam da bi rezultat bio isti, vratio sam fabricki bios, ali regulacije u Rivi nema, cim nema u Rivi, nema je uopste.

U pravu si gx-x, ovde je fabricki cip taj falican, kartica je kupljena u bulk pakovanje, znaci kesica samo bez kutije, ima garanciju 36 meseci, Pin Soft uvoz, medjutim izgleda mi da je ovo neka falicna serija, idem sutra opet kod prodavca, sta cu nema mi druge, probi mi glavu ova turbina.

Poslednja izmena:
Stavi starije driver-e, meni je sa poslednje dve serije driver-a nestala regulacija obrtaja (to je masovna pojava), i jedino što mi je uspelo je da podesim profile na zadnjoj rivi...

Ali graficka krene da urla od samog starta dok je u biosu, to nema veze sa drajverima???
Meni na rivi ovde i ne daje profil za ventilator?

koje da skinem drajvere, koju verziju ti koristis?

Poslednja izmena:
samo ti to menjaj, naci ce ti vec neku koja radi ili ce ti ponuditi neko drugo resenje.

:wave:

samo ti to menjaj, naci ce ti vec neku koja radi ili ce ti ponuditi neko drugo resenje.

:wave:

Hvala, moracu tako!

@Rama, evo stari drajveri, sve zivo odradi sa tim drajverima i nista...

da nisi slucajno kada si podesavao fanspeed u nibitoru, menjao samo ono fanspeed sa desne strane kada odes na temperatures? posto se mora podesiti kada odaberes fanspeed IC

Nazad
Vrh Dno