Šta je novo?

Lcd tv 32" do 500 e

sasha015

Slavan
Učlanjen(a)
20.08.2008
Poena
345
Svaki savet dobrodosao....moj trenutni favorit je http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32lg3000.html...Sta znam,deluje mi ok zbog garancije od 2 godine..novi je model..u pocetku su hvaljene te serije x000,a sada i ne bas...iskreno uzivo ga nisam video...tek sledeci vikend idem u bg,pa cemo videti kako to izgleda...

Znaci,ovo mi je prvi put da kupujem lcd tv(monitore za komp ne racunam) i nemam ama bas nikakvih iskustava sa tim,sem onog iskustva koji se moze naci na netu:type:....a sto vise trazim,sve je konfuznije...svaki predlog i sugestija je dobrodosla...

Svaki savet dobrodosao....moj trenutni favorit je http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32lg3000.html...Sta znam,deluje mi ok zbog garancije od 2 godine..novi je model..u pocetku su hvaljene te serije x000,a sada i ne bas...iskreno uzivo ga nisam video...tek sledeci vikend idem u bg,pa cemo videti kako to izgleda...

Znaci,ovo mi je prvi put da kupujem lcd tv(monitore za komp ne racunam) i nemam ama bas nikakvih iskustava sa tim,sem onog iskustva koji se moze naci na netu:type:....a sto vise trazim,sve je konfuznije...svaki predlog i sugestija je dobrodosla...

Svakako pogledati tehnomaks u BG cini mi se da sam video i jeftinija resanja za 32"

Sale mnogo faktora tu igra ulogu tipa da li ce taj TV biti predvidjen samo za gledanje televizije ili ce eventualno sluziti i kao monitor, hoces li kaciti nesto od game konzola na njega ili ne, da li ces Full HD ili HDReady TV, tj. rezolucija, zatim koje formate slike TV podrzava, osvetljenost, kontrast, vreme odziva (ako si gamer), ugao vidljivosti, broj i vrsta prikljucaka, ne zaboravi da obratis paznju i na broj mrtvih piksela koje pokriva garancija kao i njeno trajanje itd. itd.
U svakom slucaju kljucno je da znas sta je tebi najbitnije od ovih stavki i sta ocekujes od TV-a, na osnovu toga i donesi zakljucak. Ali znaj da nema nista od odluke dok uzivo ne pogledas par modela TV-a na delu... gledaj kad ih budes uporedjivao da su prikljuceni na isti izvor, a ne da ti prodavci na nekom TV-u koji su resili da utope puste neki HD materijal (dok su svi drugi naravno po defaultu prikljuceni na kablovsku), a onda ti sole pamet kako je taj TV najbolji izbor za tebe. Vodi racuna da te slika ne prevari, jer HD ce na svakom TV-u izgledati super.
Osim toga, pomenuo si da nisi iz BG-a, a koliko vidim modela 32LG3000 koji trazis nema na lageru firme koju si linkovao (ako je uopste za verovati sajtu), pa vodi racuna i o tome kad budes nameravao na put, dakle gde i sta mozes ocekivati da nadjes.
Pozdrav za tebe i srecna kupovina! … i javi sta si kupio ;)

hvala willis....ne idem u bg samo zbog tv....Uvek ima i drugih stvari..iz Loznice sam,a avde je sve skuplje dosta od tehnike....Postoji tehnomarket ali nesto nisam odusevljen sa njime...zasto nesto platiti skuplje,kada mi je usput da to kupim u bg jeftinije...elem 2 favorit
http://www.tehnomanija.rs/katalog/philips-televizor-lcd-32pfl3403.html
Ima ga i u metrou za 40000...ali pitanje da li ga stvarno ima na lageru...jer su i oni postali prevaranti(moram da dodjem u 5 ujutro da bih zgrabio laptop,jer dobiju 20 komada na akciju od 14 dana-smesno)...brat bio u subotu da kupi gume za auto(akcija samo taj dan,od guma ni traga ni glasa)...
Tv je uglavnom za gledanje filmova,serija sa dvd ili kompa i naravno tv programa,ali tu dolazimo do nove dileme-kablovski operater...nisam zadovoljan ovim lokalnim sa kvalitetom slike na obicnom tv,a tek sta li ce biti na lcd???'Alternative-total tv,digi tv...iptv(mozda kad stigne u lo ,za jedno "zilion godina)....nisam neki gamer,mozda neka voznja i to je to....mislim da bi tih 8 ms bilo dovoljno(monitor mi je trenutno philips i tih 8 ms sljakaju dobro,na filmovima i nfs i grid....

