obi_van
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.02.2005
- Poena
- 650
Evo ovako, dobili smo (firma) server sa podignutim Windows serverom 2008 SE X64. Podignut je i Hyper-v, i imamo image Win2003-ke sa svim patch-ovima, update-ima, itd...problem nastaje kada se ubaci, doda virtualni disk sa pomenutim image-om. Sve se lepo podigne itd, ali nema mreze, to jest nikako ne mogu da namestim mrezna podesavanja tako da se virtualna masina vidi kroz mrezu, ili da sa nje dobijem izlaz na net. Svasta sam probao, problem je sto niko u firmi nije radio sa 2008-icom a ponajmanje sa Hyper-v virtualizacijom. Totalno se, ili bar velikim delom razlikuje od rada sa VirtualPC-om ili Vmware-om. Ako neko konta o cemu pricam, i zna kako da se podesi gore pomento bio bih mu zahvalan na odgovoru. :wave:
Posto neko moze da predlozi instalaciju besplatne verzije Vmware-a, samo da napomenem da sam instalirao isti, i da koliko sam video na netu 64-bitna masina (citaj X64 server 2008) ima problem sa ne potpisanim driver-om Vmware-a...sto bi narodski rekli, nece da fercera...
Posto neko moze da predlozi instalaciju besplatne verzije Vmware-a, samo da napomenem da sam instalirao isti, i da koliko sam video na netu 64-bitna masina (citaj X64 server 2008) ima problem sa ne potpisanim driver-om Vmware-a...sto bi narodski rekli, nece da fercera...
Poslednja izmena: