Šta je novo?

Audio karta sa solidnim pojacanjem zvuka

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Trenutno imam integrusu (Realtek 883) i nisam zadovoljan jacinom zvuka na mojim sluskama (sennheiser HD201). Kada ih povezem na staru mini-liniju zvuk je znatno jaci.

Interesuje me koja audio karta ima solidno pojacanje zvuka. Znam da mogu da kupim zvucnike koji imaju ulaz za sluske ali nemam prostora za zvucnike tako da koristim samo slusalice.

Naravno bitna mi je i cena.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo sa senh 201 je da mu treba bar sb live...
Kolega Delija kaze da je bolje napraviti ili nabaviti pojacalce za slusalice...

Ja imam 201 a koristim pojacalo iz kompleta X-Fi Platinum koji u svom dodatnom drivu ima pojacalo za slusalice i mikrofon. To pojacalo sigurno nije klasa renomiranih firmi ali opet radi fantastican posao. Kako Platinum verovatno neces naci, probaj ove nove X-Fi kartice sa dodatnim drivom.

U pravu je Delija,ali gde kod nas nabaviti pojacalo za slusalice?
To bih i ja voleo znati. Video sam da ima sema na netu da se pojacalo napravi od obicnih tranzistorskih do odlicnih lampaša ali ja nisam lemio nista od 2000 godine takodje nemam vremena da pravim pojacalo.

Izgleda da cu ipak kupiti neke zvucnike (manje) sa ulazom za slusalice. To ce smanjiti kvalitet zvuka ali ionako mi kvalitet nije bitan jer slusalice koristim kada igram fps. Kada slusam muziku ne koristim komp vec mini liniju.

Poslednja izmena:
Ili da uzmeš neke 2.1 zvučnike i koristiš samo pojačalce.... ali to baš nije jeftina opcija. Nešto tipa Microlab M-900 ili stari A-6201 je oko 3k dinara.

Ja imam 201 a koristim pojacalo iz kompleta X-Fi Platinum koji u svom dodatnom drivu ima pojacalo za slusalice i mikrofon. To pojacalo sigurno nije klasa renomiranih firmi ali opet radi fantastican posao. Kako Platinum verovatno neces naci, probaj ove nove X-Fi kartice sa dodatnim drivom.

X-Fi ne ulazi vise u moj comp.:D
Naime imao sam audigy 2 value i u kombinaciji sa Altecom FX-5021 za moj pojam zvucalo je dobro,medjutim A2 naprasno riknu i zamenim je sa X-Fi audio.
Ljudi pojma nemate kakve sam muke imao sa drajverima,te oce da svira pa onda nece i tako u krug,a i sam zvuk mi se nije dopadao (kad je htela da radi:p)
Sad sam na integrusi I mucim muku sta pristojnije da nabavim za manju lovu?
Imam i HD-201 koga ubodem u kontroler od Alteca i sve mislim da bi mnogo bolje zvucale ako bih imao neko pojacalce za njih.

Poslednja izmena:
X-Fi ne ulazi vise u moj comp.:D
Naime imao sam audigy 2 value i u kombinaciji sa Altecom FX-5021 za moj pojam zvucalo je dobro,medjutim A2 naprasno riknu i zamenim je sa X-Fi audio.
Ljudi pojma nemate kakve sam muke imao sa drajverima,te oce da svira pa onda nece i tako u krug,a i sam zvuk mi se nije dopadao (kad je htela da radi:p)
Sad sam na integrusi I mucim muku sta pristojnije da nabavim za manju lovu?
Imam i HD-201 koga ubodem u kontroler od Alteca i sve mislim da bi mnogo bolje zvucale ako bih imao neko pojacalce za njih.
A sto si kupio X-Fi audio? Pa prvo se raspitas o cemu se radi pa onda pazaris. X-Fi audio je cista prevara tj. nema razloga da ima X-Fi u imenu jer nema x-fi procesor. Bilo koja druga X-Fi je sasvim korektna kartica.

X-Fi Audio je cisto softwerska kartica i ne valja uopste, pravi X-Fi je itekako vredan.

Ako ces da teras senn 201 i ne planiras da ides na nesto ozbiljnije, a resio si da ne prodjes bas sasvim za dzaba predlazem emu 0202 usb. Jednim udarcem ces se resiti dacovanja u integrusi i dobiti dovoljno pojacanja za 201 sa sopstvenom regulacijom jacine za njihov izlaz itd. Elegantno, ne previse skupo a relativno zadovoljavajuce resenje.

Da ne otvaram novu temu, da li bih primetio razliku izmedju ove integruse na abitovoj ploci i sb live value bez obzira na sluske, zvucnike? Sta je bolje resenje?
Sta je se onim modifikovanim driverima od audigy 2 za live-icu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno