Šta je novo?

MKV u DVD...kvalitet...

ucenik89

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2007
Poena
304
Pozdrav

Imam jednu veliku dilemu, pa rijesih da je podjelim sa vama...nadam se da sam pogodio temu gdje da je stavim.

radi se o sledecem,pala mi je jedna ideja, sada se sve vise moze naci na netu HD filmove (full hd i td). Velicina im je u prosjeku 8GB, i sada...pitanje je,
da li je logicnije, skidati dvd sa neta (4gb) ili mkv (8gb full hd), i onda taj mkv ripovati u dvd od 8gb (dual layer)? (da napomenem da mi je brzina neta 2mb/s) da li bi se vidila razlika u kvalitetu slike kada bi se skinuo dvd ( one verzije sto se kace po netu , mislim na "original", ne ono R5 DVD i sl), da li bi bila bolja slika kada bi se ripovalo sa mkv u dvd video pa narezivat na dvd? meni je najvaznije da se fajlovi mogu pustati na kucnom dvd...

nadam se da ste razumjeli... :)

Bilo kakva konverzija ne može dati bolji rezultat od originala, pošto si već ograničen na DVD kvalitet ovako ili onako.

Ucenik, jesi ti to probao i sa cim? Prebacivanje iz mkv u dvd je prilicno problematicna rabota (bar je bila kada sam ranije probao da to radim).

Poslednja izmena:
Izgubilo bi se mnogo, HD rip od 8GB je barem 5x bolji od dvd-a.
E sad ako ti nije preterano bitan bitan kvalitet, a mora da radi na dvd playeru onda nemas izbora...

Ma previše je to cimanja, Full HD je hardverski zahtevan i za reprodukciju, a kamoli za obradu. Skidaj replicae DVDova, a u međuvremenu skupljaj pare za HTPC, od skora imam LCDTV i posle DVD vs. HD rip poređenja ne skidam više DVDove uopšte :D

Coyote, free video converter.
Probao sam da prebacim mkv Sin City i uspeo.

Ucenik, jesi ti to probao i sa cim? Prebacivanje iz mkv u dvd je prilicno problematicna rabota (bar je bila kada sam ranije probao da to radim).

Sinoć sam prebacio MKV film u DVD sa VSOconvertXtoDVD:type: novom verzijom. Nije nikakav problem. Najveći problem u svemu tome je naći i uskladiti pravi prevod. Ovo će biti neophodno dok se ne pojave kućni plejeri koji čitaju MKV. A vidim da mnogi pribegavaju stavljanje PC-ja umesto plejera, neku slabiju konfiguraciju samo za reprodukciju. :type:

mogao bi dobiti dobar kvalitet sa mkv->dvd, ali to sve zavisi od encodera i kvaliteta tog mkv, verovatno ne bolji od originalnog dvd-a, ali kada bi radio mkv->xvid obicno dobijes bolje nego dvd->xvid.

khmm

ne moze babe u zabe

Avi i Mkv su Container format
x264 i xvid su codeci

znaci avi to mkv ili x264 to xvid

ne moze babe u zabe

Avi i Mkv su Container format
Nekako se ustalilo da se x264 trpa u mkv, a xvid u avi, pa je zato i počelo da se brka. U stvari, u kontejner format moža da se strpa bezmalo bilo šta (npr. xvid u mkv). Recimo, ima ovde negde topik gde ja objašnjavam kako pomoću VirtualDub-a ubaciti flv u avi.

Ako ne znate šta je neki format dobar hint je da u nekom playeru pogledate šta ima pod "filters" tokom reprodukcije (ili renderujte video u Gspot-u). Ako se pojavljuje na početku nešto tipa xxx splitter (avi splitter, matroska splitter, itd) onda je to siguran znak da je reč o kontejner formatu.

Pa jeste se ustalilo ali je potpuno pogresno.

Nazad
Vrh Dno