Šta je novo?

FaceBook vs MySpace

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam samo FaceBook. Nekako mi je jednostavniji bas kako mi treba. Nesto kao licna karta na internetu, ali ima ljudi koji i od FBa prave papazjaniju.

Nista sareno, ime i prezime, prava slika. Nasao gomilu drugara iz osnovne, ma milina. Aplikacije ignorujem.

MySpace mi je vise za prezentovanje muzike ili nekog vida umetnosti/kreativnosti.

Najgori su oni koji koriste myspace za paljenje - stavis neke gromove, sekire, krv, nazoves se andjelom smrti i savatavas dark klinke 😀. A pritom si bubuljicavi neuhranjeni klinac koga svi u skoli gaze 😉

Ja sam za Facebook...mnogo je ozbiljniji i pregledniji...a opet i dovoljno personalizovan...

doda me na Myspace-u nevidjena ribetina, ipo. i ja reko - Uuuuu, vidi joj profajl pikchr, ova ako mi da, sutra odma da 'mrem kolko je rasna i predobra!

i tako, otvorim ja njenu stranicu:

1. Epi napad pozadina, znachi, gore scene nisam video ni dok sam gledao moj omiljeni DragonBall Z, kad goku baca Kame Hame Ha. ispade na kraju da su to neki gifovi, nekog sharenila, shto lichi na srcad.

2. krece uchitavanje nekog, ja valjda kolko znam CSS-a. u miksu sa brojem 1, dobijash neka tri lejera nekakvih ludila, ide neki font preko srca, pa preko njih neka pokretna poruka od nekakvih znakova.

3. Pali se pesma od MC stojana - Skini sve sa sebe, uz uchitavanje i Myspace Music plejera, i josh pitaj boga chega, cela plejlista mi izadje.

4. odlazim do vecea, na 14.5 Mb ...

5. vracam se, stranica josh nichemu ne sluzi, a izaziva shlogove. Opera ubagovala, - Not responding, dok MC stojan peva. tu je negde oko 17 Mb.

6. pokushavam 20ak puta da kliknem Stop, i uspevam. narednih 15 minuta trazim link za "Photos" jer je stranica toliko iskichovana da se ne vidi od svega i svachega, na kraju odem u Source da je nadjem, jer je ne vidim. i onda, zatvarajuci Source stranice, ugasim sluchajno njenu stranu. nestade glas dragog mi komshije Stojana, i nestade vrh riba sa mog brauzera - i tada sam ugasio myspace.

🙂

Pazi ovako,ako drzis low profile,i ne ides na takve gluposti,nece ni obratiti paznju na tebe...
Ali ako,ides na primer na google i kucas AK-47 ima da ti zabeleze IP adresu...🙂
I jos nesto..ovako ne mogu TEBE da nadju.IP vodi do telekoma a ne do usera(korisnika)..jednom je i dinamicki IP dobar..🙂

Nemoj da pishesh neshto o chemu nemash pojma...
Naravno da ako je potrebno mogu da te nadju preko IP adrese nebitno shto je ti dobijash dinamichkim putem. Jesi ti nekad chuo za MAC adresu ?? Pogledaju sa koje IP adrese si doshao, odu do provajdera, pogledaju na koju MAC adresu je dodeljena ta IP a poshto svaki modem/router/mrezna karta/ap/etc ima jedinstvenu MAC adresu nashli su tebe. To je onako laichki objashnjeno.

Inache na FB profilu mi stoji slika sa kalashem - ima je i u threadu u "slike chlanova foruma" i zamisli policija mi nije dolazila na vrata u vezi toga [jeste u vezi necheg drugog :d ]

Poslednja izmena:
Nije Znam ja vrlo dobro zbog chega su mi bili na vratima.
Ma nemas ti pojma, mi znamo da je zbog kalasa!
1. Zato što 90% korisnika (odnosno dece) koristi "imena" poput "~=--= LuTkItZa93 =--=~", sa obaveznim opisom "jao luda sam sto posto i živim za blok, kissitj pozZzZz". Klinke izgledaju kao da su neverovatno željne one stvari, klinci se slikaju bez majica da pokažu dve nedelje teretane. Socijalna mreža, jeste, kako da ne.
Pa sve je veci broj takvih ljudi na facebook-u, samo sto umesto tih nebuloznih imena sad koriste prava.
I dzaba dobre organizacije profila, kad oni recimo naprave 50 komentara na sliku, a vezano za nesto sasvim deseto, tipa kad ce da se vide veceras i sl.

Koristio sam facebook, "obnovio stara prijateljstva", shvatio da sam na njemu u kontaktu sa ljudima sa kojima se ionako svakodnevno/mesecno cujem ili vidim, a da ovi "obnovljeni" samo stoje u listi.
Deaktivirao acc.

Koristio sam facebook, "obnovio stara prijateljstva", shvatio da sam na njemu u kontaktu sa ljudima sa kojima se ionako svakodnevno/mesecno cujem ili vidim, a da ovi "obnovljeni" samo stoje u listi.
Deaktivirao acc.

A sta si ocekivao? Ako si "izgubio" kontak sa nekim prijateljem u proslosti, verovatno je postojao razlog. Samom pojavom FB-a taj razlog nije uklonjen, ali ti je data nova "sansa" da obnovite prijateljstvo.

Doduse u mom slucaju se takkodje zavrsilo na komunikaciji sa ljudima sa kojima sam i inace odrzavao kontakt, dok su me ljudi iz osnovne skole (nismo se culi mnooooogooooo), hmmmmm ne izignorisali, nego znate onu staru foru: e sada sam bas u guzvi, moze od nedelje bilo koja sreda i te fore 😡 Kao da sam trazio pomoc pri preseljenju, a ne kafu od pola sata 😀

To i jeste poenta fb-a. Da se na trenutak trznesh da si kao neshto nekome bitan a u sushtini je sve bullshit i svi su u "hajpu" aj chek sec, kao i na msn-u ako ti se jednog dana pojavi broj od preko 200 ljudi koji su sve samo ne busy i away, a komunicirash sa mozhda najvishe 20 sa te liste.
Iskren sam do srzhi.

Facebook sluzi za gledanje slika hot cica na koje komentarisu tvoje drugarice :d

Deaktivirao acc.

Takodje sam deactiv. acc.

A sta si ocekivao? Ako si "izgubio" kontak sa nekim prijateljem u proslosti, verovatno je postojao razlog. Samom pojavom FB-a taj razlog nije uklonjen, ali ti je data nova "sansa" da obnovite prijateljstvo.

Doduse u mom slucaju se takkodje zavrsilo na komunikaciji sa ljudima sa kojima sam i inace odrzavao kontakt, dok su me ljudi iz osnovne skole (nismo se culi mnooooogooooo), hmmmmm ne izignorisali, nego znate onu staru foru: e sada sam bas u guzvi, moze od nedelje bilo koja sreda i te fore 😡 Kao da sam trazio pomoc pri preseljenju, a ne kafu od pola sata 😀

Slazem se, prijateljsta se ne obnavljaju tako lako, jer totalno odete drugim putem, sto je nespojivo vise.

myspace je meni super za promociju nekih radova, posebno za producente / dj-eve, i cesto preslusavam muziku preko njega...

facebook je 60 puta bolji ako gledamo funkcionalnost, zarazu, zabavu, vid komunikacije, inovativniji je od myspace-a po mnogim stanovistima.
FB je vise za "obicne korisnike" i postao je standardniji od mobilnih telefona, pa cak ga imaju ljudi koji i nemaju komp kod kuce, i koji ne znaju ni email da posalju, dakle postao je pristupacan za svakoga, dakle pun pogodak baje koji ga stvorio.

Generalno oba su dobra ako im znate pravu namenu, u suprotnom je gubljenje vremena - sto vazi za vecinu, kao i za moj glupi post u 6AM 🙂

Poslednja izmena:
I jedno i drugo su najvece gluposti na svetu!!!
Totalno su upropastili komunikaciju medju ljudima...
Jos malo pa ce se ljudi nalaziti u virtualnom kaficu sa drustvom umesto face to face 🙁

pa nisu onda krivi FB i MS, vec su krivi ljudi koji ih pogreshno koriste.

Jos malo pa ce se ljudi nalaziti u virtualnom kaficu sa drustvom umesto face to face 🙁
Amin
drinksug9.gif

Tako je,zakovalo ih za fotelje i kao druzimo se. I sve ce biti jos gore,sajber sex itd....

+1
Oba su gubljenje vremena i totalna nebuloza...Ako oću da vidim nekog,imam telefon,i više bih voleo da ga vidim uživo i da pričam sa njim kao što je Bog naložio(licem u lice)nego chatom...
A što se tiče likova i devojaka koji su tamo zbog medjusobnog upoznavanja,stvarno nemam komentar:wall:
Oću reći,u Srbiji baš malo ima kafića i diskoteka i malo ljudi po njima,pa na taj način moraju da se upoznaju(STRAŠNO)
Ima ona čuvena:GET A LIFE

+1
Oba su gubljenje vremena i totalna nebuloza...Ako oću da vidim nekog,imam telefon,i više bih voleo da ga vidim uživo i da pričam sa njim kao što je Bog naložio(licem u lice)nego chatom...
A što se tiče likova i devojaka koji su tamo zbog medjusobnog upoznavanja,stvarno nemam komentar:wall:
Oću reći,u Srbiji baš malo ima kafića i diskoteka i malo ljudi po njima,pa na taj način moraju da se upoznaju(STRAŠNO)
Ima ona čuvena:GET A LIFE

Preterujes stvarno........
nisam ljubitelj licno al sa nekima kontakt jedino tako mozes imat jer je udaljen a i telefon nije najsretnije resenje ponekad...
sto se tice izlazaka, ja mislim da 70% mladih nema love za kafice....

Khm tema nije dal je facebook dobar.Ja bi ga i sve one sto ga imaju prvi ispljuvao vise nego svi vi zajedno ( verujte mi 😉 )
ali tema je facebook vs myspace , ako ne koristite jednostavno zaobidjete.

Poslednja izmena:
Preterujes stvarno........
nisam ljubitelj licno al sa nekima kontakt jedino tako mozes imat jer je udaljen a i telefon nije najsretnije resenje ponekad...
sto se tice izlazaka, ja mislim da 70% mladih nema love za kafice....

Pa nije sve u lovi,može da se izadje i sa manje para(ne moraš baš da se kurčiš da svi vide kako si ti pun,i da voziš BMW i slično),veruj mi da može...Budući da sam i sam student,dobro sam upoznat i sa izlascima i sa nemaštinom love,i veruj mi da može(jes da ne možeš da imaš oko sebe ribe poput Sandre Afrike)i ostalih "finih i lepo vaspitanih" devojaka,ali za normalan izlazak svako može da skrpi love...
OK,priznajem,jeste dobra fora to što možeš da nadješ nekog koga nisi video sto godina,ali brate,što si dozvolio da ti neko prijateljstvo zamrzne???Ako se odselio mogo si da uzmeš nov br ili adresu ili email(pa u kranjeem slučaju-msn😀)

@weasel:Zadnji post ovde,neću više,i sorry for spam:wave:

Nemam ni jedno ni drugo, borim se 🙂

Ipak glasam za MySpace, tu mogu da cujem npr muziku ili mixeve ljudi i ne moram da budem clan

doticne internet sekte.

Fejsbuk - postoji razlog zasto se ljudi ne druze medjusobno u stvarnosti. Zato sto ih boli K jedne za druge, i onda se nadju na fejsu i kao super su i svi imaju po 200 drugara.Na FBu.

Nemam ni jedno ni drugo, borim se 🙂

Ipak glasam za MySpace, tu mogu da cujem npr muziku ili mixeve ljudi i ne moram da budem clan

doticne internet sekte.

Fejsbuk - postoji razlog zasto se ljudi ne druze medjusobno u stvarnosti. Zato sto ih boli K jedne za druge, i onda se nadju na fejsu i kao super su i svi imaju po 200 drugara.Na FBu.
Upravo:wave:
I onda se ogovaraju medjusobno,kao vidi ovom šabanu sliku i slično,a u životu van sajber sveta su nula ko osobe...Ali upravo zato se i kriju iza kompa,no dobro...
Rekoh da neću da spamujem,stoga i moj glas ide za myspace(razlog:da mi se post ne bi obrisao😛)

Poslednja izmena:
Na myspace-u sam kategoricki odbijao da napravim nalog. Za facebook sam popustio pred molbama drugova, ali uglavnom zasto sto sam hteo da ostavim komentar na jednoj strahovito glupoj slici mog ortaka. 🙂 Elem, posle toga se ne secam da sam usao 2 puta i iskreno, ti "on-line social friendship" sajtovi me plase... :trust:

A kako bih se reklamirao pred drugim devojkama da nema facebooka 😉

I ja se slazem! I izmedju Fejsbuka i Majspejsa biram Smokvu. :d

Nazad
Vrh Dno