što se tiče slike total tv je zakon, slika je boli glava kod mene na toshibi.
što se tiče metroa i tog phillipsa, za beograd ne znam ali u ns-u ima jedno dvadesetak na lageru i baš se ne prodaje, pošto je tv tolko ružan uživo(samo na slici izgleda lepo). izgleda kao da su ga pravili od najgore kineske plastike a ni slika nije bog zna šta(analogna).
za 43000 u metrou Toshiba 32AV500PG jede taj phillips za doručak.

toshiba uzeta u razmatranje....ali samo ako ima u metrou i ako se uklapa u ceni od 500+jos koji evro....nasao sam tu toshibu samo u gigatronu ali je cifra oko 680e....citao sam tvoje postove o tom tv....zar ekvilajzeri za zvuk ni malo ne reaguju pri promeni..na toshiba sajtu,nahvalise zvuk kod ovog tv...pa mi malo cudno....i pitanje za sliku sto se tice formata 4:3 16:9,jel se automatski prilagodjava ili kako to ide....na sajtu pise da ima neki active vision lcd(Toshiba's high performance and flexible picture processing system offering different picture modes.)sta mu to znaci...?

ovako...

zvuk

zvučnici su ONKYO, koliko sam saznao renomirana(u prevodu đavolski skupi) marka, i bogami reaguju na one promene ekvilajzera samo što ja nisam gledao prave kanale. nemački MTV, VIVA itd. imaju čisti stereo zvuk za razliku od naših kanala i oseti se itekako. pro7 npr. emituje 5.1 zvuk kad pušta filmove i serije, ali pošto je sinhronizovan na nemački tu i nema neke koristi. takođe primetio sam poboljšanje i sa HBO/comedy. u prevodu treba gledati prave kanale da bi zvuk bio dobar, našima džabe kad su mono.

slika

4:3 sliku držim na SuperLive1, to je nešto kao panorama. slika je normalna skoro preko celog ekrana a jedino je na ivicama izdužena, ali to je tako dobro napravljeno da se i ne primećuje. prve nedelje je malko čudno a kasnije izgleda kao 16:9. kad prebacim na nemačke kanale (od decembra skoro svi su 16:9) tv automatski prebacuje na Wide i tu je slika savršena.
kad se vratim na naše kanale on vraća na panoramski pogled, a ne na 4:3.
jedini "problem" sa tv-om koji sam uočio je taj da preko HDMI-ja podržava max. 1280x720.
rešenje je (bar meni na ati-ju) overscale opcija. slika se proširi do kraja ali i dalje ostaje oštra, skoro kao da je 1on1 pixel.
HD filmovi, tu ne znam šta da kažem jer rečima ne mogu da opišem.
nabavio sam Blu-ray plejer za male pare i drug treba da mi pozajmi 300 (ne eura već film), pa ću da javim utiske. živo me zanima kolika je razlika između originala i .mkv rip-a.

ma meni je zvuk nebitan naspram slike. ja sam za onu varijantu ili ću uzeti najskuplje ili najjeftinije (bilo šta). pošto mi ne pada na pamet da uzimam neke zvučnike od bog zna koliko hiljada eura, onda mi ostaje ova druga opcija. jedino mi je važno da ne krči.

sta mislite za ovaj. http://uk.shopping.com/xPF-Grundig-Grundig-Vision-3-32-3821-82cm..nova ponuda iz metro kataloga...jedino cena je skroz niska.....450 e na danasnji dan....slicno nesto je bilo u tehnomaniji ali za 43000....http://www.tehnomanija.rs/katalog/grundig-televizor-lcd-32lcd6821.html

Jos nisam kupio nista...u cetvrtak idem za bg...cekao sam novi metro katalog,ali i nema nekih pogodnosti...i dalje lg 3000 je favorit za 43000 u tempu trenutno ili samsung le 32a430 za istu cenu....ali predpostavljam,naravno, dok ne vidim ne znam,da je panel kod samsunga neki losiji....e da gledao sam i onu toshibu 32AV500PG u Loznici ali ima samo 1 i to izlozeni primerak,nija upaljen,i svako ga cacka i pipka...:d

taj grundig kad vidiš u "akciji" sve će ti biti jasno. ja mislim da je preskup, pošto tv takvog kvaliteta više zaslužuje da se nađe na tezgi neke pijace kao ultimate krš roba. video sam kakva je slika pa mogu da govorim ovako.

sta mislite za ovaj. http://uk.shopping.com/xPF-Grundig-Grundig-Vision-3-32-3821-82cm..nova ponuda iz metro kataloga...jedino cena je skroz niska.....450 e na danasnji dan....slicno nesto je bilo u tehnomaniji ali za 43000....http://www.tehnomanija.rs/katalog/grundig-televizor-lcd-32lcd6821.html
Ако Grundig не купују Немци, онда је сваки додатни коментар сувишан :p.

Jos nisam kupio nista...u cetvrtak idem za bg...cekao sam novi metro katalog,ali i nema nekih pogodnosti...i dalje lg 3000 je favorit za 43000 u tempu trenutno ili samsung le 32a430 za istu cenu....ali predpostavljam,naravno, dok ne vidim ne znam,da je panel kod samsunga neki losiji....e da gledao sam i onu toshibu 32AV500PG u Loznici ali ima samo 1 i to izlozeni primerak,nija upaljen,i svako ga cacka i pipka...:d
Сасвим добар народни модел. У тој класи за тај новац имаш и Sony Bravia KDL-32L4000, па ако будеш разгледао, погледај га.

Da li je taj Sharp bolji od Samsung LE32M86?
Samsung je 100HZ za TV programe.
Прошлогодишњи модел ;).

najgori šarpov je bolji od bilo kog samsunga
Неће бити ;).

DukeofSerbia@
Samsung LE32M86 jeste proslogodisnji model ali je na 100HZ i na snizenju,pa zato pitam,ne znam koliko sve to ima veze?!

Poslednja izmena:
Novi Sharp modeli stižu valjda iz Kine, i nisu kao ranije što su bili. To je utisak drugih sa raznih foruma.

Novi Sharp modeli stižu valjda iz Kine, i nisu kao ranije što su bili. To je utisak drugih sa raznih foruma.
Стигли у Хрватску :d.

SHARP 42SB55E made by china !

DukeofSerbia@
Samsung LE32M86 jeste proslogodisnji model ali je na 100HZ i na snizenju,pa zato pitam,ne znam koliko sve to ima veze?!
Као напомена да се више не производи, колико знам ;).

Ако ти ова тема не помогне, онда неће ни једна друга ;):
Samsung M86/M87 Discussion / Settings Thread
http://www.avforums.com/forums/lcd-...msung-m86-m87-discussion-settings-thread.html

Плус:
http://www.avforums.com/forums/search.php?searchid=551251

Poslednja izmena:
A sta ti to tacno znaci BOLJI? Jel bolje ako taj Sharp ima 1366x768 pixel-a rezoluciju za razliku od Samsunga A656 koji ima 1920x1080 pixel-a? Jel bolji i ako Sharp ima 10.000:1 Dynamic contrast u odnosu na 50.000:1 koliko ima Samsung A656?
Mislim za boga miloga.......

Imash i Sharp od 100 MHZ-a i full HD tj. 1920 x 1080 i taj kontrast ali ne košta 45k nego 55k.
E da i pishe made in Japan i na njemu i na kutiji na ovom što uzeh. Valjda nije fake etiketa :) .

Vidim danas u novinama akcija za Sharp kod CT, Tehnomax, Tehnomanija daju garanciju 5 godina ali nije 45k nego 52k :D.

Poslednja izmena:
U Samsungovoj prodavnici kod Slavije ima LE32A330 za 40000, je l' vredi on?

edit: sad videh da je on u Tehnomaniji 36000, ali i dalje stoji pitanje koliko je dobar... u principu, najvise mi treba za gledanje kablovske i poneki DVD

Poslednja izmena:
Taj samsung od danas u "Pevecu" cini mi se 37000 i dobijes foto aparat gratis uz njega(cena aparata je oko 6000-7000)...tako da dobijes tv za oko 30000.....sta znam....eto mene u nedelju za bg,pa ako ostane koji,mozda i uzmem....samo mislim da je taj model dno Samsunga...***...kakva cena takav i kvalitet...

Cekajte,kao niko nije rekao coveku nista o LG 32LG3000 ? Nije valjda taj LG toliki krsh? Ja sam ga snimio kod drugara i nisam mu nasao neke zamerke... Svi vidim spominju neke druge modele... Jer to svako hvali svoga konja ili preporucuje neki model iz "iskustva" ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno