Šta je novo?

BenchForum bira procesor godine! (predlozi)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Dragi forumaši,

Kao i na kraju svake godine, Benchmark redakcija bira najbolje proizvode ili proizvode koji su na neki način obeležili proteklu godinu i to u većini kategorija koje obrađuje testovima. U svakoj od soba na forumu, a koja je vezana za kategoriju u kojoj tražimo komponentu ili "proizvod godine" možete pronaći "sticky" temu u kojoj ćete, za sada, dati do tri predloga u vidu konkretnog proizvoda. Molimo vas da proizvode izdvojite i boldujete, date njihove pune i tačne oznake, kako bi nam bilo lakše da iz ogromnih tema izvučemo 10 do 12 proizvoda u svakoj od kategorija, koje ćemo kasnije staviti na oficijelno glasanje (poll) i izglasati najbolje. Želja nam je da na osnovu ovih podataka napravimo novogodišnji članak na temu "Najbolje u 2008.", ali upravo na osnovu vaših glasova.

Kada je procesor u pitanju, predlažite konkretne modele koji su po vama obeležili 2008. godinu. Ako bi smo birali najbolji od najboljeg, to bi svakako bio neki Nehalem i na neki način, premijera Core i7 jeste obeležila ovu godinu. Međutim, ne biramo najbrži, kao što ne biramo ni najisplativiji. Prosto - razmislite o tome koji je za vas procesor godine ili bar po vašem mišljenju. Svakako, to može da bude i Core i7 ili Phenom X3, 9950BE ili neki deseti, ali može da bude Celeron M ili Atom. Procesor ne mora obavezno da bude model predstavljen ove godine, ali ne bi bilo dobro da bude stariji od, okvirno, godinu i po dana. Primera radi, Core 2 Quad Q6600 dolazi u obzir.

Hvala na učešću i - ne zaboravite da pogledate i druge kategorije!

Q6600 (najisplativiji quad core procesor)
E8400 (najbolji gaming procesor, fantastican overklok)
Q9550 (12mb kesh memorije)

Poslednja izmena:
Ja kazem E8600. Palo najvise rekordova, odličan overclocking, dostupan ljudima sa srednim parama. Ne treba ti ddr3(koji je bio jos pre par meseci 200-300€, govorim o dobrim memorijama GTR). Intel uradio odličan potez sa E0 stepinzima. i tako prodao puno tih procesora. Ja imam odlican primerak i radi mi stabilno na 4600mhz. Bitna mi je brzina sistema. Mogo bi jos nabrajat.

i7 ne moze da je, doso je sad van, preskup za maso, preskupe ploce, ako oces maximum trebas 3x1gb ddr3(dobis sa ok OC za 150€), za sad obicni koristnici ne mogu iskoristit puno snago tog procesora,....

Q6600 bio vani več prošle godine i nema vecih +. Ima samo plus zbog cene 150€ za Q procesor. A frekfenca max u proseku 3800mhz.

Imali smo jos yorkfield, koji su isto bili popularni preko godine, samo opet puno para i opet Q procesor koje ne iskoristi svaki program.

Sto se tice AMD, mislim da jos nije doso sa punom snagom, sad se ceka X4, koji je kao dobar OC-er, samo mislim da je samo zezancija AMD, da skrene ljudi da kupe i7 ili kasniji proizvod i5, i da sacekaju X4 Deneb/Shanghai. Ovo ce bit u sledecoj godini.

Tako da sam vam ja dao pobednika ove godine. Realno sve napisano. Ajde decki kazite ako sam pogresio;)

Poslednja izmena:
E8600 ima veci mnozilac, ali zato kosta 100 evra skuplje, to mu je oduzelo titulu, nista drugo. Kao sto reche max ne trazi se najbrzi, vec jednostavno gledano najbolji i sto se tice performansi, i sto se tice cena. Ali dobro, svako ima svoje misljenje

1)Q 6600
Najisplativiji quad procesor

2)E 2180

Poslednja izmena:
To ti kazem da je po moje E8600, cena malo visa od E8400 u pocetku, a frekfencija mu je u proseku dosta visa. e8400(4ghz), e8600(4,4ghz). Ja sam dao za ovog e8600 220€, a nov e8400 je bio u pocetku 170+€. Tako da je tu manja razlika.

I ako pogledas po svetskim forumovima, vidis odmah koji je bio najtrazeniji procesor ove godine(gem hunting). Mozete i odbrat semprona ako zelite.

Od modela sa dva jezgra - e8400
od modela sa 4 jezgra - q6600

The Kentsfield released on November 2, 2006 was the first Intel desktop quad core[26] CPU branded Core 2 (and Xeon for lower-end servers and workstations). The top-of-the-line Kentsfields were Core 2 Extreme models numbered QX6xx0, while the mainstream ones branded Core 2 Quad were numbered Q6xx0. All of them featured two 4 MB L2 caches. The mainstream Core 2 Quad Q6600, clocked at 2.4 GHz, was launched on January 8, 2007 at US$851 (reduced to US$530 on April 7, 2007). July 22, 2007 marked the release of the Q6700, and Extreme QX6850 Kentsfields at US$530 and US$999 respectively along with a further price reduction of the Q6600 to US$266.[27]

Poslednja izmena:
Intel E8400 - naj naj cena/performanse. Neverovatno niska potrošnja struje.

Poslednja izmena:
Q6600 je doso prosle godine ;) 2007

Procesor ne mora obavezno da bude model predstavljen ove godine, ali ne bi bilo dobro da bude stariji od, okvirno, godinu i po dana. Primera radi, Core 2 Quad Q6600 dolazi u obzir.

E 8400 . Ako je po broju prodatih siguran pobednik.

E5200, best value CPU za siromašno tržište kao što je naše
Q6600, best value Quad-Core CPU

E 8400 . Ako je po broju prodatih siguran pobednik.

100% sam siguran da nije ni blizu vrha... Trebalo bi proveriti kod veleuvoznika, ne bih se začudio da je recimo E2180, ili čak neki AMD AM2 procesor ustvari najprodavaniji CPU u 2008-moj...

Poslednja izmena:
Ma bwe 9950 Black Edition. :d Kakav bwe Intel.... :D

E8400 jednostavno najbolje za ulozeni novac.

Nikada u profilu nisam stavio na koliko radi samo zbog toga sto ne mogu da se odlucim na koliko da ga drzim. Uvek moze jos i jos....

Poslednja izmena:
Q6600

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno