Šta je novo?

intel X25-M SSD

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
malo da zacinimo ove hladne dane 🙂

Intel's multi-level cell (MLC) X25-M solid state drives (SSDs) have been burning up the benchmark charts thanks to its highly optimized memory controller. The street price for the 2.5" 80GB X25-M -- and its 80GB 1.8" X18-M counterpart -- will drop from $600 to $525 on November 30. 160GB variants of the X25-M/X18-M will show up in the first half of 2009 and will initially be priced at $990.

Moving over to the single-level cell (SLC) parts, Intel will introduce its high performance 32GB X25-E for $700 on November 30. For those that are patient, the price will drop to $575 on December 28. A 64GB part will be introduced in the first half of 2009 for $990.

http://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=12918846&postcount=12
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=208896
http://www.edn.com/blog/400000040/post/700036670.html
http://techreport.com/articles.x/15931/1

Poslednja izmena:
Jos uvek je to skupo za nas, ali kad padne na 50-100e bice extra 😀

Ochekujte test Intel X25-M SSD-a na benchu veoma brzo 😉 testirao sam ga...
Mogu samo da kazem da je "vrashki" brz!

sto si mi promenio naslov teme 🙂

Ochekujte test Intel X25-M SSD-a na benchu veoma brzo 😉 testirao sam ga...
Mogu samo da kazem da je "vrashki" brz!
Brz u odnosu na sta?🙂 Nadam se da test nisi radio na 975 chipsetu kao TechReport za sve diskove 😛

^
Da ne otkrivam mnogo detalja koji ce animaN-ov test uciniti zanimljiv reci cu samo neku sitnicu 🙂
SSD je toliko brz u odnosu na klasican disk da ja nisam mogao da verujem.
Najbinije je da su oba diska poredjena na identicnoj platformi i u identicnim uslovima, sto je pokazalo realnu razliku.

Ma, svi primete razliku nego nisu svesni da je razlika velika 😉 😉
Kad ce inace ovo biti dostupno kod nas? (E/M)

^
Da ne otkrivam mnogo detalja koji ce animaN-ov test uciniti zanimljiv reci cu samo neku sitnicu 🙂
Najbinije je da su oba diska poredjena na identicnoj platformi i u identicnim uslovima, sto je pokazalo realnu razliku.

ovo potvrdjujem poshto kada sam video kako uzivo radi nisam mogao da verujem nego za sada je skup za moj dzep sachekacu koliko mogu i uzimam verziju od 32gb i bacam sistem na njega

Poslednja izmena:
Ma, svi primete razliku nego nisu svesni da je razlika velika 😉 😉
Kad ce inace ovo biti dostupno kod nas? (E/M)

Pokushao sam kroz tekst i par video klipova da docharam tu brzinu...jednostavno "user experience" je neverovatan...tj ono shto se ne moze demistifikovati ciframa 🙂
Pitanje je da li ce biti dostupno u opshte...videcemo 😉

^

E ako ti nisi mogao da verujesh onda ok :d

Stvarno je bolesno brz, odushevljenje je trajalo dok nisam cuo cenu, za te pare cu da sklopim josh jednu celu mashinu i na dve cu brze da zavrshim neki posao nego sa jednom i SSD-om :smoke:

:wave:

Random access 0.1ms :smoke:

Kako učitava Win na onom videu, da ne znam o čemu se radi mislio bi da je neko montirao klip... Neverovatno!

Kako učitava Win na onom videu, da ne znam o čemu se radi mislio bi da je neko montirao klip... Neverovatno!

illidan ti je sa postom pre tvog sve rekao 😉 U radu se oseca josh veca razlika...uchitavanje nivou u igri, montiranje video materijala, pa real time preview istog i sl...:smash:

Trebao si da stavis Laser Dance song. 😀 😀

A ne! 🙂 To se samo jednom stavlja...vidish ti se secash toga 🙂
Inache izvodjach ove pesme je Sofa Surfers (album-Encounters), a ime pesme je "the plan" 🙂

Poslednja izmena:
E stvarno ste preterali da i za textove trazi da updatujem browser! E necu...

animaN,sad sam procitao tvoj tekst.
Ne mogu da verujem da su toliko brzo ispravili sve greske koje su do sada imali prilikom upisa.
Ali sam ostao zatecen kada sam video boot time SSD,samo sto nisam pao sa stolice. :d
Da li su stigli kod nasih distributera?
Koja je cena u Evropi?
Reci mi da li mogu da ghostujem system i da ga prebacim na SSD?

animaN,sad sam procitao tvoj tekst.
Ne mogu da verujem da su toliko brzo ispravili sve greske koje su do sada imali prilikom upisa.
Ali sam ostao zatecen kada sam video boot time SSD,samo sto nisam pao sa stolice. :d
Da li su stigli kod nasih distributera?
Koja je cena u Evropi?
Reci mi da li mogu da ghostujem system i da ga prebacim na SSD?

Da Intel je napravio stvarno pravu stvar! Mozda ovaj SSD nece biit najbrzi josh dugo (sam intel vec ima brzi extreme edition), ali jedno je sigurno. Pokrenuce trku sa drugim brendovima koja ce nam omoguciti nize cene :type:

Mozda ih ima u ASBIS-u 😉
Evropsku cenu pogledaj ovde
Naravno da mozesh da uradish "duha" 😀 ali to u mnogome zavisi i od samog programa za ghost-ovanje 😉

Ja sam ti rekao sta da probas da uradis sa njim... 😉... Samo se pravi lud... :d

Nema potrebe da to pišeš, uredno si potpisan na početku teksta :type:
Slazem se 🙂
Ipak, da li stvarno mislish da mi svi znaju ime prezime i nick 😀. Jedan drugarov drug mi je isprichao kako je chitao test matichne ploche u Digital!-u i da je neki lik Dusan Srbljak napisao da ta MB ima S/PDIF. Pa me je ond pitao: Je li animaN-e? Jel taj S/PDIF stvarno moze da doprinese boljem zvuku, kao shto taj "Smrdljak" kaze, ili je to neko proseravanje (nashalio se momak 😀). Reci mi animaN-e, tebi verujem 😀
Ja i ortak smo plakali od smeha bukvalno nekih 15 min. Inache bar nekih godinu dana, moj ortak i taj njegov drugar doalze u paketu kod mene 🙂.
Ja samo zelim da ako ikad dodje do bilo kakve greshke u tekstu da mi bude skrenuta paznja. Znam da se mnogo puta precuti kada dodje do greshke, ali kad kad znaju ko je u pitanju forumashi ne cute. To mene chini boljim testerom, a benchmnark ima josh kvalitetnije tekstove.

Ja sam ti rekao sta da probas da uradis sa njim... 😉... Samo se pravi lud... :d

Sa Maxom ili sa SSD-om?
Ovog drugog je lako nagurati u laptop, sa ovim prvim bi se pomuchio...bar dok ne izbace neki fat dijagonale 150,4" 😀
Ali da ne spamujemo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno