Šta je novo?

ADSL po protoku?

deysun

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2000
Poena
620
Dakle, treba mi da prebacim ADSL iz flat-rate mesečne pretplate u pretplatu po količini prenetih podataka tj. po protoku. Ono što ne znam, da li postoji i jedan provajder u Srbiji koji nudi ovu opciju vremenski ograničenu ili ne, gde bih mogao uz migracioni kod da se prebacim. Znači, ne bih želeo da otkazujem potpuno ADSL već kao privremeno rešenje za stan gde se neće koristiti net neko vreme.

Svaki info po ovom pitanju je dobrodošao.

Hvala Shaddow, blizu ali to nije to. Tu postoji mesečna pretplata PLUS dodatni saobraćaj.

Ono što meni treba je recimo, ili tipa neki paket gde unapred kupiš Mb ili plaćanje saobraćaja po Kb, vremenski neograničeno.

Hvala Shaddow, blizu ali to nije to. Tu postoji mesečna pretplata PLUS dodatni saobraćaj.
Mesečna pretplata postoji kod svih ADSL provajdera, naprosto zato što oni plaćaju Telekomu pretplatu za iznajmljivanje porta. Dakle, provajder koji bi nudio nekakvo besplatno parkiranje morao bi iz svog džepa da plaća port Telekomu, što naravno niko neće.

Tako nesto kod nas ima jedino na kablovskom, ja znam da kod SBB-a ima sigurno.

Mesečna pretplata postoji kod svih ADSL provajdera, naprosto zato što oni plaćaju Telekomu pretplatu za iznajmljivanje porta. Dakle, provajder koji bi nudio nekakvo besplatno parkiranje morao bi iz svog džepa da plaća port Telekomu, što naravno niko neće.

Što znači da bi Telekom mogao da ima tako nešto, bez obzira koliko koštao Kb,Mb ili Gb ta usluga znam da postoji kod svih bitnijih ISP i potrebna je i logična pre svega. Praktično nije parkiranje ali je za retko korišćenje, email only i sl.
Znači nema. Tako sam i mislio.

U vezi predloga o SBB-u, obratiti pažnju da su to prepaid paketi koji jesu vremenski ograničeni tj moraju se iskoristiti od 30 dana do 12 meseci.

Nazad
Vrh Dno