Šta je novo?

Vracanje Obrisane Particije

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Vozdra raja
Molim vas ako neko zna kako da vratim podatke sa obrisane particije, dakle htio sam da formatiram i sve je izgledalo cool a onda prilikom bootanja viste vidio sam da su mi C, D i F kao najbitnija particija obrisane i pise unpartition disk-mislim, tako da od tog trenutka nisam nista dirao niti sam podizao sistem, da li postoji kakva nada da kako vratim samo F particiju sa fajlovima ili dijelom tih podataka, jer na onim ostalim i nije bilo nista, ako neko zna da moze i kako molim vas za pomoc? U pitanju je WD 500GB SATA disk :lupko: :lupko: :lupko:

Poslednja izmena:
Boot-uj neki live windows ili Hirens Boot CD i probaj Ranish Partition Manager ili neki drugi

@vexa

GetDataBack ili easyrecovery su meni radili posao.Easy recovery imas na hirens boot cd-u a gdb mozes da skines sa neta.
Poz

Koliko se setjam Acronis bi trebalo da moze u potpunosti da powrati obrisanu particiju samo se ne secam da li moze da wrati i podatke ili ne :S

@vexa

GetDataBack ili easyrecovery su meni radili posao.Easy recovery imas na hirens boot cd-u a gdb mozes da skines sa neta.
Poz

e ovde bih volio da je manje cinjenica a vise onog sto ce pomoci, eto gledao sam http://www.hiren.info/pages/bootcd po tome ali nesto se i ne snalazim bas a programi GetDataBack ili easyrecovery, ovaj prvi sam vec probao a 2 upravo skidam samo mi reci drug sta treba da ukljucim i kako da to odradim da uspijem u vracanju fajlova (wordovi dokumenti, slike, neki video zapisi i svasta jos nesta u oko 6BG)?

Nisam bas siguran na sta mislis pod tim ne snalazim se,da li sa hirens boot cd-om ili sa programom ili sta..Ali u svakom slucaju easyrecovery ima u sebi opciju da pokusa da vrati obrisane fajlove na vise nacina.Posto je tebi otisla cela particija onda pokrenes opciju vracanja sa formatiranih particija.Ako se iole snalazis sa engleskim skapiraces sta treba da ukljucis.Ides na data recovery pa na format recovery pa dalje ces da se snadjes.samo je bitno da na nekoj drugoj particiji imas mesta jer ce on fajlove pokusati da vrati na drugu particiju tj.nece ti dozvoliti da ih vratis na istu particiju s koje odradjujes recovery.Ako nije bilo upisivanja podataka na tu particiju sa koje hoces da vratis fajlove trebalo bi da uspe da ti vrati najveci deo podataka..
Ako te interesuje jos nesto..
Poz

e ovde bih volio da je manje cinjenica a vise onog sto ce pomoci, eto gledao sam http://www.hiren.info/pages/bootcd po tome ali nesto se i ne snalazim bas a programi GetDataBack ili easyrecovery, ovaj prvi sam vec probao a 2 upravo skidam samo mi reci drug sta treba da ukljucim i kako da to odradim da uspijem u vracanju fajlova (wordovi dokumenti, slike, neki video zapisi i svasta jos nesta u oko 6BG)?

Prvo, ne treba panichiti, i ne pokusavati nista sa tim diskom u smislu pisanja, popravljanja i slicno. Odnesi disk kod nekoga ili ako imas jos jedan disk koji ima Windows + 6GB slobodnog mesta, podigni sistem sa njega. Nadji GetDataBack za NTFS i pusti ga da trazi podatke, iste snimi na drugi disk (ne sme biti disk sa kog spasavas podatke). Program ce ti skenirati ceo fizicki disk i na kraju dati nekoliko solucija (sa sve originalnim rasporedom particija), na tebi je da snimis te podatke na drugu lokaciju.

Ako si zadovoljan, to je to, OS i programe ces lako da instaliras od pocetka, vazno je da sacuvas podatke (dokumente, slike .....).

Poslednja izmena:
Zaboravio sam da napisem za GDB ali sam video da je lukija vec napisao tako da imas ove dve opcije.Ja sam vise za GDB i ja bih pokusao sa njim jer je stvarno dobar.Ne treba koristiti vise programa za recovery.Moze da se desi da kada ovaj prethodni program predje preko harda da ne ostane nista za ovaj drugi a ovaj drugi bi odradio bolje posao.
Nadam se da ce dobro da se zavrsi..
Poz

Moze da se desi da kada ovaj prethodni program predje preko harda da ne ostane nista za ovaj drugi a ovaj drugi bi odradio bolje posao.
Nadam se da ce dobro da se zavrsi..
Poz

GDB ne bi trebalo nista da pise po disku. Samo cita i spasava podake tako da mozes posle da probas i sa drugim programom. Cak i ako se plasis da ce nesto da pise, uvek mozes da napravis image.
GetDataBack is read-only, meaning the program will never attempt to write to the drive you are about to recover. Please make sure to read the safety instructions...

P.S. Evo kratkog uputstva u PDF formatu:

http://www.runtime.org/howto_datarecovery.pdf

Poslednja izmena:
@Lukija
Znam,zato ga i volim ali ima drugih programa koji nisu bas toliko friendly..
Poz

marcusnbg i svi ostali hvala na podrsci i datim upustvima kako da se to odradi..ma eng nije problem i poskidao sam one programe s neta bas sa svim licencama i bas sam malo prije pokusavao kod komsije da nesto odradim ali program nikako ne prepoznaje particije, jedan od njih nesta i prepoznaje ali se nisam bas dao usuditi do kraja radi opseznosti podataka i komsija mi zurio tako da cu na kraju najvjerovatnije otici majstoru i dati mu 50e da vrati ako ne uspije nikom nista, fuck...Najgore sto mi je i sata disk pa nigdje naci kako treba komp svi ostali su ID, bas me ono spucalo postenski!!! Eto imo sam jos jednu opciju da odnesem komp u ovaj servis gdje jos ima garancije ali i oni znaju polijepo fuseraj praviti pa mogu jos gore ******* i rec beze nismo mogli uradit jer nismo imali vremena...pozz svima

Pomoć- Izbrisana particija sa Partition Magicom

Pozdrav svima.
Imam hitan veliki problem.
Radi se o tome da sam prilikom povećavanja C particije na račun D particije prekinuo proces i došlo je do toga da je svih 30 GB podataka sa D particije izbrisano.
Dajte mi savet, ali vas molim da bude sa konkretnim potezima.
Čuo sam za neki Easy Recovery itd... ali pojma nemam kako i šta.
Molim vas ako hoćete da mi konkretno pomognete - pošaljite mail na [email protected].
Hvala, Miloš iz Niša

@Lukija
Znam,zato ga i volim ali ima drugih programa koji nisu bas toliko friendly..
Poz

E drug i ostali ovde na forumu uspio sam otkloniti problem za nekih 5min sa Acronisovim programom neka 10 verzija samo ne znam kako se tacno zove program ovaj tip mi jedan instaliro napravio bootabilni cd i preko njega odradio a ako neko zna kako se program tacno zove dali true image ili disc director,...nek mi pomogne da ga skinem sebi s neta u slucaju nekada opet opasnosti od gubljenja podataka

@vexa

Acronis® True Image ili neki od njihovih proizvoda
http://www.acronis.com/
Drago mi je da si uspeo da resis problem..
Poz

''Ne treba koristiti vise programa za recovery.Moze da se desi da kada ovaj prethodni program predje preko harda da ne ostane nista za ovaj drugi a ovaj drugi bi odradio bolje posao.''

Marchuns, sada si me uplašio. Moj drug je juče prešao sa Disk Internalsom, pa je tek kada je završio posao ''provalio'' da mu krek nije dobar, pa je pustio Recover my Files koji radi već 5 sati a nije završio ni 20% posla... Ali, on nije radio kao što vi pričate. Ja imam C particiju koja je puna i D particiju koje nema (Tj. koja je izbrisana). On drži podatke NEGDE, samo treba da ih posle ''odatle'' vadimo preko fleša i prebacujemo i čistimo na drugi komp.
Da li je velika opasnost da je podatke, koje je on izvadio sa Disk Internalsom, ovaj Recover my Files neće da ih izvadi ponovo?

@Planinar

Postoji ta mogucnost ali ne mora da znachi.Nisam radio sa disk internalsom pa ne znam po kom principu funkcuionise.Npr. easy recovery ima mogucnost da nastavi sa mesta gde je prthodno stao sa recovery-em tako da on u svakom slucaju ne izvlachi nista sa particije dok mu ne kazes i dok proces nije zavrsen.Ali ipak se treba ograniciti na jedan program i sa njim pokusati.Kapiram ja te narodne verzije ali da se ne bi neki ljutili keep it on the low..
Poz

Vrh Dno