Šta je novo?

Kako najlakše prebaciti tel. imenik sa ne-Symbian na Symbian Nokiju?

abc011abc

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2008
Poena
169
Treba da prebacim tel. imenik (eventualno i ostale manje bitne stvari - melodije, sačuvane poruke i slično) sa Nokije 6230i na 6120 Classic.

Koji program je za to najjednostavniji? Nokia PC Suite je verovatno dovoljan, ali mi se ne sviđa koliko se on "integriše" svuda u komp...

Koliko se integrise?
Instaliras ga i u meniju destikliras opciju da se dize sa sistemom.. Mene nervira sto, recimo, SiSoft Sandra preuzme asocijaciju .sis fajlova na sebe pa treba da prckam po kontrol panelu ne bi lih dodlelio nokia softveru ponovo..
Al, ajde da ti i odgovorim, Mobiledit ti moze zavrsiti posao, ali je, pretpostavljas, komercijalni softver pa dok ga ne platis, ne verujem da ce ti zavrsiti posao...
Savet:
ako ti vec smeta Nokia PC Suite, instaliraj ga, odradi te dve sinhronizacije i deinstaliraj ga..

Na Symbian telefonu: Menu > Tools > Data Transfer > Phones, dodaš novi uređaj i kažeš Synchronize.

Prije svega opališ BT na obadva telefona, upariš ih i autorizuješ međusobno. Poslije prve sinhronizacije, po potrebi radiš i ostale...

:wave:

Na Symbian telefonu: Menu > Tools > Data Transfer > Phones, dodaš novi uređaj i kažeš Synchronize.

Prije svega opališ BT na obadva telefona, upariš ih i autorizuješ međusobno. Poslije prve sinhronizacije, po potrebi radiš i ostale...

samo ukoliko drugi telefon podrazava BT sinhronizaciju, tj.ima taj servis.. Ili cak to vazi samo za dva symbian telefona... Nisam siguran ali je tesko izvodljivo

Poslednja izmena:
Ja to uradio sa 6230i na E61...

Ja sam ovako uradio kad prelazih sa n 5300 (s40) na n5320 (s60). Bezbolno, brzo, user friendly...

Za SE na n 5300 sam koristio zyb.com

Na strani 6230i samo opališ BT da radi... Kao što rekoh, prvo moraš da upariš i autorizuješ telefone da te ne za-ebavaju sa lozinkama... A onda na Sljimbijanu pokreneš Sync...

OK! Probaću, samo prvo moram da dekodiram 6120 Classic (a trenutno razmišljam da li je pametno za tako nešto pući 50 jura!)

Postoji TurboSIM sa kojim je svaka Nokia otkljucana.. Kosta ~20e a kad dekodiranje dodje na nivo 5-10e za taj model, onda ga otkljucas.. Mada sa TurboSIM-om sve lepo radi..

Ali, TurboSIM (ako sam dobro shvatio) na neki način oštećuje SIM karticu, a moja kartica nije moja ;) nego je firmina! Ne znam da li je pametno zezati se u tom slučaju...

Moras je probisiti pri vrhu ali sama kartica nije ostecena, moci ce i tako probusena da radi u bilo kom drugom telefonu i bez TurboSIM-a... Meni su u servisu za otkljucavanje rekli "Ne moze" sto ce reci:
"Moze, ali se telefon otvara, secka, dekodira.." i tako onda kosta 50e i postoji mogucnost da se telefon osteti..
Kontam da mnogo manje boli uz TurboSIM..
Sto se tice kartice (SIM), uvek se moze zameniti, zamena kosta par stotina dinara.. Zamena telefona je dosta skuplja..

Poslednja izmena:
hm... hvala na ovim savetima i idejama - izgleda da ću da TURBO ubrzam moju SIM karticu (tako mi bar ostaje garancija za telefon, jer nije dekodiran)

Vrh Dno