Šta je novo?

Hard Disk Error

Diabolique

Slavan
Učlanjen(a)
22.08.2005
Poena
316
Izvinjavam se ako je već bila tema.
Kada uključim računar, detekcija hdd-a traje duže nego uobičajeno. Posle toga se pojavi poruka Third Master Hard Disk Error Press F1 to Resume. U bios ne mogu da uđem jer kad stisnem del, pojavi se ekran na kome piše WAIT! i tako stoji, u pitanju je ASUS P5LD2-X/GBL. Na Intelovoj D955XBK ploči samo zakoči u detekciji. Kada pritisnem F1 ponaša se kao da nema hdd-a. Ni jedan program sa hirens-a ne detektuje hdd, dok miniPE nemože da se podigne.
Kupio sam isti takav hdd, zamenio elektroniku i problem je ostao. Da li postoji šansa da nekako izvučem podatke?
U pitanju je WD1600AAJS-00B4A0

Hvala!

Poslednja izmena:
Probaj da zameniš SATA kabl...za svaki slučaj, ništa ne gubiš a dotični može da pravi i veće probleme !!

USPEO SAM! :banana:
Probao sam i kabl, ništa.
Na računar sam prikačio dva hdd-a, nov WD1600AAJS i WD3200AAKS. Pokrenuo sam miniPE i sačekao da završi sa učitavanjem. Kada je završio, zamenio sam WD1600AAJS sa starim i pokrenuo Ghost (da to sam uradio na živo). Uključio sam crc ignore i force cloning. Pravljenje kopije se završilo bez ikakvih problema. Kada sam kopiju prebacio na novi WD1600AAJS, OS se podigao bez problema. Pokrenuo sam chkdsk i nije našao nikakve probleme.
Stari WD1600AAJS i dalje pravi iste probleme i poslao sam ga na RMA.
Bilo bi dobro kada bi neko ko se razume u hdd-ove, objasnio zašto je ovo uspelo, pošto se uopšte ne razumem u hdd-ove.

Napomenuo bih da se ograđujem od posledica koje mogu da nastanu ovakvim rukovanjem.

E sad vadim ovo iz naftalina ali naleteo sam na isti problem sa wd1600aajs-00b4a0. Masina se rostiljala, cooler od napajanja riknuo, pasivno hladjena 3650 i neki x2 5000+. Lik upali komp a onda mu stoji tako zaglavljeno ne znam koliko a onda resetuje valjda isl. dok mu ne podigne windows 7. E sad kad sam sredio to pregrevanje hdd vise ne mogu da podignem. Navikao na rostilj :) Bar podtake da izvucem ako mogu. Inace ova serija je totalni fail sudeci po ovome clanku.

Skidao sam elektroniku i kontakti su bili malo delovali kao oskidirali pa sam ih osmirglao ali ne pomaze. Dodjemi da ga stavim u rernu na 50 C malko da vidim da li ce posle da se podigne. Ponavljam masina kad se pali prvo mora da odstoji jedno 101-15min. da se narostilja (pregreje) pa tek on nekako hdd proradi. Totalno cudno.

Nazad
Vrh Dno